< Tilbake til oversikten

Glutenfri kruskalki; karbohydrat eller sukkerarter...

#1

Sandra35 sa for siden:

Hei dere!

Jeg bruker glutenfri kruskalki og den inneholder 62,5 gram karbo per 100 gram. Av sukkerarter er det kun 3,4 gram per 100 gram. Hva betyr dette?

Betyr det at jeg faktisk tillegger 32 gram karbo per brød (bruker 50 gram)?? Eller det det sukkerarter jeg skal se på??


#2

nellie sa for siden:

Du skal se på det totale karbohydratinnholdet, altså 62.5 gram:)
Det som ikke er sukker er stivelse:)


#3

Sandra35 sa for siden:

Ok! Tusen takk for svar. Da får jeg i meg mye karbo. Jeg lager det som nøttebrød og deler tynne skiver (får ca 36 skiver per brød). Jeg spiser kanskje 2 slike skiver hver dag... Bør vel slutte med det da.

Æsj......

En annen ting - jeg er veldig glad i bær. Jeg har gått på lavkarbo og vært i ketose i 2 uker. Er det for tidlig og vil jeg gå opp i vekt av en smoothie laget på følgende; bringebær, cocosafett, fløte, tyrkisk yoghurt og litt mandler?

Håper noen kan svare meg på det :)


#4

nellie sa for siden:

Det blir vel ikke så mye karbohydrater pr skive ut av det?

Ikke bruk så mye bringebær, så går det nok bra:) Du veier ikke maten?


#5

Sandra35 sa for siden:

Nei jeg veier ikke maten. Jeg tisser på stix og er i ketose. Så jeg har ikke veid maten. Jeg spiser 3 måltid per dag og er ikke søtsugen i det hele tatt. Siden jeg har cøliaki passer en slik livsstil perfekt for meg. Å veie maten blir for mye styr for meg. Da blir jeg så fokusert på eksakt mål hele tiden.

Jeg spiser grønnsaker til kylling, kjøtt og fisk og ellers tenker jeg hele tiden protein, fett og karbo til hvert måltid. Selvsagt mindre karbo... Min filosofi er south beach og der trenger man ikke veie maten. Bringebær er i fase II i SB. Jeg vet også at det ikke skal være fløte i SB, så jeg tar som regel usøtet soyamelk istedet. Av og til tar jeg fløte. Så jeg har vel egentlig sånn sett min egen filosofi.. hehe... Går sakte men sikkert nedover så jeg er fornøyd jeg!

Savner absolutt ingenting jeg.

I dag lagde jeg ostekake med nøttebunn til kjærestens bursdag og alle elsket den. Den forsvant fort.. hehe.. lavkarbo er populært her i familien!


#6

nellie sa for siden:

Bare tenkte at det kanskje var en idè å veie opp bringebær sånn den første gangen for å se hvor mye karbohydrater mengden du bruker er, så har du en viss oversikt. Ekke noe vits i å veie alt, men det kan være lurt innimellom for å bli kjent med matvarene:)


#7

Sandra35 sa for siden:

Sist gang jeg gikk på SB gikk jeg ned 6 kg på 10 dager. Da spiste jeg absolutt ikke noe nøtter eller brøderstatning. Jeg tenker derfor at det kan godt være jeg hadde rast ned i vekt om jeg holdt meg unna det. Når det er sagt så er jeg fornøyd så lenge jeg går ned.. Trenger ikke rase ned. Hilsen lykkeliten ((-:


#8

nellie sa for siden:

Nei, rase ned er heller ikke noe vits:p Poenget er vel å bli der nede.


#9

Sandra35 sa for siden:

Er helt enig i det med å veie bringebær ja! Jeg veier faktisk de.. 100 gram. Så sånn sett veier jeg maten.. hehe.. Det er de eneste jeg har veid da. Det andre går på slump eller spiseskje.

Om jeg var mer nøyen med veiing ville jeg vel gått mer ned også. hmmmm... hva spiser du i løpet av en dag?


#10

nellie sa for siden:

Veldig mye rart:p er ikke noe særlig flink til å holde meg på kjølet.


#11

Sandra35 sa for siden:

Du har gått ned masse da! Fy flate!! Imponert jeg ((-:

Og som du sier - gå rolig ned og HOLDE seg der! Det magiske ordet "holde"... hehe..

Jeg har Doktor Dahlqvists kokebok og den er FANTASTISK! Sist helg lagde vi taco med hjemmelaget tacopulver. Myye bedre enn posepulver! I morgen blir det taco igjen og søndag skal jeg lage lasagne fra den boka.

Nå er jeg kanskje over gjennomsnittet interessert i mat og elsker lage mat fra bunnen av.

Ha ei fantastisk helg!


#12

nellie sa for siden:

Takk:) Det har gått sååååå sakteeeee, men det er helt okei:) Jeg er hvertfall der og ikke tilbake på startpunktet, som jeg ville vært før.. Satser på litt mer nedgang fremover nå;)

Ha en fin helg:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.