Jeg syntes det kan være koselig å ta et glass eller 10 i lystige lag,
særlig nå som sola blir stadig varmere. :)
Frem til jeg begynte på ketolyse/lavkarbo gikk det kun i øl.
Jeg syntes øl er utrolig godt, og når jeg skal skeie ut en gang, så blir det på
en flaske godt øl.
Men altså. Er det noen som vet, eller vet hvordan jeg kan finne ut karbeinnholdet i hvitvin? Jeg har lest her på forum at tørre viner, med lite tilsatt sukker er bra. Nå liker ikke jeg tørre viner da tørr=sur i mine tanker. Men jeg fant en vin med 1,6g pr liter, som smakte søtt! Den het Villa Raiano Greco Di Tufo 2008. Er det ikke fruktsukker i druer og...?
Grunnen til at jeg spør er at jeg drakk to glass av denne vinen i går, og i dag får jeg ikke utslag på stixen. ( Jeg stresser ikke med disse stixene, men syntes det er en grei måte å finne ut av ting med. )
Er det for mye sukker fra druene i vinen om den ikke smaker surt...?
På polet skal de kunne svare deg på slike spørsmål.
det du skal huske, er at når du drikker alkohol, vil kroppen forbrenne dette før fettet,
og man blir litt dehydrert av alkohol, selv i mindre mengder.
Dette kan være grunnen til manglende utslag.
Ellers vil jeg anbefale å ikke bruke stix for mye, da disse kun er en indikator for om man har ketoner i urinen, og sier lite om hva som foregår i kroppen.
Senk skuldrene, tenk på at du koste deg med vinen, og forsett som vanlig i morgen :klem:
Nå har faktisk ikke smaken på vinen så mye med restsukkeret å gjøre bestandig. En hvitvin kan ha en fin sødme uten å være full av sukker!:)
Er nok ikke et gram eller 2 med sukker som gjør at du ikke får utsalg på stiksen, men det faktum at kroppen forbrenne alkohol før noe annet og dermed satt fettforbrenningen på vent til alkoholen var ute av kroppen!:eek:
Sukkeret fra druene blir spist opp av gjæren for å danne alkohol. Ikke mye igjen, liksom!:)
Jeg spurte på polet, men alt de kunne svare på, var hvor mye sukker som er tilsatt. Jeg leste på hjemmesiden til produsenten, og ble dessverre ikke klokere av det heller. Grunnen til at jeg spør, er for å vite om jeg får i meg for mye karbo. Jeg vet at alkohol forbrennes før fett, men at det kunne gi blankt utslag pga det tenkte jeg ikke på. Takk for den infoen. :)
Øl er jo ikke det beste å drikke, men det finnes jo LITE øl, som jeg selv bruker
om jeg skal drikke øl. :ja:
Men, jeg tror øl legger seg på magen, enten det er LITE eller vanlig :lol:
Jeg har smakt LITE-øl.
3 forskjellige merker faktisk, og konklusjonen er at det er ikke øl.
Det smaker sånn omtrent 50/50 øl og vann, og det er ikke godt syntes jeg.
Det er det vi på bygda der jeg kommer fra kaller kattepiss!
Hehe. :p
Det er derfor jeg prøvde meg på hvitvin, siden jeg ikke kan drikke øl,
og ikke liker rødvin.
Jeg får fortsatt ikke noe utslag på stixen. Alkoholen burde være ute av kroppen for lenge siden. Siden det er ketolyse jeg prøver å følge, så har de liksom blitt en del av hele opplegget. Jeg kommer lett ut av ketose, og når jeg ikke er i ketose, går jeg heller ikke ned noe. Så dessverre er det alt for lett å stresse med de... Jeg har aldri prøvd noen form for diett eller noe før heller, så jeg har muligens et manisk oppheng i å gjøre alt riktig... :rolleyes:
På vinmonopolet.no så får du opp hvor mye det er i hver enkelt vin når du går inn på hver enkelt.
Jeg pleier å få veldig god hjelp når jeg er på polet også. Jeg har en favoritt Chablis som det er bare 0,3 pr ltr:)
Rignes lite er den beste, syns jeg :ja:
Om du har problem med å gå ned, uten å være i ketose, skjønner jeg du vil sjekke
med stix. Hvorfor du enda ikke er tilbake, er en annen ting, som jeg desverre ikke kan svare på.
Uten å gjenta ting du sikkert vet; som at stress kan påvirke, at du har drukket mye vann/væske, slik at det ikke er nok ketoner til å slå ut, at stix'en er uygått på dato osv.
test igjen imorgen kveld, så er du nok igang. Og en annen ting, sjekk pusten din, jeg kjenner det på smaken i munnen, om jeg er i ketose. :)
Jeg har funnet ut hvor mye sukker den hadde pr liter. ( 1,6g ) Det var derfor jeg kjøpte den.
Jeg lurte bare på om man da kunne regne sånn ca et par karber pr liter, eller om man måtte legge til evnt sukker fra druer o.l i vinen og. Jeg fikk god hjelp på polet til å finne sukkerinnhold, men karboinnhold ante de ikke noe om. :rolleyes:
Det der med pusten får jeg ikke til å stemme.
Jeg har ikke noen "merkelig" ånde når jeg er i ketose.
Jeg har pustet endel ganger på folk som er nok glad i meg til å godta sånn oppførsel, men det lukter visst ikke noe spesielt.
Det eneste jeg har merket så langt av ketose, er de to ukene med null energi, og at jeg har fått mye bedre energi etterpå. =) Og at jeg har fått forbedret helse, som var hovedgrunnen til at jeg begynte. Jeg begynte ikke på dette som en slankekur, men som en varig livsstilsendring for å forbedre helsen. Det har jeg allerede oppnådd. :)
Du har holdt på en liten stund nå - manglende utslag på stix kan også skyldes at kroppen din faktisk bruker såpass av ketonene som kommer av fettforbrenning at det er for lite som skilles ut til å gi utslag på ketostixen. Er ikke det kult? Ketostixen er greit og bruke i starten av et ketogent kosthold - men hvis du har kontroll på hvor mange karbo du spiser - så er det egentlig ikke mer og måle etter ;)
Prøv deg med MYE mer fett et par dager så får du utslag igjen - da du vil ha overflod av ketoner som skilles ut med urinen :) Jeg har ikke hatt utslag på evigheter og ligger LANGT under 20 gram karbo i snitt. En uke med kraftig økt fett/matinntak utløste plutselig mørkt utslag på stixen - noe som skyldes at overflødige ketoner nå skilles ut i urinen :)
Hvis du ikke går ned når du ikke får utslag tror jeg det i mye større grad skyldes STRESS og ikke at du ikke er i ketose. Har du kontroll på antall karbo - ER du i ketose uansett hva stixen din sier :)
Kan det tenkes at du spiser for lite mat totalt sett som gir stillstand innimellom?
Når det gjelder vinen - ikke stress så med akkurat hvor mye karboer den innehar - sålenge du ikke skal drikke vin hver dag - nyt den når du drikker den og bare tenk at mens alkoholen forbrennes stanser fettforbrenningen opp - og så fortsetter livet :) Det er så lite karber i hvitvin at det vil ikke gi noen dramatiske utslag som økt fettlagring - så STRESS ned - og NYT mer! ;)
Har lest endel av det du skriver her på forum, og det virker som du har greie på ett og annet. Det kan faktisk tenkes at jeg spiser for lite fett. Ikke fordi jeg har noe fettskrekk, men fordi jeg, i likhet med mange andre, er oppfostra på lettprodukter. Feks så elsker jeg rømme. Jeg spiste en hel boks rømme til tacoen, men da lettrømme. Seterrømme syntes jeg ikke er noe godt... Men skal spise mer med mye fett neste uke, så får vi se. :)
Også skal vekta og stixa få ferie i påsken. Jeg skal besøke foreldrene mine, og de har ikke badevekt. :p
Jeg har funnet min favorittvin:
Trulli Chardonnay(varenummer 1379701) til kr 105.
Den er frisk og god og inneholder kun 0,3 gr sukker pr liter
Løp og kjøp :-)
Jeg har oppdaget en rosévin som er kjempegod. Den ble anbefalt av en her på forumet. Den heter Rosaura og har kun 0,2 g restsukker pr. liter. Altså nesten ingen karber. :D
Jeg spurte etter en vin for folk med diabetes (aner ikke hvorfor jeg la det fram på den måten da men) og da kom hun med en flaske Chardonnay L som bare har 2 g sukker pr liter (den er på 75 cl) og den var kjempegod! :D
Når det gjelder vinen - ikke stress så med akkurat hvor mye karboer den innehar - sålenge du ikke skal drikke vin hver dag - nyt den når du drikker den og bare tenk at mens alkoholen forbrennes stanser fettforbrenningen opp - og så fortsetter livet :) Det er så lite karber i hvitvin at det vil ikke gi noen dramatiske utslag som økt fettlagring - så STRESS ned - og NYT mer! ;)
Kopierer Nertshus her, og skulle ønske alle ville huske dette.:p
Det handler om å kose seg når man først skal, og ikke sitte å tenke på morgendagens eventualiteter. Nå er det påske og man skal kose seg litt, om vi så gjør noe dumt kommer det en dag i morra, og da er det bare å rette på det. No big deal.
Her er en link til noen gode viner uten for møe karber.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.