I USA regnes fiber inn i karbene og skal trekkes ifra, mens i Europa (Meridian er fra UK) skal fiber og karber oppgis separat.
11,6 g karbohydrater
-5,9 g sukker
=5,7 g andre karbohydrater som ikke er fiber (oftest stivelse)
Peanøttsmøret har over det doble av anbefalt karbohydratinnhold, så jeg ville være forsiktig med å bruke det, i alle fall om det er en hovedingrediens. Skal du bruke bare litt og de andre ingrediensene er bortimot karbofri så resultatet blir innenfor 5% KH ser jeg ikke noe i veien for det.
[color=#000000][/color]
Godkjent i forhold til hva? Lavkarbo er alt fra 0-150 kh pr dag…
Innen EU/EØS er fiberne trukket fra er det egenimport fra USA så skal fiberne trekkes i fra.
Sant nok i forhold til antall karbohydrater pr dag, men mener å ha lest at det er lurt å holde seg til varer med opp til 5g kh/100g? Dette er vel uansett en av de bedre typene peanøttsmør en kan kjøpe (kom gjerne med forslag om det finnes bedre). Tenker ikke å bruke så mye av det, eller ofte. Er vel mest ment for å lage en erstatning til "lørdagskosen".
Fikk tips om å blande peanøttsmør med litt vanlig smør (meierismør), smøre dette utover en plate, kjøle det og så dele opp i biter, og dyppe bitene i mørk sjokolade for så å kjøle ned igjen. Skal visstnok være meget godt, har litt lyst til å prøve dette i helgen.
Jeg kunne nok vært mer tydelig i startinnlegget mitt, ikke bare ta utgangspunkt i mine egne "regler" og regne med at alle andre gjør det samme :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.