mio87 sa for siden:
[CENTER]Inspirert av oreokaka, gjorde jeg en oppdagelse idag når jeg laget bunnen til denne kaka. Vel, andre har kanskje oppdaget det før meg selvsagt, men jeg tenkte at hmm, dette ble jo så bra at jeg må lage kjeks også. I originaloppskriften der jeg fant den, skriver trådstarter at kjeksen ikke er god for seg selv, men, det er den jammen - når man tilsetter litt søtning!
[/CENTER]
[CENTER]
Oppskriften er som følger:
70 g bakemix eller 50 g soyaprotein (jeg bruker soyaprotein)
100 - 160 g romtemperert smør (usaltet)
100 g mandler, hakket så mye som mulig (gjerne med stavmikser)
1 ts bakepulver
1 egg
60 g sukrin
50 g kakaopulver
2 ss splenda eller annen søtning
Bland alt det tørre, så blander du inn smør til deigen blir fast og deretter egg. Lag klatter på bakepapiret og press dem ned, størrelsen er ikke så farlig, de henger ikke sammen etterpå likevel. Stek på 190 grader i ca 15 minutter. Så hiver du alle sammen oppi en bakebolle, de skal falle fra hverandre.
- 100 g smør
Bland den knuste kjeksen sammen med 100 g smeltet smør, (smak på blandingen, kanskje du trenger mer søtning) og lag dem til små kjeks (lurt og ha hansker).
Legg dem så på en tallerk eller det du har, med bakepapir eller matpapir over hver kjeks om du skal legge flere oppå hverandre. Deretter setter du dem i kjøleskapet til de blir harde og ikke faller fra hverandre.
fyllet kan du jo bestemme helt selv, jeg brukte dette etter hva jeg hadde i skapene. Egentlig husker jeg ikke hvordan oreo fyll smaker, så om dette er riktig vet jeg ikke.
100 g smør
200 g kremost
litt splenda
[/CENTER]
bland sammen og smør ca et par cm i høyde med krem på kjeksen når den er avkjølt et par timers tid, legg så en kjeks oppå og voila! oreokjeks! De blir veldig ''tjukke'' og utrolig mektige, jeg vil selv si at man blir stappmett av 1.
Oppbevar kjølig, slik at ikke kjeksen faller fra hverandre.
Jeg vil neste gang prøve og lage dette med den mørke sjokoladen fra sukkerfritt istedenfor kakaopulver, samt mer sukrin i forhold til splenda - da det ble mye splenda i oppskriften, ihvertfall på ketolyse. Uansett, ble dette kjempegodt!