Heidi M sa for siden:
Hei,
Fikk lyst til å dele min aller beste salat med dere. Har laget den mange, mange ganger - og den slår like godt an i alle anledninger. Passer som tilbehør til det meste og det slo meg helt plutselig at denne er jo LAVKARBO :-D.
Jeg bruker den ofte ved siden av spekemat og/eller til tapasbord.
Mengde etter hvor mange som skal spise (4-6 porsjoner).
1 ½ dl god olivenolje
3 fedd hvitløk presses og blandes i oljen. La stå ca 1 time og godgjøre seg
Maldonsalt – 2-3 klyper – hvor mye salt må du nesten smake til; jeg liker at det smaker litt salt
1 grønn og ca. ½ rød Lollosalat, finsnittet
2 gode never Ruccola revet litt mindre enn hele (evt. drøye med litt finsnittet Isberg)
1 stor agurk i små terninger; fjerne kjernene i agurken, ellers blir salaten veldig ”bløt”/suppete når den står litt
2 store modne avocadoer
200 g pinjekjerner lett ristet
Alt blandes i en bolle, tøm over olje/hvitløk blandingen og dryss på salt Bland godt og la stå ei lita stund (10 minutter)
Hvis salaten virker ”tørr” ringler du over litt mer olje.
Nyt!