Matglad sa for siden:
Jeg hadde noe venninner på besøk i går og laget en lavkarbokake, sjokolademoussekake. Kaka var laget med 70 % sjokolade, kremfløte, nøtter og sukrin. Den ble helt nydelig og selv mine ikke lavkarbovenninner likte den også.
Selv var jeg veldig forsiktig og tok bare et bittelite stykke. Litt senere på kvelden da mannen kom hjem og skulle smake, tok jeg en bitteliten bit til sammen med han (siden den var så god). Nå har jeg ikke smakt noe søtt på veldig lenge og blei skikkelig overraska. Etter det siste stykket reagerte kroppen voldsomt. Blodsukkeret svinga skikkelig, jeg ble kvalm og jeg ble kald samtidig som jeg svetta. Lå rett og slett rett ut på sofaen og skalv.
Det er mer nydelig kake igjen i hus, men det blir ikke mer kake på meg. Trodde ærlig talt ikke jeg skulle reagere sånn på en lavkarbokake. De to små stykkene jeg tok tilsammen, var mindre enn et vanlig kakestykke.
Jeg fikk i hvert fall en påminnelse om at det fremdeles er en utrolig dårlig ide å spise høykarbokaker for å være "høflig" ovenfor andre. Når jeg kan bli så dårlig av en relativt lavkarbokake, tør jeg ikke drømme om hvordan jeg ville reagert på vanlig kake.
Så for meg var den søte svie lagt høyere enn fornøyelsen med kaka. Når jeg vet jeg kan bli så dårlig av noe, får jeg heldigvis helt avsmak. Så resten av kaka blir gitt bort.
Noen andre som har reagert like voldsomt på selv en lavkarbokake?