< Tilbake til oversikten

Tidligere spiseforstyrret, kick og lavbarko?

#1

IdunSukkerfri sa for siden:

Heihei :) Jeg er ikke helt sikker hvor jeg skal poste for at det blir mest "riktig", men prøver meg her jeg.. Dere får si ifra hvis det blir feil ;)

Jeg har som overskriften sier, slitt med spiseforstyrrelser. Jeg har kjempet meg opp fra en bmi på rundt 14 (helt alene) og har nå fått ett ganske fornuftig syn på mat. Jeg er ikke redd fett eller karbohydrater lenger, men derimot har jeg gått amokk. Før hvor problemet var å være undervektig og småspise har det blitt det totalt motsatte. Jeg har de siste månedene startet å overspise, og det i ekstreme mengder. Vekten har gått fra der jeg var fornøyd (opp i normalsonen) til en vekt jeg absolutt ikke er komfertabel i! Til og med de rundt meg har begynt å kommentere det, så det er ikke "feil syn" på meg selv.. Sist jeg sjekket vekta var jeg 10 kilo for mye, og det har nok gått litt over der igjen også.

Kroppen har tydelig tatt god hevn over sultkatastrofen som var, spiser jeg klarer jeg ikke slutte, og det er helt j... hvor mye jeg kan få i meg på en dag. Vekta skyter i været i ekstremfart og det er ikke spesielt morsomt nå lenger for å si det mildt. Kostholdet mitt i seg selv er egentlig ganske bra, jeg spiser mest mulig rent av proteiner, karbohydrater gjennom MYE frukt og grønt (hvor frukt er min største fiende, det er ofte her jeg sprekker) og litt sunt fett. Spiser ofte speltlomper og bakverk av bokhvete, mandelmel osv for litt ekstra karbs. Gluten og sukker har jeg så godt som kuttet ut (litt kos innimellom da). Jeg har gitt overspisingen min litt tid i håp om at det bare var en fase, men nå gir jeg snart opp. Orker ikke mer vektoppgang hvor fettprosenten bare blir større og større. Det er tydelig at jeg gjør NOE feil.

Feilene tror jeg er for lite fett. Jeg har de siste dagene prøvd å kutte ut frukt , og spist litt mer fett og fortsatt med proteiner. Det har hjulpet føler jeg, selv om jeg sprakk GRUSOMT i dag hvor jeg lover dere at dere hadde fått hjerteinfarkt av karbohydratmengden ;) Derfor har jeg tenkt at kanskje lavkarbo er verdt ett forsøk, både for å få mer kontroll over spisekick og inntak og forhåpentlig gå ned 3-10 kg, alt ettersom.

Så jeg lurer på (unnskyld lang intro) om noen har noen meninger? Har noen slitt med det samme? Kan lavkarbo hjelpe meg tror dere? OG vil jeg miste litt av disse ekstra kiloene? Skulle gjerne hatt litt meninger før jeg hopper på bølgen her og kutter karboene og trapper opp med fettet ;)

Så må jeg også legge til at jeg får hjelp med det psykiske. :rolleyes:


#2

Antoinette6 sa for siden:

Jeg ville så absolutt prøvd ketolyse ! Man blir så 'tilfreds'. Syns jeg. Søtsuget forsvinner. For meg.

Men jeg ville holdt meg unna kunstige sukkererstatninger i begynnelsen.

Lykke til !


#3

streber sa for siden:

PÅ forsiden her (trykk på forum) finner du langt ned på siden brukergrupper, under det igjen finnes en gruppe for spiseforstyrrelser, den er lukket, så ikke alle kan lese om jeg ikke tar mye feil?
[size=4][/size]
Tror lavkarbo kan være flott for deg! Velkommen:)


#4

IdunSukkerfri sa for siden:

Takk for svar :) Jeg fant ikke noe sånt forum både før jeg lagde tråden eller etter jeg leste svaret? Mulig jeg er blind:p

Jeg har egentlig ingen grunn til å "vente" med å hoppe i det, kvelden jeg hadde i dag fikk det virkelig til å renne over. Har kjempevondt i magen etter altfor mye karbohydrater. Gluten har blitt ondskapen selv etter jeg la om kostholdet :mad:

Jeg er nødt til å lese og sette meg inn i ting, men sånn jeg har skjønt det er det atkins jeg burde prøve meg på? og det krever induksjon ?

Håper på svar, kjente jeg fikk litt motivasjon her igjen nå.. Aller helst vil jeg begynne i morgen :rolleyes: mulig jeg burde vente litt skummelt å skulle spise så mye mer fett enn jeg er vant til, spesielt etter et eteparty som i kveld...


#5

Antoinette6 sa for siden:

Atkins syns jeg høres så alvorlig og vanskelig ut, jeg. . .


#6

IdunSukkerfri sa for siden:

Jeg driver på å leser meg frem til info for å komme inn i dette.. Helt ærlig har jeg ikke så mye peiling på lavkarbo når det gjelder de forskjellige "kurene". Trodde ketolyse var en DEL av atkins. Skjønner ikke helt hele greia, har skjønt at ketolyse er det samme som induksjonen i atkins, og at det er flere faser av atkins etter dette hvor man øker karbohydratene? Korret meg her :rolleyes:

Men hva med ketolyse da? Hvorfor skal det være mer stress? Ville tro det er "hardere" hvis man skal holde seg veldig lavt på karbohydratene hvis man ikke øker etterhvert. Eller tar jeg feil her? Føler meg en smule dum her nå, jeg leser som bare det men trenger å få det inn med teskje.. Tydelig at jeg er helt ute å kjører :p

Jeg hadde trodd at det handlet om å holde seg rundt 20 karbs (eller litt mer?) om dagen en fase før man kan spise litt mer? Vil gjerne inn i ketolyse om det kan gi meg resultater i tillegg til å få litt kontroll igjen, men kan jo ikke være det for alltid :p Jeg ønsker ihvertfall å kunne spise litt frukt etterhvert, å alikevell holde meg til 100-150 (lavkarbo er vel kvalifisert mellom 50-150 har jeg skjønt?) videre. Tror ikke jeg kommer noe særlig over 100 uansett hvis jeg venner meg til mer fett...

Unnskyld alt rotet, hvis noen kan forklare ketolyse og det jeg skrev over her så blir jeg glad, eller link. I morgen skal jeg få tak i bøker så jeg får det ordentlig inn selv, men litt hjelp i tillegg til lesing her hadde vært fint :o


#7

HappyMe sa for siden:

Jeg kjenner ikke din situasjon, men kjenner andre som har slitt med spiseforstyrrelser. Som kjent sitter sykdommen i en for alltid og er noe man aldri helt blir kvitt.
Jeg føler ikke at det beste vil være å komme inn i et fast "tvangsmønster" av mat og næring, som lavkarbo ofte er, i frykt for tilbakefall i sykdommen.

Men det er min oppfatning, mulig den er feil. Uansett, lykke til videre. Du finner nok noen svar i det forumet om spiseforstyrrelser. Heier på deg:)


#8

IdunSukkerfri sa for siden:

Takk for bekymringen, jeg skjønner tanken.. :) Jobben min har vært å prøve å finne kostholdet som funker for meg, som skal komme mer eller mindre naturlig. Jeg har aldri vært så avlsappet med maten som nå, det er vel derfor jeg også havner i disse stygge situasjonene med overspising. "Frykten" er ikke der, derfor er det som alt er lov. Som sagt har jeg levd uten gluten og sukker i noen måneder nå (noe som gir meg ett lavere inntak på karbohydratene allerede), unntaket er at jeg er så glad i frukt, og ofte ikke klarer slutte hvis jeg først oppdager fruktfatet. Så går det bare skikkelg nedover fra der... Pga frukten og en del grønnsaker med andre ord stiger tallene på karbo naturlig ;) Nå blir det derfor å kutte ned på fruktinntaket og heller gå inn for fett i håp om at jeg klarer slutte med uvanene. I tillegg tror jeg det er en bra ting for meg å skulle utfordre en tidligere fettforbi "for fult".

Jeg ser ihvertfall for meg at det skulle være mye vanskeligere for meg å overspise på masse fett, hvis jeg først har bestemt meg for å gå inn for lavkarbo. Gluten foreksempel bare trigger til mer og jeg blir ikke minst utrolig dårlig av det, selv i ikke-megastore-mengder. Hvis jeg kunne mistet litt fett samtidig sier jeg ikke nei takk.

Helt ærlig har jeg alltid vært VELDIG skeptisk til mye fett - lav karbo, men nå er jeg villig til å prøve. Jeg spiser jo ganske lavkarbo allerede (-frukten) og trives med det. Men noe må jeg gjøre før jeg ender opp 15, 20, 40 kg for mye....

men det forumet, hvor er det?? :confused:


#9

Regret sa for siden:

Er som å lese om historien om meg selv dette, så jeg vet trolig hva du går igjennom. Nå har også min kropp latt meg betale for å ikke ha fått mat over en periode og jeg er nå kun få kilo under å bli erklært overvektig, så jeg kjemper meg nedover med ketolyse. Jeg har nettopp begynt (2 uker siden) så jeg har enda mye å lære, men jeg ser at denne dietten er bra. Man er mett hele dagen, man får i grunn spise mye, man slipper å telle kalorier, mye i kroppen stabiliserer seg og det merker man ofte allerede under den første uka. Jeg var svært skeptisk til lavkarbo før jeg begynte, jeg var vandt til å telle kalorier, og kutte ut fett og mye annet unødvendig og nå gjør jeg stikk motsatt og nesten strever med å få i meg nok. Jeg må rett og slett bare jobbe med den psykiske delen av dette da hodet mitt fortsatt har et snev av spiseforstyrrelse, men med litt trening så begynner rutinen å sitte, og det er mye lettere nå å få i seg riktig mat, med nok fett. Når jeg først kom i gang, så tok det ikke lang tid før jeg så at det fungerte og alle bekymringene slapp taket.

Håper du finner ut hva selv trenger, og den delen hvor frukt er vanskelig å motstå, den ser jeg helt. Jeg hadde gjort omtrendt hva som helst for en frukt nå.
Jeg er fruktoman på 'avrusning' ;)


#10

lifejack sa for siden:

Her kan du melde deg inn i brukergruppen for spiseforstyrrelser:)
Også vet jeg ikke om du har lest tråden Til alle nybegynnere på lavkarbo, men der står det i hvert fall mye nyttig som kan oppklare endel uklarheter!
Og sist, men ikke minst: Velkommen hit:)


#11

IdunSukkerfri sa for siden:

Litt glad for å se at jeg ikke er alene, selv om det kanskje blir litt feil å si :) Det er de fordelene der som du nevner jeg kan se for meg er positivt! Bra å høre at det går bra for deg :stortsmil

Har du ellers merket noen forskjeller? :) Jeg er litt smånervøs for å skulle begynne egnetlig, jeg har ikke vekt og har egentlig lagt den fra meg. Eneste som er skummelt da er at jeg vet ikke om jeg går MER opp eller om jeg forhåpentligvis går ned. Eller i det minste står stille, det hadde seriøst vært deilig etter måneder med heftig vektoppgang..

Hvis jeg har skjønt det NÅ da, etter lesing her, så er ketolyse en "KUR" man er på som stilsvarer mye fett og en del proteiner pluss 20-50 karbohydrater om dagen? Denne kan man være på så lenge man ønsker, før man går over til en annen form for lavkarbo? LCHF er kanskje praktisk da? Litt mer karbs i form av frukt osv :rolleyes:

Så hyggelige folk er her forresten :) har lest nybegynnerforumene men jeg er litt treg kanskje :D Jeg er kanskje litt dum som ikke leser meg grundig opp først, men vil prøve ut allerede i morgen! Har somebody.no som kan hjelpe meg til å holde meg til 20, også kjører jeg på med fett. Hjelpes...


#12

Regret sa for siden:

Jeg holder meg til 15g om dagen, eller for 3 dager siden sluttet jeg å telle så nå vet jeg faktisk ikke og jeg skal ha ukentlig veiing i morgen og jeg tror jeg har gått opp :( men det er ikke uvanlig i uke 2 visstnok, så jeg skal ikke gi opp helt enda om den viser et høyere tall.
Ketolyse er en kur ja, som man kan gå på i 6 måneder før man skal ta en pause, i følge boken. Jeg anbefaler deg å kjøpe boken Slank med Ketolysekuren, der står det mye basiskunnskap som er lett å forstå, samt en eksempelmeny som jeg fulgte den første uken for å få en følelse av hva som er riktig mat og hvordan man skal føle seg. Etter det så begynte jeg å være litt kreativ selv og kjøper inn det jeg selv ønsker og ser bort ifra boken. Men husker alltid å gå etter varer med minst mulig karbo, og helst uten hvete og sukker.
Halve boken omtrendt er bare oppskrifter på godkjent mat, så om man går tom for idéer så kan den delen av boka være kjekk å ha.

Jeg har ikke merket store forskjeller enda, men jeg ser cm krymper for uke til uke selv om vekta ikke hopper så veldig mye. Som et eksempel så gikk jeg ned 7cm fordelt over hele kroppen etter kun 1 uker på kuren.
Jeg har ikke vondt i hodet eller er særlig trøtt, men det er bivirkninger som kan komme. Uansett så vil de gå over. Det er bare et 'avrusning' av sukker og annet sprøyt som kroppen er vandt til å få.
Jeg sovner tyngere når jeg først sovner, og jeg drømmer mer. Både lucid drømmer og vanlige.
Menssyklusen min er på bærtur, men det er sånn som gjerne 'restartes' av lavkarbo og går seg til etterhvert, mange blir jo anbefalt lavkarbo for å bli mer fruktbar så det er ikke så rart at slike ting skjer også.

Lavkarbo er bare en fellesbetegnelse på karboinntak under 150g, og ketolyse er derfor en av de mest 'ekstreme' med kun 15-20g.


#13

Regret sa for siden:

Ja, glemte å skrive med det jeg merker best. Magen min er mye snillere med meg, jeg er aldri oppblåst, og jeg er aldri tung etter et måltid. Man skal ikke spise seg stappmett heller, så jeg har det mye bedre på den måten også da jeg var litt plaget med en følelse av en trykk i magen før, nå er det helt borte.


#14

Hund sa for siden:

Dette blir litt off-topic, men kan jeg spørre hvorfor du lemper gluten i samme gruppe som sukker? Gluten er jo et protein, og burde (så vidt jeg vet!) ikke trigge til å spise mer protein (eller karbohydrater). :confused:


#15

IdunSukkerfri sa for siden:

Nja, jeg lemper det ikke i samme gruppe, bare mente at jeg har kuttet ut begge :) Det er jo kanskje litt lett sagt av meg når det gjelder gluten, det jeg egentlig prøvde å si er hovedsakelig egentlig hvetemel. Men det gjelder de fleste andre kornprodukter, havregryn osv også. Jeg har merket at inntar jeg noe sånt etter en lengre tid uten får jeg vondt i magen, blir oppblåst osv. Kommer jo selvfølgelig litt ann på mengden og type mat, men poenget ser du kanskje..

Karbohydrater i seg selv som jeg egentlig er fan av (med tanke på mye) har blitt onskapen selv. Derfor håper jeg ketolyse kan endre litt på det før jeg etterhvert går over til en letter variant ala lchf. Jeg vet ikke hva jeg ellers kan gjøre for tiden :confused:


#16

IdunSukkerfri sa for siden:

Må forresten spørre om en liten ting til her..

Burde man ha en litt "myk" overgang før man starter på ketolyse, eller er det bare å kjøre på ? Med andre ord, kan jeg starte i dag?

Jeg har noen tvangstanker oppe i hodet om at nå er jeg så full av karbohydrater at det å skulle spise masse fett nå vil ha en dårlig effekt.. :p


#17

lillemeg88 sa for siden:

takk for at du la ut den linken! visste ikke om denne brukergruppen engang jeg! jobber meg fortiden ut av spiseforstyrrelser (anorexi), så kanskje denne siden kan være noe for meg! :D


#18

Marika sa for siden:

Heisann:)
Jeg jobber meg også ut av sf for tiden (eller... har gjort det de siste 3 årene...) og er med i brukergruppen for oss med en sf. Det er ganske stille på det forumet, så at det er fler som søker seg inn der, og kan dele erfaringer, er flott!
Lav karbo hjelper meg, men jeg har fremdeles problemer med å kaste fettangsten fullstendig overbord. Da den angsten herjer som verst blir det til at kroppen hyler etter andre usunne ting, og jeg kan hive innpå sukkerfri brus / pastiller / tyggis / frukt mv til magen står som en sperreballong, og alt blir MYE verre. Så jeg kjenner meg godt igjen i trådstarter sine opplevelser.

De siste dagene har jeg vært litt flinkere; ingen kunstig søtsoff og ingen frukt, og magen har det bedre - definitivt - OG dermed psyken også!

Jeg vil gjerne nevne Espen Rostrup som en "inspirasjonskilde", i tillegg til forumet her selvsagt. Jeg hørte om han på TV2 på mandag/tirsdag da de hadde om lavkarbo. Han er hjertelege/forsker ved Haukeland sykehus og har en blogg der han har lagt ut mye nyttig stoff om lavkarbo og innføring i et lavkarbokosthold. Anbefales!

Lykke til! Stå på! Vi kan klare dette:)


#19

lillemeg88 sa for siden:

kjenner meg altfor godt igjen der :(


#20

Regret sa for siden:

Ja du kan begynne rett på. Jeg bestemte meg for en dag og begynte tvert. frokost var første lavkarbo måltid, vekten droppen den første dagen også. Bittelitt. Men jeg var også så heldig at jeg kom i ketose etter 1 dag.
Ser ikke hensikten med å begynne mykt, da er man ikke ketose og ender med å gå opp pga alt fettet.


#21

Nerthus sa for siden:

Hvis du allerede stresser med maten, er jeg usikker på om strenge retninger er veien og starte for deg.

Min hjelp og kick-start inn i lavkarbo-verdenen var denne - jeg vil kanskje anbefale at du leser, og begynner å sette i gang tankeprosessene i forhold til å bli kjent med maten du KAN spise på lavkarbo :)

Jeg ville spist bra med mat i starten, spesielt de to første ukene pga abstinenser. Les om abstinenser - slik at du fysisk og mentalt er forberedt. For meg var det 3 første dagene "verst" sultmessig, deretter ble det svimmel, influensasymptomer, surrete og grinete - men i løpet av de første par ukene gikk dette over og det ble etterhvert vanskelig og spise NOK mat!

Hold deg HELT unna søtningsstoffer og lettbrus/-saft de første to ukene - det blir tøft - men du virker meget klar for en endring så det tror jeg du klarer fint :) Fyser du - spise mer lavkarbomat istedet!!! Det er svært tungt og overspise på karbomat når du har en feit nakkekotelett med stekt sopp/asparges, kokte grønnsaker og saus av stekesjyen og en skvett fløte innabords... ;)
Sjekk ut oppskriftsforumet om du er usikker på hva du kan spise, eller kjøp en av mange fine lavkarbo-kokebøker som er på markedet nå :)

Jeg har ikke en typisk spiseforstyrrelse, men det er vel ingen tvil om at jeg har også overspist og sultet meg om en annen opp gjennom årene... så jeg har en viss forståelse for situasjonen din.
En ting du kanskje kan ta med deg i starten er å være "tilstede" - spesielt de første par ukene. Jeg spiser nemlig bevisstløs mens jeg leser eller ser på tv, og tvinger man seg til å sette seg ved bordet og BARE spise kan dette kanskje hjelpe litt?

Mat er nemlig ikke bare en fysisk sak - det er minst like mye psykisk har jeg erfart :) Test ut sult/mett følelsen din bevisst - se om du kan lære litt mer om deg selv og hvordan kroppen din fungerer fysisk/mentalt sammen.

Ønsker deg så mye lykke til og god bedring!


#22

IdunSukkerfri sa for siden:

Nok en gang, tusen takk for svar!
Tips og sånt er gull verdt :lol:

Jeg har hoppet rett på jeg, synes det er utrolig spennende.. Jeg har jo hatt en fortid med fettskrekk, og selv om jeg ikke har vært spesielt redd fett nå i ettertid så har jeg alikevell spist lightprodukter og automatisk bare avocado, kokosolje osv i mindre doser.. LANGT ifra nok med andre ord. Nå er det jo bare fritt fram, og DET er rart...

Super måte å komme enda nærmere ett mer avlsappende forhold til mat tror jeg, eliminere sånne stoppere som "nei takk, jeg liker ikke smør". Jeg har troen nå :o Så langt har jeg spist jarlsberb og (tro det eller ei) mine første HELE egg på leenge. Jeg har enten droppet å spist egg eller faktisk bare spist eggehvitten :kadetgaar (ikke skyt meg nå.....)

Hvordan er det med kyllingvinger nå helt i starten, med tanke på at det er ferdiggrilla og sikkert inneholder litt tull? DET har jeg ikke spist på ÅR pga alt fettet.. jeg finner nok svaret rett etter jeg har posta, men uansett. Dessuten må jeg vente på bøkene som er anbefalt, de hadde ikke på bibliotek eller bokhandel som jeg var innom.


#23

Nerthus sa for siden:

Spis kyllingvinger som ikke er sånn crust på - som bare er marinert. Det bør gå greit. Du kan sjekke på næringsinnholdet om sukker/stivelse er nevnt. Jeg kjøper de store pakkene med kyllingvinger, ELSKER boksene på rema med crust, men det blir for mye karbo for meg :) Hold deg til maks 5 gram karbo pr 100 gram så er det greit, men ikke få panikk om det en gang av og til er mer i - dette er en langvarig læreprosess :)
Lag deg en dip selv av feks majo og Creme fraiche, med litt urter og salt og pepper i, karri også om du liker det :)

Og du - husk at lightprodukter er UT! :D


#24

Hund sa for siden:

Bra du liker egg, det kan det nemlig bli mye av! :D

Og ja, hvetemel og korn og sånt blir jo noe annet enn bare gluten (sikkert bare jeg som var vanskelig og ikke forsto :o). Det gjør du helt rett i å kutte ut... ja, untatt glutenmel (IKKE glutenFRITT) og sånt kanskje. Vet ikke hvordan det er på ketolyse, men det bruker i alle fall jeg.


#25

IdunSukkerfri sa for siden:

Ingen fare for at jeg skal innta lightprodukter nei, når jeg først ER på lavkarbo så ER jeg på lavkarbo :p Så langt i dag har jeg inntatt 3-4 gram kh!

Og dere aner ikke hvor rart det er å akkurat ha spist kylling stekt i en god del fett med OST på, hehe. Gleder meg til å handle i dag, rømme og creme fraice har ikke fått være med i handlekurven siden FØR jeg var syk. Majones liker jeg desverre ikke.. Innrømmer at jeg kommer til å savne sukkerfri ketchup og skyr da.. sukk

Takk for kyllingtips, jeg tenkte egentlig litt på de som er i varmtvaredisken i butikken jeg da. Hvordan er de? :)


#26

Nerthus sa for siden:

Spør i disken hva de er marinert i - men jeg spiser en del grillet kylling med skinnet på fra samme varmedisk så jeg ville ikke bekymret meg :) Det er jo GODT! ;)

Jeg spiser litt ketchup uten sukker av og til, i dressinger feks. Skyr vet jeg også noen spiser her inne, men jeg aner ikke karboinnhold. SMakte en gang og ble skuffet over smaken så jeg holder meg unna ;)


#27

manne sa for siden:

Skyr spiser jeg daglig... (naturell som jeg søter med splenda og ublandet funlight)... og vi har ikke spist annen ketchup enn den sukkerfrie siden den kom på markedet...sistnevnte er jo lavkarbo da.. ;)


#28

knh sa for siden:

Hjemmelaget aioli er deilig til kyllingvinger :sikle:


#29

IdunSukkerfri sa for siden:

Så ble det ikke ferdiggrilla kylling (verken lår eller vinger) på meg da de hadde ikke igjen flere på coop! :eek: Endte opp med kyllingkjøttdeig istedet, hehe. Forslag til hva jeg kan gjøre ut av det? :D

Sukkerfri ketchup skal jeg "innføre" etter en liten stund (ketchoman jeg ser dere, det ligger jo i navnet :p) for den gjør jo nesten ALT bedre. Tenker først jeg prøver være så streng som mulig før jeg slipper opp og innfører litt skyr, ketchup, mer grønnsaker osv, så får jeg mest mulig ut av de få karbohydratene jeg skal ha nå.. Gjelder sånt sukkerfri brus og funlight også? Har egentlig avvent meg, men kan jo komme godt med tror jeg :rolleyes:

I tillegg har jeg veid meg (var egentlig livredd) så nå vet jeg hvordan jeg ligger ann. Fint å vite til neste gang jeg veier meg, med tanke på resultater :) Er ikke mer enn rundt 10 kilo jeg vil ned tenker jeg, jeg vil ALDRI komme over til å bli "litt" for tynn etter å ha vært skrapa en gang før...:nei:


#30

Nerthus sa for siden:

Tja, kyllingkjøttdeig sammen med 4 eggeplommer og 1 eller 1.5 dl fløte og salt og pepper, feks også med finhakket fetaost og oliven om du vil det blir deilige kjøttkaker... :P

Ellers kan du lage deg eget tacokrydder og spise taco uten skjell ... lag guacalmole og kjøp en tacosaus med lite karbo, masse ost, rømme, salat... urgh - der fant jeg nok middagen MIN i morgen ;)


#31

lillefixen sa for siden:

Fikk plutselig stor trang til å slenge inn en anbefaling her! Fant en økologisk tacosaus fra Santa Maria på Coop her en dag. Bare naturlige råvarer, null sukker og 5% karbohydrater. Snakker om perfekt, som sendt fra himmelen! Halleluja! :D


#32

Nerthus sa for siden:

TAKK! skriver på lista ;)


#33

IdunSukkerfri sa for siden:

Hørtes herlig ut!! Det blir taco! :love:
Og nå kom jeg på at jeg glemte å kjøpe avocado! visste det var NOE :rolleyes:

Jeg har forresten spist for mye proteiner i dag tror jeg og ikke nok fett.. Etter middagen som jeg spiser nå så ligger jeg på 14,5 gram kh, altså 4,8%, 47,5% proteiner og 49,3% fett.

Trenger jo ikke mer karbohydrater akkurat, men burde jeg kjøre på med litt mer fett for å få opp prosenten, isåfall.. hva? ligger på 1200 kcal ca.

I morgen skal jeg gjøre det annerledes ihvertfall..


#34

Nerthus sa for siden:

Det går så fint så - du lærer jo kjempekjapt! En dag med "ubalanse" gjør lite - bare du er fornøyd med maten og synes dette er ok!


#35

IdunSukkerfri sa for siden:

Tusen takk for alle svarene du kommer med ! :klem:

Egentlig fornøyd, men jeg er så himla sulten nå :mad: Burde egentlig ikke være det tror jeg, men så har jeg jo spist ganske mye lenge nå, så uansett endring med karbohydratene burde jeg vell regne med å bli sulten når kroppen plutselig skal få mindre mat i tillegg. Har druknet meg selv med vann og te men er like sulten.. Er det normalt?

Ikke vant med å klare begrense meg jeg vet dere :o


#36

Regret sa for siden:

Jeg er jo en overspiser nå, så når jeg ikke får nok ved et måltid, så tar jeg meg noen ostebiter (Hvitost inneholder 0 karbo) og litt vann for å fylle opp magen litt mer. Nå er jeg i uke 3 ut i dette, og nå kjenner jeg at sulten avtar litt og jeg blir raskere mett! mye å glede seg til med andre ord. Bare hold ut!
Det er normalt å føle litt sult, men du trenger ikke å gå sulten med mindre du teller kaloriene også.


#37

IdunSukkerfri sa for siden:

Jeg håper virkelig jeg får den forbedringen også, jeg blir gal av dette suget mitt.. Hvitosten har jeg allerede oppdaget, hehe. Har blitt litt småspising av det etter måltid.. Ikke bra, småspising skal vi ikke ha.

Men jeg merker allerede en viss forskjell i kroppen da, selv om det er andre dagen min i dag. Jeg er fortsatt litt usikker på hvor lavt jeg skal ligge på karbene, jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt litt mer enn 15. Frokosten har allerede bestått av 5 gram, noe som betyr at jeg bare har 10 igjen resten av dagen. Det går det, men jeg kjenner jeg savner å kunne spise mye mer brokkoli og blomkål foreksempel, grønnsaker har jeg vært vant til å spise MYE av :o Tenker at jeg burde komme meg i ketose og være der en liten stund før jeg går over på 25-50 om dagen. Hva tenker dere om det? :)

Ellers har jeg spist gigafrokost, med for lite fett. ÆSJ. Alt for mye kyllingkjøttdeig med litt brokkoli og en del ost. Burde tatt egg som alle andre med bacon eller masse ost, jeg har bare fått i meg rundt 600 kalorier og for mye proteiner istedet. Men det fristet mer med kjøtt :rolleyes: Andre dagen som sagt, jeg lærer..


#38

knh sa for siden:

Jeg synes du skal spise det du har lyst på av blomkål og brokkoli jeg :) Ser ikke noe poeng i å kutte ned på det :) Trur veldig mange har godt av å få i seg litt ekstra grønnsaker:) Jeg vil tro du mest sannsynelig fortsatt vil være i ketose selvom du hiver innpå med litt mer grøntfor :)


#39

IdunSukkerfri sa for siden:

Jeg spiser jo en god del også da, men vet jo at jeg uansett kommer til å havne der at jeg spiser MENGDER med grønnsaker igjen. Spørsmålet er bare når, og om jeg skal være ekstra "streng" i starten som en kickstart eller noe.

Men siden du sier det så skal jeg spise litt mer da :D Kan ikke se at DET skulle gjøre verdens største forskjell, men så vet jeg ikke mye om ketose.


#40

knh sa for siden:

jeg er absolutt ingen ekspert altså ;) så du må gjøre det du følger for selv :) men ser det står egenkomponert lavkarbo i "boksen" din, og da synes jeg det er dumt å kutte ned på blomkål og brokkoli dersom du liker det så godt:) Trur ikke det vil ha noen negativ effekt å spise det man har lyst på at dette (så lenge man får i seg nok fett i tillegg da;) ). Har lest om flere som har økt antall karber i form av grønnsaker og hatt god effekt av det :)


#41

Nerthus sa for siden:

Vet du hvor mye grønnsaker du faktisk kan spise for å nå opp i 15-20 gram karbo hver dag?? Det er MYE! ;)

Jeg ville ikke bekymret meg om mengder i starten - kroppen din vil endre lysten på mat etterhvert, bare gi den tid. Cravings på grønnsaker kan godt komme av at kroppen din trenger den fine næringen de gir også :)


#42

Pruttilutt sa for siden:

Halloien! Flott at dere tar ansvar for sykdommen deres og ønsker konkrete rammer som på en måte er ute av deres kontroll - men et fast system som dere kan sette "ting" inn i. Mat, kanskje.

Nå skal jeg ikke preke så fryktelig mye, vil igrunn bare konstatere at i en oppstartsfase for å oppnå ketose kan det være å anbefale for kvinner å starte på 20 kh/døgnet, for deretter med tid og stunder gå ned til 15 i den tiden man ønsker være i ketose. Dette gir litt mer slingringsmonn på frokosten f.eks. Meget mulig enkelte vil steile når de ser jeg anbefaler dette, men det funker for meg - og jeg vet det funker for andre. T.Andersen skriver også i boken sin at kvinner skal ha 20 og menn 15 kh/døgnet.

Selv har jeg ingen problemer med å gå på 0-5 kh/døgnet, men da i sammenhengende ketose over lengre tid. Da tåler kroppen mer.

Nå skal jeg være streng:
Veiedag maks 1 dag i uken. Og ja, det er herved FORBUDT med dobbel- og trippelveiing daglig. Bare kutt det ut. Nå. Gjem den vekk. Du blir bare stresset av det (hilsen hu som veide seg 2 ganger daglig i fem måneder og til og med førte skjematisk på pc'en...-idioti). Stressfaktorer som veiing kan gi fører bare til at vekten stagnerer. Jo mer stress, jo mer adrenalin i kroppen. En oppjaget kropp er på jakt, da sparer man på det man har - vi er jo dyr vi og ;)

I dag spiste jeg gårdagens mini-pizza til frokost (bare fett), til middag spiste jeg hjemmelaget kebab med sopp, løk og hjemmelaget dressing (5 karb). Og enda skal jeg kose meg med hjemmelaget sjokoladekake (lavkarbo of course), og kan unne meg TO kakestykker til Norske Talenter. ;) Det er kanskje litt utenfor boka, men det er helg - og lavkarbo skal ikke være noen straff!

Her er litt motivasjon:
Jeg veide 124,8 kg. Jeg er 180 cm høy. Jeg hadde utstrakte problemer med kviser og eksem i ansikt og på overkropp. Jeg er manisk depressiv. Jeg slet mye med overspising etter mobbing og psykiske overgrep. Jeg slet med PCO (polycystisk ovariesyndrom - altså flere cyster i eggstokker). Jeg var tjukk og ulykkelig.

Halvannet år senere har jeg gått ned 34 kg, 21 kg ved hjelp av ketolyse (siden juli-10). Jeg er selvfølgelig like høy enda. Takk og lov. Jeg har ikke problemer med kviser lengre, og eksemen holder seg borte når jeg har stålkontroll på fettet (fettet smører huden). Jeg er følgelig enda manisk depressiv, men tolererer mer i hverdagen og føler meg lykkeligere fordi jeg mestrer endelig NOE. Jeg har endelig normalisert menstruasjon, og det beste; jeg er fri for cyster.
Legger dere merke til at vekttapet kommer til slutt? Fordi det i det store og hele faktisk ikke betyr HELE verden. Selvfølgelig er det en gevinst i seg selv - et vekttap fra 124,8 kg til 90,5 (mandag).
Ber dere instendig om å legge vekk fokuset på å miste de kiloene dere eventuelt ønsker bli kvitt - det skjer ikke over natten, det skjer ikke i løpet av helgen. Men det VIL skje. Det krever tålmodighet, disiplin og et ønske om å søke kunnskap underveis. Bytt ut viljen SF'en har/hadde over dere - bytt den ut med ekte kontroll :)

Håper jeg ikke tråkker noen på tærne - ønsker dere ALT det beste livet kan gi dere. Og nå kjenner jeg at prikker litt i nesen - er nok litt emosjonell i dag :P

Klem,

Prutti


#43

Maylinn26 sa for siden:

Å her føler jeg virkelig at jeg MÅ svare. Jeg har slitt med spiseforstyrrelser selv over halve livet mitt. Jeg skal ikke legge ut om hele min kamp med spiseforstyrrelser, men om du ønsker å prate med meg kan du sende meg en melding privat:) Men jeg vil GJERNE hjelpe deg!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.