< Tilbake til oversikten

Elisabeth kake

#1

Lovinda sa for siden:

Jeg kom over denne fantastiske kaken for en tid tilbake (tror Trond Moi har den opprinnelige oppskriften, men da med sukker og vanlig mel). En sikker vinner i fine selskap. Sikkert mange kalorier, men... :o
Tar litt tid og lage, men er absolutt verdt strevet :)

Ingredienser:
Bunn
3 stk små egg
0,50 kopp fruktose/søtstoff
2 ss speltmel
2 ss smeltet smør
1 ss kakao
litt revet appelsinskall

Sjokoladefyll
7 dl fløte
600 g sjokolade
100 g usaltet smør
5 ss Grand Marnier

Topping
2 dl crème fraîche
1 dl fløte
0,50 stk vaniljestang
2 ss fruktosemelis
1 ss cognac
litt smeltet sjokolade

Bunn: Stivpisk egg og fruktose til eggedosis. Vend inn kakao, mel og smør. Tilsett revet appelsinskall. Fyll massen i en smurt kakespringform og stek på 180° C i ca 15-20 min.
Avkjøles.

Sjokoladefyll: Kok opp fløte og ha i smør og sjokolade. Sett til side med én gang og rør til sjokoladen er helt smeltet. Når det er litt avkjølt tilsettes Grand Marnier (du kan også bruke Cointreau eller annen sitruslikør). Fyll dette oppå bunnen og avkjøl. Sett i kjøleskap til det stivner.

Topping: Stivpisk fløte og crème fraîche med vaniljefrø og melis. Ha i cognac og litt smeltet sjokolade. Dander denne kremen fint på toppen og pynt med litt sjokolade.

God appetitt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.