Newstart sa for siden:
Hva spiser dere på en dag?:)
Newstart sa for siden:
Hva spiser dere på en dag?:)
Newstart sa for siden:
Ingen?:(
Gerd sa for siden:
Jeg flytta tråden din til South Beach- delen av forumet jeg. Kanskje du får svar da :)
Newstart sa for siden:
Det er jo det som er problemet.... at her inne får man ihvertfall IKKE svar.:(
Gerd sa for siden:
Hmm...
Har du lest trådene som ligger her i underforumet da? Kanskje du får tips der?
:)
Newstart sa for siden:
Ja føler jeg har lest alt opp til flere ganger hehe....:p
Hadde bare så lyst til å høre hvordan andre gjør det, kanskje jeg hadde fått noen tips.:)
Victory sa for siden:
Hei! :)
Her er noen eksempler på hva jeg spiser til de forskjellige måltidene.:
Frokost:
Speilegg, spekeskinke, eller vanlig skinke, og ost som en sandwich
Omelett i langpanne laget av en boks mager kesam, tomater, ca 10 egg, skinke, purre... hva man liker
Kokt egg med kald laks (rester fra middag) Gjerne med litt kesam om man ikke hadde philadelphia
Lunch:
Salat med reker, egg, krepsehaler
Middag:
Ovnsbakt laks med Philadelphia light, brokkoli og blomkål
Chilli con carne laget med mager kjøttdeig eller karbonade deig
Thai curry m brokkoli, babymais, løk.. (Kokosmelk light og curry paste uten sukker)
Chilli/tacokjøttdeig med blomkålmos lokk gratinert i ovnen.
Blomkålsuppe - den har jeg skrivd ned oppskrift på et eller annet sted - skal lete litt.
Jeg er IKKE god på mellom måltider, men noen ganger blir det kanskje et speilegg, kokt egg m laks, mye av det samme som resten av måltidene. Er ikke så flink til og bruke mellom måltider heller, ofte blir det heller en liten middag før jeg reiser fra jobb når jeg trener rett etter. Det er da gjerne det samme jeg hadde til frokost eller noe salat.
Håper det hjalp litt da, det er en middagstråd i South Beach forumet også.
Stort sett har jeg bare sett på listene over hva som er lov i de forskjellige fasene jeg, og kombinert fra det. Boka har også tips på mellom måltider, men har som sagt aldri fått noe dreisen på det. :rolleyes:
Victory sa for siden:
Litt lite av de "lovlige" karbohydratene hos meg enda, jeg klarer lissom ikke forflytte meg skikkelig inn i fase 2.
Men jeg baker også endel lavkarbo pitabrød o.l men prøver så godt jeg kan i hverdagen og holde meg unna brøderstatninger. Hender jeg bytter ut noe av smøret med kesam når jeg baker.
:)
Newstart sa for siden:
Veldig interessant å se. Dette er uke nr 2 hos meg. Det går så det suser enda, men er ikke flink å finne mellommåltid nei:confused:. Til middag går det som regel i svinekjøtt eller kylling med blomkål, løk og paprika. Det syns jeg er så godt. :p
Får du i deg nok fett da, jeg sliter litt med det så jeg steker kjøttet i olje. Da blir det i tillegg så mørt og deilig:rolleyes:.
Frokost så går det i egg med olje, fiberhusk og jbm stekt i ovnen med litt blåbærsylte på. Jeg følger ikke dietten slavisk men prøver å holde meg noenlunde til den. Gikk ned 2,4 kg første uka, men er veldig spent denne uka for jeg føler jeg må spise så mye for å ha energien liksom. Usj har helt panikk for å gå på vekta å den viser stillstand eller opp huff. :eek: Men jeg gjør jo det samme denne uka som jeg gjorde forrige uke da så det kan umulig bli så gale som jeg frykter.
Er det lenge siden du startet da?:) Denne dietten føler jeg at jeg kan leve med.
Newstart sa for siden:
Å når jeg skal kose meg ....eller syns litt synd i meg selv så spiser jeg en blåbær skyr. Naaaaam den er så god hehe.
c@th68 sa for siden:
Heisan og velkommen hit :)
En dag for meg kan se slik ut:
Frokost: 2 skiver av et rundstykke (oppskrift ligger her inne) med laks på boks fra Stabburet og litt lett majones
Lunsj: det samme som til frokost
Middag: ofte kylling/svinekjøtt, i biter og stekes med blomkål, brokkoli, litt brune bønner (som er stekt i olivenolje med masse cayennepepper og Tabasco), er veldig glad i sterk mat, med litt sjysaus til.
Kvelds: bacongull med Tines krydderost på, bruker det som mellommåltider også. Blir nesten som ost og kjekes, kjempegodt!
Det går også endel i salat med kylling ferdig grillet u/skinn (varmet i ovnen), cherrytomater, agurk, fetaost, pinjekjerner, spinatblader, paprika og trippelsalat. Til dressing blander jeg: olivenolje, Maldonsalt, pepper, hvitløkssalt/pulver og litt Balsamico.
Ellers så har jeg hamstret oppskrifter herfra (de fleste er Ketolyse, så har bare endret til lettprodukter istedet for masse fett, så de er tilpasset SB) og lagret de i word, skrevet ut og lagt i perm.
Anbefaler deg å gå til oppskrifter og kikke, jeg hadde aldri klart meg uten de.
Da blir det for ensformig og jeg sprekker.... Har nemlig prøvd det før :o
Rundstykker har jeg forøvrig spist hele tiden, også under Fase 1, har ikke sjangs til å klare meg uten noe under pålegget.
I helgene lager jeg nesten alltid et eller annet godteri/snacks (desverre avhengig), "smash", snickerskonfekt osv. eller jeg lager muffins, Heistad gele med mager vaniljekesam.
Bare å si ifra hvis du er ute etter noen oppskrifter :D
Ashley sa for siden:
Følger ikke south beachen slavisk, men er inspirert av den. min er egenkomponert men fortsatt en matplan her :)
frokost: havregrøt med eggehviter, cottage cheese + frukt og kanel, eggerøre, omelett, speilegg (you name it), smoothie av kokosnøttmelk/bær med 1 skje whey proteinpulver.
lunsj: 170 g salat med kylling/fisk/kalkun, cobb salat (bacon, egg, ost, kylling++), gresk salat med fetaost. vinegar/eplecider eddik er også godt i dressing.
middag: sushi/sashimi med brun ris, laks/kylling/kalkun med dampete wook grønnsaker. spiser også biff og kjøtt i alle varianter, men mest lyst kjøtt. dropp poteter, men du kan spise søtpoteter i små mengder. fokuser heller på å lage middag kun av kjøtt og grønnsaker.
husk på det ofte lurt å droppe ris/poteter til middag om du velger havregrøt til frokost. det er en fin balansering av karbene. da får du ikke for mye.
snacks: en håndfull mandler, hasselnøtter, macadamia nøtter, paranøtter, frukt, bær, naturell/gresk yoghurt. (ikke overdriv frukt inntaket. nøtter er et bedre valg om man spiser litt mer ketogent enn south beachen. spørs hvilken fase du er i. i fase 2-3 er det helt ok med frukt):)
Victory sa for siden:
Jeg begynte vel skikkelig i januar i fjor jeg tror jeg, men så har det vært litt perioder som ikke akkurat kan kalles southbeach vennlige. Men jeg prøver så godt jeg kan!
2,4 er jo kjempebra den første uka da! Gratulerer! Jeg tror jeg ska finne frem boka igjen jeg nå, og motivere meg litt.
Når det gjelder fett så bruker jeg kanskje litt mer enn hva boka sier også, jeg har feks brukt matfløte og creme fraiche (lett) når jeg lager supper, og i endel av baketingene (pitabrød o.l) er det også endel smør, men jeg prøver og bytte ut noe av smøret innimellom med kesam.
Når det gjelder ost bruker jeg vel ikke lettost alltid heller, jeg elsker ost, og den vanlige typen er så utrolig mye bedre! :) Jeg har også funnet en knalgod sterk chiliolje på asiabutikken som jeg steker i og lager marinade av blandt annet. Scampi i denne oljen + hakket hvitløksfedd oppi...mmmm.........
I dag skal jeg lage denne igjen forresten, Mistens chillisuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29343
Den brukte jeg nesten hele tiden i starten av min southbeach periode. Ble skikkelig lei en periode, men nå kjente jeg den frista igjen. Denne er bare helt fantastisk god!!! :)
Også er jeg en av de som desverre ikke merker noen resultater uten trening.. så er vel bare og komme seg på spinningsykkelen igjen i dag. :)
Newstart sa for siden:
Hmmmm for en fantasi dere har. Kan kanskje skyldes at jeg har hendene fulle med baby men jeg varierer med svin, kylling og av og til karbonade deig. Elsker som sagt blomkål.
Hvor lenge gikk dere på fase 1? Gikk dere lenger enn to uker? Jeg har begynt på min fjerde uke blir det vel tror jeg. (må sjekke i boka, for det virker så lenge). Jeg SKAL ned til min drømme vekt. Og siden det er så lenge til målet så tenkte jeg at jeg skulle kjøre på en stund til.:rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.