Er det virkelig bare jeg som har oppdaget dette smarte produktet??? :confused:
Jeg bruker det i alt bakverk (og omeletter), både for å øke fiberinnholdet, og for å binde deigen sammen. Dette melet gjør "deigene" seige og fine, slik som hvetedeiger. Og det inneholder ikke karber i det hele tatt! Det er laget av pulverisert psylliumfrø, så det sveller og blir geleaktig i konsistensen, hvilket er den egenskapen som gjør det så fint å bruke. Maten blir så saftig og god! Det smaker og lukter ingenting. Utpå pakken står det at det er natrulig fritt for gluten, og brukes nå man skal bake glutenfritt brød. Sikkert for å oppnå den seigheten som glutenet gir??
Tenkte bare jeg skulle dele dette med dere, slik at dere kanskje kan videreutvikle mange oppskrifter til å bli enda bedre! :stuart:
Det heter altså fiber husk, fra lindroos hälsoagenturer, og selges i helsekost og velassorterte dagligvareforretninger, både 100 og 300 grams poser (man trenger IKKE mye om gangen!!).
Næringsinnhold per 100g:
protein 1,5gram
fett 0,6 gram (hvorav 0,1 mettet)
Kullhydrater: 0 gram
Kostfibre 85 gram
Energi: 10 kcal
Så fantastisk :) Jeg tror jeg har sett at noen har skrevet fiber husk i en oppskrift, men jeg har ikke fått rotet meg til å spørre hva det er enda... Og nå trenger jeg jo ikke det heller! Takk for tips :klem: løpe og kjøpe :D
Takk for påminnelsen Dingpot!:)
Joda, jeg har brukt Fiber Husk lenge, men har enda ikke fått somlet meg til å ha det i noe bakverk el.likn.,- selv om det jo står på posen.
Jeg har bare brukt det som avføringsmiddel, og med god effekt, men det må jo være mye bedre å få det inn i bakverket og andre retter. Har du brukt det i sauser?
Hvis du har en brødoppskrift med FiberHusk som du vil dele med oss, - hadde det vært fint.:rolleyes:
Hei! Kan du si meg hvor den innvandrerbutikken i Sandnes hvor du kjøpte fiberhusk er? Bor i Stavanger. Skal nettopp til å begynne å spise glutenfri mat, og har ikke peil på hvor jeg får tak i noe. Det meste er jo fryktelig dyrt på helsekostforretninger så vil gjerne prøve noe annet!
Jeg tar to ss fiberhusk i vann hver morgen, bruker det i brød og omeletter, det er ypperlig å bruke sammen med mørk sjokolade også! Smelt sjokkisen og ha fiberhusk i, stivne igjen og nyyyt! Får bedre samvittighet når jeg spiser sjokkis :lol: Bruker fiberhusk i gresk yoghurt sammen med bær..... etc... Bare fantasien som setter grenser!
Jeg har tatt ei blanding av fiberhusk, knuste linfrø og speltkli for å holde magen igang, så husken er jeg kjent med. Har ikke brukt det i matlaging, da, så takk for tips.
Må få sjekka ut speltklien, da, for å se om dette er noe jeg kan fortsette med nå som jeg skal begynne med ketolysekuren.
Men er det karbohydrater som kroppen kan ta opp? Jeg vet at når det gjelder f.eks kruskakli kan ikke kroppen ta opp dette, og karbene fyker rett igjennom. Kan det være det samme her?
Gamlas innlegg er fra mars -05! ;)
Tror ikke hun er aktiv her lenger!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.