< Tilbake til oversikten

Cookies 'n Cream Iskrem

#1

Iset sa for siden:

Jeg bruker min faste basisoppskrift med 3 eggeplommer, en kartong pisket kremfløte, litt vaniljeekstrakt (evt biiittelitt vaniljesukker) og søtstoff etter smak. Lag eggedosis, bland i kremen og smak til med søtstoff og smak.

Denne varianten ble jo litt dyr men UTROOOOOLIG god:

Ha 2-3 Decadence-advantagebars i kjøkkenmaskin og hakk dem smått opp. Jeg har også brukt Mocca Crunch-smaken (ble vanvittig godt) men de selges jo ikke her i landet.

Bland bitene + en ts kakao (kan sløyfes) i iskremen og sett den til frysing. Dersom du ikke bruker ismaskin du røre i isen minst hvert kvarter, da blir den kremete og god, ellers blir den steinhard og krystallisk.

Isem smakte til forveksling ganske likt Haagen Dachs Cookies 'n Cream. :sikle:


#2

Hedda:) sa for siden:

:eek: Iset! I love you! Dette må jeg prøve!!! Jeg ELSKER is og det er helt landesorg her siden jeg ikke kan kjøpe is lenger!!


#3

snoopygirl sa for siden:

åh my good ,,,,detta hørtes jo bare helt vanvittig nyyyydelig ut,,,jeg elsker is...ikke spist is på 2 år jeg,,,,,,,i miss it sooooooo.
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]
thank you......


#4

Iset sa for siden:

Hhaha litt morsomt at Hedda la inn svar nøyaktig ett år etter hovedinnlegget. :lol: (og I love you to, snuppa :D)

Ja, denne er dritgod, dere måå bare prøve den. :D
Jeg lager ofte hjemmelaget sukkerfri iskrem, veksler mellom mange forskjellige smaker. Sitronolje er digg, det blir skikkelig frisk kremete sitronsmak på isen. Ellers bruker jeg kakao, hakket eller smeltet sukkerfri/mørk sjokolade, peppermynteolje (godt sammen med sjoko), sjokolade + appelsinolje, vaniljestang/pulver/ekstrakt, banan, kaffe, bær, ja stort sett alt som kan tenkes.

:sikle:


#5

Siljevanilje sa for siden:

tror du, Iset er iskremdronning av lavkarbo.
du kan få lov å lage is til stavangertreffet vårt :D


#6

Iset sa for siden:

Hehe. Kan gjerne lage is jeg, men det spørs jo om den holder seg da, jeg har ikke sånn fryseboks-greie til å ta med seg... Men fromasj eller ostekake kan jeg iallefall lage. :)


#7

Siljevanilje sa for siden:

hehe ja du skal få lov t det ja..... :D :sikle:


#8

silje sa for siden:

sukk... jeg vil også være med på treff med dere og spise is og ostekake...;)

silje



#10

snoopygirl sa for siden:

hallois..
bare lurte på hvor mye en kartong fløte var jeg,,,er jo 3 str.er den 1 liter eller?????

jam-jam,,,detta blir digg....


#11

Hennie sa for siden:

Vet dette er litt sent Iset, men jeg må oxo få lov til å takke deg for at min mulighet for å spise is igjen kommet!! Den skal prøves i påsken! Du er så flink til å gjøre denne nettsiden til et fantastisk sted å oppdage nye ting;)


#12

Iset sa for siden:

Hennie: tuusen takk for ros, for noen nydelige ord. :klem:

Snoopy: jeg vet det er 3 størrelser, men man får jo ikke kjøpt 1 liters kartonger i butikken, det er vel bare i spesialbutikker man får tak i den? Feks. Storcash?

Men jeg mener altså den minste, 1/3 liter. :)


#13

Fjonken sa for siden:

Ja, nå har jeg laget is jeg og da.. med skogsbær i .. Dritgodt! Isen forsvant fortere enn svint!

Kan også anbefale en blanding av Isets is og Siljevanlijes marsipan. Man tager de to og blander dem rett og slett. Hakka marsipan i is er .. Guess!!! Fantastisk, utrolig.. supergodt!


#14

Trolljenta sa for siden:

Nam.. Ble den skikkelig vellykket uten iskorn i også?


#15

Iset sa for siden:

NAAAM marsipan i is, det må jeg prøve!! :sikle:

Trolljenta: mener du iskrystaller? Den får masse iskrystaller om du bare setter den rett inn i fryseren og lar den stå der til den er frossen, da blir den ikke noe god (eller, smaken er jo god men ikke konsistensen).

Men for å få MYK is, slik som på butikken, må du røre kraftig i isen ca hvert kvarter fra du setter den inn helt til den er frossen. Da blir den myk.

Jeg skal kjøpe meg en skikkelig ismaskin nå snart, da slipper man å stresse og kan bare la den dure og gå i en halvtime og få den deiligste mykeste iskrem.


#16

snoopygirl sa for siden:

okidoki,,,thank you :0)


#17

Trolljenta sa for siden:

Jeg prøvde for en stund siden med en annen oppskrift. Rørte ca hver halvtime, men ble krystaller i.. :( Jeg får prøve igjen nå med din oppskrift , røre hvert 15 min og se om det blir bedre resultat denne gangen


#18

Fjonken sa for siden:

Minner om røre KRAFTIG hver 15 min. Ikke bare vende..


#19

Iset sa for siden:

Jepp! Og husk at det er forskjell på frysere. Noen fryser fortere enn andre, så kanskje noen må røre hvert 10. minutt eller oftere? Jeg går ofte og sjekker konsistensen og rører om den begynner å bli hard i kantene, da rører jeg kraftig alt sammen, så det stivnede i kantene blir rørt inn i isen igjen.

Stress, men vel verdt det. :D

Men jeg må innrømme ismaskin er ganske høyt på ønskelista mi nå! Har hatt før, men den gikk i stykker, dessuten tok den bare 0,5 liter om gangen og det er så lite. Kan tenke meg en som tar minst en liter, helst mer.


#20

Trolljenta sa for siden:

Jaja, da får man mosjonert litt da.. :D
Hvor mange timer holder du på å røre sånn i isen hvert 15 minutt egentlig?


#21

Karin sa for siden:

Jeg trakker vel i (is)salaten jeg nå da... Men jeg liker faktisk krystaller i is!

Har jeg gjort i hele mitt liv... og det rareste er at mannen også gjør det. Det var noe av det første vi fikk på greip da vi traff hverandre for 25 år siden. (De viktigste tingene først, sant?)

Bortsett fra det, er det jo så enkelt å lage is selv! Røre eller ikke - ja, ok, det krever litt jobb, men ellers er det jo så lite problematisk. Og alt man kan ha oppi!

Kakaopulver, revet sjokolade, hakket sjokolade, nøtter i alle former (anbefaler å riste hasselnøtter på svak varme i ovn, og deretter gni dem inni et kjøkkenhåndkle for å fjerne skallene, og så til slutt hakke dem - kan brukes også til sjokolade og sånt), moste bær i alle varianter - mmm! Blåbæris, jordbæris, bringebæris, bjørnebæris, skogsbæris - og da har jeg bare nevnt Rema sin frysedisk!

Sitron, appelsin, vanilje med eller uten frø (dråper eller ekstrakt eller vaniljesukker hvis man ikke bruker vaniljestang), bland inn rømme - det er VIRKELIG godt! Eller yoghurt...

Det er virkelig ingen grenser. Og grunnoppskriften er så enkel som pisket egg (eller bare eggeplommer) og pisket fløte. (Og litt søtt.)

Jeg tror jeg må lage litt is jeg...

Bon appetit!


#22

Iset sa for siden:

Mmm sitronis er digg. Jeg har oppi 2-3 dråper ren eterisk sitronolje (smaker meg frem). UTROLIG nydelig!!

Trolljenta: hmm kanskje halvannen time? Rundt det, tror jeg.


#23

Trolljenta sa for siden:

Hvor mye splenda eller natreen tar dere oppi da?
Jeg er mildt sagt blond når det gjelder sånne ting :o


#24

Nille sa for siden:

Jeg har akkurat laget og hadde frø fra 1 vaniljestang + 2 ss (strøkne) Splenda i. Bittelitt for søtt syns jeg, men mannen syns det var nyyyyyyydelig !
[color=#800080][/color]
Har rørt kraftig (mixer) hvert 10 minutt i en time, nå gidder jeg ikke mer, så får isen bare bli litt kornet !
[color=#800080][/color]
:D


#25

Iset sa for siden:

Trolljenta: jeg smaker meg bare til, det gjør jeg alltid. Ta en ren skje og smak på røra etterhvert som du har oppi litt og litt søtstoff.


#26

Siljevanilje sa for siden:

nå har jeg laga is med sjoko ( en liten bocca sjoko, raspet og knust i små biter) vanilje pulver, og litt kaffi. nå står den i fryseren. og det jeg har smakt var himmelsk.

:sikle:


#27

Daizy sa for siden:

Hvis jeg bruker iskrem maskin - skal jeg da piske kremfløten først???


#28

Iset sa for siden:

Jeg har alltid gjort det. Vet ikke om du trenger det, men ja jeg gjør det. Men du kan lage is på mange forskjellige måter i ismaskin. Yoghurtis, sorbet... Og melkeis, der du koker en blanding av melk og sukker (søtstoff) og smaksstoffer. Du får som regel med et oppskriftshefte når du kjøper en ismaskin. :)


#29

snoopygirl sa for siden:

i går lagde jeg denna heeeelt fantastiske isen...åh my good,,,det er det beste jeg har smakt på ihvertfall 2 år,,,,,
[color=#ff00ff][/color]
den får ingen andre røre,den er bare min...hi-hi...
[color=#ff00ff][/color]
takk for en herlig oppskrift Iset :0))))))))))))))


#30

Iset sa for siden:

Hehehe så bra. :D :klem:


#31

nøtta sa for siden:

hva slags oppskrift brukte du da ?


#32

snoopygirl sa for siden:

brukte den med mørk atkins bar i jeg........åh my good :0)))))))))))))))))))))))))))))))))))))


#33

Fjonken sa for siden:

En maskin bare rører og fryser, så "deigen" må lages ferdig i følge oppskriften. I allefall sånn da jeg var kokk.



#35

Nupsida sa for siden:

Hvor mye is får man når man lager denne? Visst jeg feks bruker en halvliter med fløte, hvor mye egg må jeg bruke da?

Gleder meg til å prøve! Is er virkelig min største last :(



#37

Nurk sa for siden:

Jeg lagde denne i dag! Steike så god! Hjertelig takk for en herlig oppskrift!!! :D

Noen som vet karbs-innholdet på hele sulamitten? jeg prøvde regne på det, men er håpløs, og tror jeg kom på ca 18 karbs...men hva blir det pr dessertskål liksom? eh...


#38

Linn_ sa for siden:

Hadde stående sjokoladebrownies fra helga, passet ypperlig til denne oppskrifta! Hadde også oppi en dl hakkede valnøtter for litt tyggemotstand og god smak. HIMMELSK! Tusen takk for god oppskrift!


#39

Mellon sa for siden:

Denne må jeg visst også notere, nam!



#41

vinterfrisk sa for siden:

Skal testes i dag med ismaskin :D


#42

Babycherry sa for siden:

Oi, denne må jeg lagre! Ser spennende ut! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.