Disse lagde jeg til bursdagen min og de ble en kjempe-hit, selv for de som ikke spiser lavkarbo! Venninna mi med glutenallergi ble dessuten overlykkelig over å høre at det ikke var hvete i hverken muffins eller kake Jeg har brukt denne oppskriften fra Grethe B med et par småjusteringer (hovedsaklig kokkosmasse i bunnen). Det jeg liker med oppskriften er at den ikke krever en masse dyre spesialingredienser utover sukrin.
Ingredienser: Bunn:
100 g malte hasselnøtter
100 g malte valnøtter
100 g kokkosmasse
100 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade (86 %)
1/2 dl sukrin
frøene fra en vaniljestang/vaniljeekstrakt (jeg brukte en halv vaniljestang + 5 dråper eksrakt)
150 g kremost
4 store egg (eller 5 små)
1,5 toppet ts. Bakepulver Topping: 300 g kremost
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper natreen (kan sløyfes)
noen dråper rød konditorfarge
Fremgangsmåte: Bunn:
Mal opp nøttene med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Jeg har bare stavmikser så nøttene blir litt grove, men det er bare godt. Visp sammen egg, kremost og sukrin mens du smelter sjokolade og smør over lav varme. Bland alle ingredienser og smak til med sukrin.
Ha i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter. Topping: Smelt smør og miks det med kremost, sukrin og noen dråper natreen. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat. Er toppingen veldig løs så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende! Muffinsene må være avkjølt før du kan ta på toppingen. Dekorer cupcaksene som ønsket, jeg kjøpte kakepynt i sverige, som ikke er lavkarbo. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang.
De blir jo ikke like søte, og mine var litt grove så.de passet godt med et litt søtt fyll, men maler du opp nøttene skikkelig og har i litt mer søtning så blir det nok bra :)
De så så utrolig digge ut, så jeg måtte bare hive sammen en røre, og fulgte din oppskrift.
Jeg er ikke noe glad i glasur, så den droppet jeg, og det ble som du sa, litt lite søtt. Men kjempegode allikevel... fikk tilammen 27 muffin og regner ut at det er 2,75 kh pr muffin uten glasur.(om jeg har regnet riktig) Da er heller ikke sukrinen tatt med i beregningen.
De så bare kjempegode ut, tenkte å bake de i morgen. Men går det greit å bytte ut hasselnøtter med mandler? Er ingen baker, så vet ikke helt hva som går fint å bytte ut og ikke :o
Ligger flere muffinsoppskrifter på bloggen min uten biter! Se på den med bær og sjokolade, du kan bruke samme grunnoppskrift (sjekk menyen på høyre side)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.