Er ny her, har søkt rundt i forumet men finner ikke noen gode svar på dette.
Har gått ned 23 kilo på ca 9 måneder. Jeg har funnet ut at den "riktige" vekten for meg bør ligge 3-5 kg høyere enn nå, føler meg mest vel der.
Jeg startet med egenkomponert diett, spiste mye fett, lite karbohydrater og fikk merkbart bedre energi. Har deretter gått mest på "ekstremdietter" fra spisdegslank.no, er usikker på om disse har høyt nok fettinnhold.
Den siste tiden er det meste av overskuddet blitt borte, og jeg har tidvis et voldsomt ubehagelig "sug" i magen, blir ikke borte selv om jeg spiser. Kan dette komme av at jeg så og si ikke har fett igjen på kroppen og dermed må spise mer fett for å ha nok energireserver? Vil jeg da fortsette å gå ned i vekt? Er det som bekymrer meg litt...
Til poenget: Hva gjør jeg for å gå opp noen få kilo og stabilisere meg der? Er det bare å hive innpå med karbohydrater igjen? Masse frukt? Vanlig brød? Hva skjer med blodsukkeret? Det var jo noe av det beste da jeg begynte med dietten, at blodsukkeret holdt seg jevnt.
Når du er ferdig med og gå ned i vekt må du faktisk spise litt MER for å opprettholde vekten.
Nå aner jeg ikke hvordan du spiser for tiden, men du kan nå fint begynne og øke på med 5gram karbo i dagsinntak pr uke, til vekta di stopper opp og du kjenner energien komme tilbake.
Opptil 70gram karbo pr dag kan du spise uten å være nødt til å redusere fettinntaket (jfr Lutz).
Så nå er en fint tid for deg til å lese litt om matvarer med LITT mer karbo i, evt lete opp ting du var glad i tidligere, og innføre litt og litt økning til du når et balansepunkt vektmessig og energimessig.
Ta deg tid, og jeg vil anbefale sterkt og bruke feks [url]www.diett.no[/url] til og legge inn det du spiser. Nederst på siden har du mulighet til å legge inn notater også, så der kan du si litt om hvordan formen har vært osv.
Gratulerer så mye med vektnedgang - håper du nå finner din balanse til å holde vekta framover :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.