< Tilbake til oversikten

Lasagne lavkarbo

#1

SK2011 sa for siden:

Denne lasagnen fant jeg på fotballfrue.no og det er den beste jeg noensinne har smakt - mye bedre enn vanlig lasagne! Den passer for 3-4 personer, og den holder deg mett lenge!

Du trenger:
400 g karbonadekjøttdeig
1 squash
Ca. 1,5 boks tomatpuré (smak deg litt fram)
2 hvitløksfedd
0,5 løk
Ost (jeg brukte 4 oster som er ferdig raspet fra tine, ca halve pakken som er på 250 gram)

Stek karbonade kjøttdeig sammen med tomatpuré, hvit løk (bruk hvitløkspresse) og hakket løk.

Bruk en ostehøvel på squashen, slik at det blir lange tynne skiver

Legg halvparten av kjøttdeigen i bunnen av ildfast form, slik at det dekker hele bunnen.

Legg så et lag med squash over

Legg cottage cheese oppå

Fyll resten av kjøttdeigen oppå der igjen

Legg resten av squashen dekkende over

Tilslutt; strø over ost

Skal stå i ovnen på 200 grader i ca 40-50 min


#2

Jabba sa for siden:

Mmmmmm - Lasagne! Det hadde jeg til middag i dag!


#3

Up-and-down sa for siden:

Høres supergodt ut.. men hvor mye cottage cheese?


#4

Imp sa for siden:

Er det den oppskriften til hun før så omtalte fotballfruen her på lavkarbo.no? Så oppskriften i Dagbladet og glemte å ta vare på den..skal definitivt prøves, takk!!


#5

Moonshade sa for siden:

Jeg lagde denne lasagnen i går, og den var kjempegod! Den blir nok laget flere ganger...


#6

sirib sa for siden:

den er veldig god og kan lett modifiseres. Nøkkelen er vel å llage en supergod tomatsaus. Jeg droppet tomatpure, og bruker heller hakkede tomater fra boks, som jeg moser med stavmikser selv og lar det koke lenge(1 time minst) og krydrer godt.
I tillegg så blir lasangen veldig veldig fuktig pga squash-skivene... så i det siste har jeg droppet squashen.


#7

sirib sa for siden:

bruker 1-2 bokser cottage cheese, slik at det blir et "ostelag". MEN også her har jeg modifisert litt, mikset cottage cheese og fløte med stavmikser. Da blir ikke cottagecheesen sånn klumpete og mye bedre. kan også blande i litt raspet ost.


#8

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Har ikke prøvd akkurat denne oppskriften, må nok prøve den senere.
Men et tips ang. squash - skjær den opp noen timer i forveien, legg den på tørkepapir, og dryss salt over, tørk av vannet noen ganger. (og saltet, så det ikke blir supersalt lasagne). Da blir ikke maten fullt så våt...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.