< Tilbake til oversikten

Hjelp ketos/induksjon/lavkarbo

#1

tulippa123 sa for siden:

Hei!
Ny og fersk som jeg er trenger jeg litt hjelp til å klarne noen ord og begreper.
[color=teal][/color]

  • Hva er forskjellen på ketose og induksjon?
  • Er induksjon bare en del av det å være i ketose?
  • Når går man i så fall over fra induksjon til ketose?
  • Kan man spise det samme både under induksjon og ketose?
  • Og ketose er vel en form for lavkaro?
    [color=teal][/color]
    Jeg begynte for en uke siden med lavkarbo. Teller ikke karber, men i følge stixen er jeg i ketose. Da har jeg tenkt at jeg spiser riktig og at med tid vil kroppen forbrenne fett og jeg går ned i vekt. Er dette riktig? Jeg spiser nesten bare rent kjøtt/fisk og salat, men er usikker på om jeg får i meg nok fett.....
    [color=#008080][/color]
    Syns dette virket så greit til å begynne med, men nå svever alt litt rundt for meg.:eek:
    [color=#008080][/color]
    Tips og råd mottas med stooor takk:confused:.

#2

Gerd sa for siden:

Hei.

1: Ketose er en tilstand kroppen er i; fettforbrenning. Induksjon er første fase i Atkins dietten.
2: Induksjonen er fase i Atkins- dietten som får deg i ketose
3: Les svar på nr. 1
4: Ja, siden induksjonen er en fase som får deg i ketose
5: Ja, ketose er en type Lavkarbo. Ketose innebærer lite karber, nok fett. Lavkarbo er et samlebegrep på inntak av karber allt fra 0-150. Samt Lindberg som ikke teller karber, men som går mer på sammensetning av maten og lav GI.

Vart du noe klokere? :)

Eller er denne tråden gull å lese: ”Til alle nybegynnere på lavkarbo”


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.