Da jeg begynte med ketogent kosthold i august 2010, så var det slik at jeg var kjempemett hele tiden, ble fort matlei, tok av rundt 1 kg i uka. Var ikke spesielt sugen på søte ting siden jeg gikk rundt og var konstant mett, spiste meget lite (en atkinsbar kunne holde meg mett lenge) og hadde mellom to og tre måltider til dagen.
Så kom jula, med moderat lavkarbo, så kom januar med flere bursdagsfeiringer og lite ketogentkosthold.
Begynte skikkelig på ketolyse igjen i februar, men det ble helt annerledes enn i høst! Jeg spiser nesten heletiden, er sulten, sugen på ting, jeg kan spise kjempemasse men alikevell bli sulten etter noen timer igjen. Vekta vill ikke ned og jeg går rundt og er kjempefrustert å ikke minst sinna på alle de tynne bertene som bare kan hive i seg chips og sjokoladeboller og alikevell være tynne og slanke. Jeg skjønner ikke hvorfor det blir sånn her nå? Hvorfor kan det ikke gå tilbake til slik det var før? :(
Skal også nevnes at jeg er mye flinkere til å spise fett og slikt nå, siden jeg blir så sulten hele tiden. Men virker ikke som det har noen effekt?
Noen som har vært borti noe lignende og har noen tips å komme med til en frustrert sjel?
Det første som slår meg, er at du er jo mye mer normalvektig nå enn første gang da du begynte. Det har nok sitt å si, for du kan nok ikke forvente like stort vekttap denne gangen.
Du får bare fortsette, kanskje eksperimentere litt med mere karber ala Fedon??
Jeg har egentlig ingen råd ut fra så få opplysninger, men stusser litt på hvorfor du har begynt å bli mer sulten. Hva med å legge ut en dagsplan på hva du spiser nå? Og når du sier februar, hvor lenge er det da snakk om til sammen?
Det er som Gracella sier gjerne ikke sånn at du går ned like fort nå som du er blitt såpass slank.
Da var det lite grønnsaker og lite fett. Har ikke noe eksempel på hva jeg spiste da, men var på en måte "slapp" ketolyse.
Men, eggemelk? Det kan vell ikke være noe farlig? Egg smør og vann?
Sukkerfri-greier og søtsmak kan gjøre rare ting med sultfølelsen. :cool: Selv om du ikke har reagert på det tidligere - mitt forslag er å spise ren mat i et par uker, og se om ikke det går seg til da.
Man kan etterhvert få "partystoppere" som ikke var der før, ja - dessverre. (Jeg tror det er noe med at etterhvert som vekta blir mindre så endres ditt og datt av hormonbalanser og sånt i tillegg - samt det at når kroppen blir "vant" til en matvare/et søtstoff, kan den begynne å behandle det litt annerledes. Spekulering fra min side...) Det kan godt hende du kan spise noe av det iblant, men at en renseperiode uansett vil være til gagn for kroppen din. :)
Ja, jeg tror jeg ser problemet her, som de sier over her. Jeg tror nok dette er alt for mye søtning og erstatninger, dessverre ...!
Jeg bare lurer på om du trenger å spise "kosemat" hver dag? Hva med å begrense det til helgene i først omgang? Jeg synes også det ser ut som litt lite mat, uten at jeg vet noe om mengdene. Og grønnsaker, ja. Det kan du godt spise mer av. Hvordan er det med væskeinntak?
Har dessverre sett mange eksempler på at man går ned i starten med både masse søtsaker, erstatninger og sånn, men så lar ikke kroppen seg "lure" igjen. Så da må du nesten lure den.
Du går jo ikke opp heller, gjør du? Så prøv en periode med å kutte ned søtning til det minimale og spis mer grønnsaker, f.eks?! :)
Etter ett år på lavkarbo/ketolyse måtte jeg droppe fløte, rømme, CC og CF. Kan heller ikke spise mye grønnsaker uten å få et utrolig sug etter mer mat.
Så at kroppen kan reagere annerledes etter en stund er slett ikke uvanlig - desverre ... :)
Ja, nå etter at jeg begynte for andre gang på ketolyse, så har jeg gått rundt med ett konstant søtsug. Har alltid lyst på noe. Slik var det ikke før jul, Da hadde jeg som oftest ikke lyst på noen ting, men tok meg av å til en atkinsbar på skolen om jeg var for trøtt på morgenen til å lage med meg lunsj. Jeg føler ikke at jeg spiser lite mat, føler heller at jeg spiser så alt for mye! Men grønnsakene de bør jeg skjerpe meg på, det vet jeg.Men er så utrolig vanskelig å vite hva man kan bruke av grønnsaker? Her går det liksom mest i sellerirot og løk. har ikke noe imot brokkoli og blomkål, men vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke dem til.
Er også veldig sløv på å få i meg nok veske, har dager der jeg er flink, men det er de dagene jeg tenker ekstra mye på det. De andre dagene så tenker jeg ikke på det, og da blir det vell rundt to tre glass til dagen.
Mye mat er det nok ikke, uten at jeg, som sagt, vet noe om porsjonene dine.
Men jeg kan jo gi et eksempel på hva jeg spiser, og jeg spiser ikke mye, men jeg tror jeg spiser mer enn deg:
Frokost: Tre striper bacon og to speilegg. Litt majo på eggene
Lunsj: 200-300 gram kjøttdeig stekt i masse smør, kutter opp masse: løk, purreløk, paprika, squasj, hvitløk. Stekes opp og surres med en boks kokosmelk og indisk krydder
Middag: En kyllingfilet surret med en stripe bacon. 150 gram rosenkål med masse smør på, dressing av majones og sennep
Dette er bare et eksempel. Jeg har strippet kostholdet mitt fullstendig for erstatning, søtning og meieriprodukter, ellers går jeg ikke ned. Jeg spiser mellom 1500 og 2000 kcal om dagen (ikke for at jeg mener du skal telle), men ville bare gi et eksempel på at man kan spise MAT og relative mengder av det til alle måltider uten at man nødvendigvis spiser mye! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.