< Tilbake til oversikten

Laksefilet med appelsin og grønnsaker!

#1

Jannik16 sa for siden:

[CENTER]Var flink å tok mange bilder idag , so fullt innlegg med bilder finne du her:
[/CENTER]
jannikej.blogg.no/?c=1301342276[CENTER]

Idag er det mandag og det betyr fiskedag, eg hadde nokon appelsine liggande som trengte å bli brukt og laksen låg øverst i frysaren, derfor blei dagens middag som det her:
LAKSEFILET MED APPELSIN OG GRØNNSAKER!

Ingrediensar:
2 laksefiletar
4 gulrøtter
1 liten purre
1 bunt brokkoli
2 appelsiner
salt og pepar
Smør.
Rømme.

Framgangsmåte:
Sett steikeovnen på 175 grade og smør ei ildfast form.
Kok opp lettsalta vatn til grønnsakene.
Skrell gulrøttene og skjær dei i strimlar, skjær purre i skiver, del brokkoli i bukettar.
Kok gulrøttene først i ca 2 minutt. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligare 1-2 minutt.
Hell vatnet godt av og fordel grønnsakene i botnen av forma.

Legg fisken oppå og innimellom grønnsakene.

Vask og skrubb appelsinene under lunkent vatn. Riv skallet av ei appelsin, og press safta over laksen og dryss appelsinskallet over.

Den andre appelsinen skjærast i båtar som fordelast mellom laksestykka.
Dryss salt og pepar over.
Sett forma midt i steikeovnen og la den steike på 175 grade i ca 20 minutt, til fisken er knapt gjennomsteikt.

Server med mykje seterrømme- på ekte lavkarbovis![/CENTER]
-Jannike-


#2

MadamMim sa for siden:

Hørtes veldig godt ut, men på ketolyse er vel ikke denne helt lovlig, da både gulrot og appelsin har for mye karboer... :-(


#3

Jannik16 sa for siden:

Hei :)
tenkte meg at nokon kom til å kommentere akkurat dette for eg er fullt klar over kva som er fyfy på ketolyse og deriblant gulrøtter og appelsin, men dette er i so små mengde at det har ikkje noko å seie!

Eg er fortsatt i ketose! Eg legge ut det som funka på meg og syns det er kjekt om det funka på andre også ;) ;)

Om du er i tvil om det går greit kan du vel berre kutte ut dei ingrediensane? :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.