Jeg trenger litt råd i forhold til måltidene mine. Har en bok jeg som jeg går ut i fra, Frisk med lavkarbo, 100 oppskrifter. I morra tenkte jeg:
Frokost: Eggerøre med bacon (med fløte)
Lunsj: rester fra frokost
Mellommåltid: ?
Middag: Ytrefilet av svin m gønnsaksmos
Kvelds?
Har jeg skjønt riktig av det er bedre med bær en frukt?
Hva kan jeg spise viss jeg blir fysen mellom måltidene?
Foreslår at du starter med å lese nybegynner- tråden vår og særlig merker deg den lille biten som heter LCHF på 3 min!
Dersom du får i deg nok fett, blir du ikke fysen og har ikke behov for mellommåltider!:D
Jo, litt i begynnelsen, men står du i mot, går det over!;)
Ost og skinke- ruller, spekeskinke, noen få paranøtter er ting som kan spises som fyse-på- mat!
Bær er bra, frukt er fyfy annet enn bittelitt en sjelden gang!:)
Hei der! Jeg er helt kliss ny jeg også, kjører lavkarbo på dag 2. Driver og leser bøkene Skaldeman og Hexeberg som jeg har lånt fra biblioteket. Jeg prøver å holde meg til matvarer som har 5% eller mindre karbohydrater, og så sjekker jeg denne tabellen her når jeg er usikker: http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp Jeg spiser ikke noe jeg ikke vet innholdet på. Lykke til, lavkarbo virker spennende!! :)
Er ikke så dreven men har holdt på en mnd å hatt kjemperesultater :) så noe riktig har jeg gjort. :)
Kan komme med noen tips til deg, de første ukene kan være litt ekkle så det er noen veldig viktige punkt: Drikk vann så mye som du orker, spis mineraler som det står skrevet mye om her inne. Hvis matsuget tar overhånd så anbefaler jeg ihvertfall litt fenalår, spekemat/spekepølse, skinke eller kok deg ett egg ett eller noe som "snacks" utenom måltidene hvis det må til. Dette forumet har for min sin del vært til fantastisk hjelp og det er det fremdeles. I den boka du har er det en oppskrift på ostepanetter som du kan bake (egg, ost, kesam) de er også gode med smør og skinke. Jeg har en hard jobb og hvis jeg blir sulten i mellom måltidet på jobb hiver jeg inn på en eller to slike. :D Det meste av frukt er slik som jeg har forstått det "partystoppere". Men vær grundig nøye på hva du spiser så skal du se dette går bra :)
Lykke til
Har du lest nybegynner- tråden vår? Flott info, les særlig LCHF på 3min!
Holder du deg til matvarer med 5g karbohydrater pr 100g vare, bør du var sikker. Alle karbohydrater teller, ikke bare sukker!
Mye å sette seg inn i til å begynne med, det blir letter etter hvert!:D
Frukt er ikke partystopper! Frukt inneholder masse karber i form av fruktsukker og det vil vi jo ikke ha!:eek:
En partystopper(her inne) er noe som ikke inneholder mye karber, men som like vel er til hinder for vektnedgang!
For noen er det alle typer brøderstatninger, det kan være tomater(som jo er en frukt:p), nøtter, meieriprodukter, kunstig søtning........
Litt små skuffa i dag. Var på vekta i går for å ha noe å gå ut i fra, vet at man bare skal veie seg en gang i uka, men måtte bare se... opp 0,6 i dag....... ikke morro:mad:
Husk at det er mange ting som spiller inn og ikke la deg psyke ned av sånt!
Du kan ikke legge på deg 600g fett over natten, så det er bare vann/tarminnhold etc, og forsvinner nok temmelig fort, skal du se!:D
Jeg gikk også opp de første dagene jeg begynte , men så begynte det å gå nedover. Har aldrig visst hvorfor men nå fikk jeg jo svar på det gjennom Kitt.
Jeg har funne ut at det beste er å ha en fast veiedag og det må skje på morgenen.
Noen som gidder å skrive ned et eksempel på hva dere spiser i løpet av en dag? Syns dette er vanskelig jeg, kan vel være fordi jeg ikke liker grønnsaker så godt.
Dersom du går inn på første siden i Gerds journal, ligger det eksempler på menyer nederst i det første innlegget!:D
I min journal fra side 206 #5143 vil du over en tre ukers periode se på grammet hva jeg spiste!:eek:
Nesten, i hvert fall!;)
Det finnes et hav av grønnsaker og enda flere måter å tilberede dem på! Ta en laaaang titt i denne tilbehørstråden, så får du sikkert noen ideer til nye ting du kan prøve!:ja:
I denne tråden finner du blant annet forslag til hva du kan putte i matpakken!:)
Ha en fin dag!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.