< Tilbake til oversikten

Gjør deg bikiniklar med Drevon

#1

Georgine sa for siden:

Foregår på nett nå: tpn.vg.no/intervju/index.php?Inr=2455

Og selvsagt så lyver man om man ikke går ned på statens anbefalinger:


#2

Klådia sa for siden:

Jeg reagerte på svaret han gir denne jenta jeg.
Hvordan kan han tvile på at jenta er motivert. En som ikke er motivert går vel ikke tur hver dag pluss trener styrke 2-3 ganger pr uke.
Og selv om han mener at hvetegress og Udos Choice ikke har dokumentert effekt så trenger hun vel ikke kutte det ut. Selv bruker jeg ikke Udos Choice, men er vel mange her inne som gjør det.
Og har rådene han gir dokumentert effekt da....????


#3

arnakristin sa for siden:

Ja, vi er en gjeng med lystløynere... ja, jeg spiser mye fett, nei jeg trener ikke - og jeg går ned i vekt :o


#4

nellie sa for siden:

Faen han er så frekk asså!!!!


#5

Thom_75 sa for siden:

Han hevder også at lavkarbo er helseskadelig og farlig for hjertet og andre organer. Selvsagt uten dokumentasjon.


#6

Thelma sa for siden:

"Spis sunt og spis passe (?) lite" var vel det jeg fikk ut av det der.. Hvorfor ikke bruke eksperter som faktisk kan noe om faget sitt? :rolleyes:


#7

KarMa40 sa for siden:

Mannen bor i nabolaget til svigers.

De er ikke oppi hagene til hverandre hele tiden, i hvert fall...


#8

Photobscura sa for siden:

Hva ER det med det hatet Drevon retter mot lavkarbo? Synes det begynner å bli så utrolig desperat og trist ... :o


#9

streber sa for siden:

Den mannen...jeg har ikke ord!!!


#10

langaard sa for siden:

Spise passe lite:confused: Hva i f....n er passe lite:confused:


#11

kthnk sa for siden:

"man blir ofte slapp av lite stivelse i kosten, og man blir lei av ensidig smak. Sats heller på opplegg som omfatter et balansert kosthold. Lykke til! Hilsen Christian A. Drevon"

Vet denne "eksperten" hva lavkarbo går ut på? Jeg er på ingen måte en erfaren lavkarbist, og har heller ikke på noen måte rast ned i vekt etter at jeg begynte, men jeg kan vitne for hele verden at jeg aldri, iallfall ikke på årevis, har spist så mye godt ("godt" som i "god smak") som jeg har etter at jeg begynte på lavkarbo! :p Sammenlignet med årevis med knekkebrød med magerost og grønn salat med kylling uten skinn...:eek:

Duste-ekspert heter det vel...


#12

solihjerte sa for siden:

Har heller aldri spist så mye god mat på "slankekur" før. Herregud, fløtestuet sopp og hvitløkssmør, feite sauser, herlige biffer osv, osv...... Kan ikke si det var den samme schwungen over GR tiden min for mange år tilbake, da var det sponplateknekkebrød uten smør og med mager kalkunskinke på... Det var virkelig en fest for smaksløkene....

Var medlem på VK før jeg oppdaget lavkarbo, og har irritert meg mye over svarene hans. Synes at han kan være skikkelig nedlatende, og helt uten evne til å ta inn over seg at det faktisk finnes mennesker her som har fått et helt nytt liv etter å ha lagt om kostholdet sitt til lavkarbo. Han bare fnyser av sånt, og har en tendens til å latterliggjøre våres erfaringer.

Han skulle bare visst selv hvordan det er å ha vært såkalt sykelig feit i mange år, og omsider i godt voksen alder kjenne hvor godt det er å få kontroll over matinntaket og ikke lenger være styrt av maten. Kjenne hvor godt det er at vekten går ned, energien går opp, både fysisk og psykisk har det vært en gedigen opptur å kaste karbohydratene ut vinduet. Det vitner ikke om stor kompetanse når man er så lite ydmyk at man ikke kan ta til seg ny kunnskap, men tviholde på det man har lært for 30 år siden, og nekte å innse at han kanskje ikke sitter inne med den hele og fulle fasiten.


#13

arnakristin sa for siden:

Hei,
Vi får bare se fram til den dagen lavkarbo blir offentlig anerkjent på lik linje som i Sverige så vil Drevon få et aldri så lite troverdighetsproblem.


#14

Sungrazer sa for siden:

og han har tildels rett. lavkarbo kan og vil nedsette metabolismen over tid. dette gir seg utslag i at kroppen over tid vil forsøke å konservere energi fordi den tror den er i sultmodus. Det gjør den ved å kvitte seg med energikrevende kroppsvev som muskler, organer, bein, etc.

Et veldig godt signal på at metabolismen er lav er lav kroppstemperatur. For å kunne spise ekstrem lavkarbo over tid er du nødt til å fylle på med innmat, beinkraft og gelatin (fra brusk).

Ekstrem lavkarbo uten er å spille russisk rulett med skjoldbruskkjertelen sin. Selv Atkins innrømte dette i sin bok.


#15

Georgine sa for siden:

Jeg er imponert over dokumentasjonen du la ved påstanden din : ironi :

Lavkarbo er jo den slankeformen som ikke tærer på muskler, bein og organer fordi kroppen får nok protein og fett som brennstoff.

Og hva mener du med ekstrem lavkarbo? Atkins har vært død en stund og det har skjedd ting på forskningsfronten siden den gang.


#16

Sungrazer sa for siden:

Ja, og jeg er like imponert over din krasse tilbakemelding. Jeg vil allikevel be deg legge dette sitatet på minne:

Ja, men problemet for mange er at de underspiser på en lavkarbo diett fordi sultfølelsen er undertrykket. Det leder til kalorirestriksjon, og etterhvert senket metabolisme. Gjør bare et søk her på forumet etter folk som klager over at de fryser... imens du venter på at søkeresultatet skal bli ferdig kan du se denne videoen som oppsummerer det jeg sier:

www.youtube.com/watch?v=JYot2vFadHI

Når du har sett den kan du begynne å lete litt rundt på nettet, og kanskje også se i FAQ seksjonen i Atkins boken om hva også han sier om dette.

Ekstrem lavkarbo vil jeg personlig definere alt som får deg til å gå i ketose 24/7/365. Jeg er enig at det har skjedd mye på forskningsfronten siden den gang. Det er den type forskning som jeg støtter meg på. Hormonet leptin ble f.eks ikke oppdaget før i 1994. Vi har siden lært at man kan være leptin resistent på samme måte som insulinresisten. Begge hormonene styrer apetitt og fettlagring ( samt metabolisme ). Det er en feedback loop, og som styrer bl.a. utskillelsen av konverteringen av T3 fra T4 i leveren.


#17

Cherry sa for siden:

SÅH...leptin er også ett fettlagringshormon slik som insulin? Hva er leptin og hva slags funksjon har det?

Forøvrig, med den analogien om at ekstrem lavkarbo fører til undertrykt apetitt og kalorirestriksjon som fører til helseskader over tid, så MÅ jo også lavkaloridietter og lengre tid gi samme bivirkningene, må det ikke det?

ps: Problemet mitt med Drevon er at han er så sinnsykt usmakelig og nedlatende :p


#18

streber sa for siden:

Har dere sett youtube klippet? For en tålmodighetsprøve det var å se hele, hjelpe meg:o, slutter ikke med lavkarbo etter å ha hørt han der bable om at alle dietter er farlige, innimellom at han sjekket telefonen sin:cool:


#19

nellie sa for siden:

Leptin er et hormon som produseres i fettcellene og som er viktig sånn at den har en sentral rolle i påvirkningen av aptetittsenteret. Jo mer fettmassen øker, dess mer skal liksom utskillesen av Leptin øke. Er Leptinnivået lavt, øker apetitten.. Hvis du har hørt om dissa treningsfolka som har spisedager med mer karbo eller mer næring generelt, så er det for å kicke i gang leptinproduksjonen, rett og slett. Fordi at når man spiser "for lite", altså mindre enn kroppen trenger for å opprettholde seg, som man jo som oftest gjør, uansett slankemetode, så synker produksjonen.

Did that make sense?:p

Og at det samme skjer på lavkalorikur: uten tvil. Det beste og mest naturlige for kroppen er jo å få den næringen den trenger. Ikke mer, ikke mindre.

Og Drevon er utrolig uspiselig... Grøss.


#20

Sungrazer sa for siden:

BINGO! Det er nettopp akkurat den som skjer. :)


#21

Cherry sa for siden:

Jo men da er jo konklusjonen ganske klar da. Uansett hvordan man reduserer vekta si, så må man ha NOK næring. Så da kan jo ikke Drevon forsvare å si at folk kan overleve på 1400 kcal, eller Atkins forsvare at de mener ett sunt inntak av mat ligger i nedre sikt på 1400 kcal og øvre sikt 1800 kcal for damer.

Og da tenker jeg, enn de som er fedmeoperert da, og slett ikke får nok næring i seg, samtidig som de raser ned i vekt, de pillene som de må ta resten av livet er de sånne mirakelpiller for å forhindre dette?


#22

Sungrazer sa for siden:

Og her berører du det som er hovedkjernen i hele meldingen til mange i blogsfæren: Næring. Maten man tar til seg må være ernæringstett og gi kroppen det den trenger, og man må se helheten i kostholdet sitt.

Lavkarbo er en topp måte å gå ned i vekt på, ingen tvil - men når man har nådd målet sitt så må man også begynne å tenke på å hele kroppen sin ved å gi den den NÆRINGEN den trenger. :)


#23

Nerthus sa for siden:

Da kan jo du like gjerne søke på de som blir svært varme i kroppen av lavkarbo... jeg gikk på cambridge i 5 uker for laaang tid siden og holdt på å fryse meg fordervet - men det skyldtes nok energiunderskudd så det holdt :) Kroppstempen min har økt i snitt med en halv grad etter at jeg gikk over til lavkarbo ... Har du henvisning til dokumentasjon og forskning på dette? Så lenge man spiser nok fett og proteiner vil ikke dette skje. Metabolisme eller stoffskifte er et uttrykk for balansen mellom prosessen med å danne nytt vev og nye celler og bryte dem ned. Mange med insulinresistens har kraftig ubalanse i metabolismen, fordi kroppen i større grad utskiller for mye insulin. Kroppen streber alltid etter balanse, og med en slik situasjon må enten mengden av anabole hormoner reduseres (vekst- og kjønnshormoner) eller mengden katabolske hormoner økes (kortisol, T3, T4). Her mangler et ord - er det fett/proteiner? Ekstrem lavkarbo uten ...... ?

Jeg vil si at det å fortsette å spise mye karbo/såkalt vanlig mat når man er insulinresistent/har metabolsk syndrom er mer skadelig enn å normalisere hormonbalansen /metabolismen ved å spise lavkarbo... Det er dog ingen uenighet i at det er viktig og spise NOK protein og mye fett på et lavkarbokosthold - når det gjelder protein er det faktisk like viktig og spise nok av UANSETT hvilket kosthold man velger :)


#24

Cherry sa for siden:

Hva er ernæringstett mat? Hva trenger kroppen og hva er ett helhetelig kosthold?

F.eks meg, har ca. 10 kg fett for mye på kroppen + en mageværing de neste 8 mnd eller så. Hva hadde min kropp behov for om man så bort fra knøttet?

Forøvrig får jeg magesår av at du har link til Martin i legains i signaturen din:p


#25

nellie sa for siden:

Men er det viktigste der å gi den nok proteiner også er det egentlig det samme om man gir den fett eller karbo for energi? Hvis man ikke er insulinresistent da.. Eller bør den få en blanding? Eller er det nok at den får gelatin og innmat?


#26

Sungrazer sa for siden:

Nei, det vil ikke skje, med mindre man undertrykker sultfølelsen slik at man havner i kalorirestriksjon. Da vil lavkarbo ha samme effekt som hvilken som helst diett som har kalorirestriksjon. Dette regner jeg med du vil både være enig i og kunne finne dokumentasjon på selv. Jeg har ikke dokumentasjon for hånden nå, men skriver ut i fra aggregert kunnskap over tid.

Ved kalorirestriksjon vil kroppen forsøke å konservere energi, det gjør den bl.a. ved å skru ned temperaturen, og kvitte seg med kroppsvev som er metabolsk aktiv. Hint, fett er ikke metabolsk aktivt...

Sorry, det var et ord for mye - uten skulle bort.

Jeg er på ingen måte uenig i det, men ser på lavkarbo mer som en metode/kur for å komme i hormonbalanse. Når balansen er oppnådd er det mer viktig - for meg - å beholde balansen, enn å tippe over.

Ja, nok protein, men man bør også se på hvilke aminosyresammensetning. Man trenger ikke kun muskelkjøtt, men også innmat som lever, beinmarg, gelatin etc. Rent muskelkjøtt inneholder metionin, noe som øker vårt behov for homocystein-nøytraliserende næringsstoffer (vitaminer B6, B12, folat, betain, og kolin), og øker også vårt behov for aminosyren glysin, som finnes rikelig med i hud og bein.


#27

Nerthus sa for siden:

DA er vi enige om at energiunderskudd inn vil gi problemer. Ekstrem lavkarbo - da tenker jeg faktisk minst mulig karbo - men mer enn nok protein og fett. Enig også at mange nok ender opp med for lite energi inn totalt sett - og frostrier på lavkarbo kan kanskje være et symptom?
Jeg EIER ikke sultfølelse men bruker måltid som en måte og bryte opp dagen på pt (hjemme sykmeldt) - jeg har lurt mye på hvorfor man ikke blir sulten på lavkarbo generelt? MEN når jeg spiste MYYYYE mat på lavkarbo (første 6mnd) var jeg kronisk sulten selv om jeg spiste meg stappmett. Noen tanker om årsak til dette? Vet andre også har opplevd dette.

Joda, det er jeg enig i - men jeg er kanskje ikke helt enig i at om man fortsetter på lavkarbo så tipper man over? Tatt i betraktning at man spiser NOK protein og godt med fett og ikke ligger veldig lavt i kaloriinntak. Det er vel ingen tvil om at vi generelt burde spiser mer innmat... blodpølse og leverpostein er det som jeg kommer på i utgangspunktet. Sambo spiser glatt griselabber med hud og alt (grøss) men det klarer jeg faktisk ikke ;) Kanskje det hjelper å spise passe stekt svor? Og stekt kyllingskinn?

Jeg hadde veldig lavt B12 og folat før jeg begynte på lavkarbo, men det stabiliserte seg uten tilskudd i løpet av 3 mnd faktisk... leste vel et sted også at lavfett og høykarbo kan gi underskudd av disse. Jfr homocysteinteorien var vel jeg på vei til hjerteproblemer med mitt Grete Roede kosthold ;)


#28

Sungrazer sa for siden:

Tenk hele kua, og ikke bare indrefileten. Mye tyder på at vi trives veldig godt på marine matkilder, sørg også for å få i deg mye bladgrønt og friske grønnsaker.

Hehe - hvorfor det? Leangains har lite/ingenting med kalorirestriksjon å gjøre, men mer om å maksimere tiden kroppen bruker på fettforbrenning. ;) Det øker også insulinsensitiviteten, øker produksjon av veksthormoner og mye andre gode ting. :p


#29

nellie sa for siden:

Er leangains liksom periodisk faste eller er det mer?


#30

Sungrazer sa for siden:

Ja. :) Det er både periodisk faste, dvs. om du kaller det å faste hver dag i 16 timer periodisk, og det er en metode på å konservere muskelmasse samtidig som man går ned i fettprosent.

Jeg utfører leangains i kontekst av et paleo-kosthold, men prinsippet blir det samme som Martin Berkhan gjør. Han tillater seg å spise ting som jeg ikke ville spist pga. glutensensitivitet etc.

Les mer om Leangains her: www.leangains.com/2008/06/sure-fire-fat-loss.html


#31

Cherry sa for siden:

Haha, får ikke meg til å spise innmat på vilkår altså:p

Jeg liker ikke Martin sin fremtoning og holdning. Har kommentert ett par ganger og han er så nedlatende når man ikke er enig med han. Det er liksom his way or the highway. :rolleyes:

Derfor unngår jeg legains. Hehe. Og bedreviteren sin blogg. Sparer meg for irritasjon og frustrasjon :p


#32

Sungrazer sa for siden:

Lavkalori vil gi deg nedsatt metabolisme. Kjennetegnet på lavere energiomsetning i kroppen er kuldefornemmelse i ekstremiteter som tær og fingre.

Har ikke direkte opplevd dette selv, men har av og til opplevd at jeg spiser av ren kjedsomhet, og ikke for at jeg er sulten.

Glysein finner du også i bein - så en god suppe laget av margbein eller f.eks oksehale vil gi deg en kraftig kjøttkraft som du kan meske deg med. Du kan også lage hønsebuljong av kyllingskroget. Svor er også en god kilde til glysein. Ja til ribbe hele året! :p Du finner også god kilde til glysein i ting som spareribs etc. Jo nærmere beinet kjøttet ligger dess bedre er det. ;)


#33

Photobscura sa for siden:

Flaks for meg at jeg elsker innmat, da! Prøver å i tillegg til "vanlig" kjøtt (svin, storfe, kylling) spise innmat og fisk MINST en gang i uka. Lever! Lungemos! Mhm! :sikle:


#34

Sungrazer sa for siden:

Brrrrraaaains! ;) Bli en zombie du også! Jeg må innrømme at jeg ikke har blitt så tøff i trynet enda, men det sies at det skal være veldig godt. Jeg får forsøke en gang jeg er på fiiiin resturant.

Tunge er også noe jeg drister meg til, om kjøttet kommer ferdig skivet. Tror sambo'n ville freaket ut om jeg kom hjem med en hel ku-tunge som jeg sa vi skulle ha til middag. :P


#35

Vegard L sa for siden:

Hvitt fettvev er ikke metabolsk aktivt.
Brunt fettvev er meget metabolsk aktivt.


#36

Photobscura sa for siden:

Hehe! Det burde jo være forenlig med min evigstore fascinasjon for zombier og konsum av filmer om nevnte.
Hjerne, jeg vet ikke helt, jeg. Det er jo ikke heller noe man finner i frysedisken på Rema.
Tunge er snadder, og en selvfølgelig ingrediens på julelunsjbordet hjemme, men da av elg eller rein.
Jeg er ikke så innmari lettskremt når det kommer til mat, og har aldri skjønt hvorfor det skulle være verre å spise innmat enn kjøtt i seg selv. Og særlig når det også er så godt! (Synes jeg, da).

Sånn sett er det litt bummer at det er så mye hvete i blodpølse/pudding. Dét savner jeg. Ellers har jeg dilla på lungemos om dagen (selv om det inneholder mer hjerte enn lunge, forsåvidt), og spiser det ofte, gjerne med terninger av godt stekt sellerirot i. Kjempegodt! Og ikke minst billig.


#37

Cherry sa for siden:

Forklaring på hvitt og brunt fettvev takk ;)

Mamma laga oksetunge en gang for lenge siden. Det dufta veldig godt og alt det der men når vi skulle spise den så så hun for seg hele kua som rauta og geipa og da fikk vi ikke spise tunga, den gikk i søpla, og det tenker jeg på når jeg tenker tunger. Så nei, ingen tunger her :P


#38

Sungrazer sa for siden:

Jadda, ta deg en kalddusj og få økt andelen brunt fettvev... I shit you not, men du spikker fliser.

"Brown adipose tissue (BAT) is a specialized thermogenic tissue, which is highly vascularized and richly innervated with sympathetic nerves. Due to the high thermogenic capacity (500 W/kg) even very small quantities such as those found in adult man can significantly influence heat production. As little as 50 g BAT could make a contribution of 10-15% to energy turnover in man. This would be more than sufficient to cause large differences in fat deposition between individuals with active or inactive dietary induced thermogenesis. Recent research has revealed the presence of an atypical beta-adrenoreceptor on BAT, tentatively designated as beta 3-adrenoreceptor. The development of beta 3-agonists offers an opportunity to treat obesity without the cardiovascular and other undesirable side-effects of conventional adrenergic agonists." www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=2560467
& www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=12004574&query_hl=4&itool=pubmed_DocSum


#39

Greddy sa for siden:

De som blir varme er de som er på vei å gå ned i vekt. dvs de har overskudd av energi. De som fryser er de som er "ferdig" med slankinga, og har ofte underskudd av energi, og har ofte nødt til å trappe opp inntaket hvis de skal ikke fryse.


#40

Bombus sa for siden:

Dette stemmer veldig bra for min del. Har ikke skjønt alle her inne som klager over at de fryser, før nå når jeg er kommet sånn omtrent i mål.


#41

Veggpryd sa for siden:

Hva mener du her egentlig? Gir man ikke kroppen den næringen man trenger når man går på lavkarbo? Mener du at man må tilføre kosten noe etter at vektnedgangen er oppnådd? Nå lager du mye forvirring her.


#42

Sungrazer sa for siden:

For mange som går over til et lavkarbo-kosthold innebærer det at man kutter ut en del næringsemner som erstattes av fett og/eller proteiner i varierende grad. Noen spiser nesten ikke grønt, andre kutter ut alt av rotfrukter etc.

Hvis du f.eks ikke spiser bønner og ikke orker smaken av lever må du ete i bøtter og spann av bladgrønt for å dekke opp behovet for folat.

Betain, man kan lage betain fra kolin som finnes i egg og lever, men den beste kilden til kolin er i spinat og den vanligst tilgjengelige er i hvete...

Det jeg mener er at om du spiser lavkarbo, det gjelder både underveis og etter at du har nådd målet ditt, må du sørge for at det du spiser tilfører næringsemnene du har behov for for å oppretteholde kroppsfunksjonene på optimalt nivå. Det gjør du ikke ved å spise indrefilet, du bør også spise hele kua. :p

Se mer her:

blog.cholesterol-and-health.com/2011/03/anyone-doing-paleo-without-liver-bones.html


#43

kthnk sa for siden:

Sånne diskusjoner som dette er til å ta skrekken av, for en som er på sin femte uke med ketolyse og suger til seg alle råd som fins, som såvidt har startet å minke i vekt og som fremdeles prøver å få oversikt over alt som kan være partystopper...
Jeg trodde det skulle være nok å lese ketolyseboka grundig og så sette i gang... :(
Hjelp!?!? :eek:


#44

Sungrazer sa for siden:

Ta det med ro kthnk. Dette er avanserte emner, og det har hatt en lang modningsprosess hos meg. Fortsett som du stevner, og ta til deg den informasjonen du klarer å bearbeide. Du kommer til å klare deg bra. :)


#45

Kanutten sa for siden:

Dauen skal en årsak ha; om jeg ikke dør AV lavkarbo så dør jeg med den.


#46

Hund sa for siden:

Kosttilskudd, noen?

Enig at å spise for lite er skadelig uansett hvilket kosthold man lener til, men det har jo ingenting med lavkarbo i seg selv å gjøre. I det hele tatt.
Og når sant skal sies, så trenger man vel ikke Guinness Rekord i optimalt kosthold for å klare seg sånn ca. noenlunde bra i hverdagen heller...


#47

Bestemamma sa for siden:

Jeg har en teori om det. Det kan være at du kom for høyt i kh. til at du fortsatt manglet sultfølelsen.
Jeg har hatt det slik når jeg har spist over 25g i kh.... Har vent meg til at det kjennes ut som jeg er sulten, men jeg vet jo at jeg ikke er det så jeg spiser ikke annet enn det jeg skal ha... Nå når jeg spiser så mye som 3500 kcal per dag er det tydelig at kh-nivået påvirker sultfølelsen selv om jeg bare spiser 5,72% kh.....


#48

Vegard L sa for siden:

De to studiene du linker til er fra hhv. 1989 og 2002. Det er gjort mye forskning på brunt fettvev siden den gang. På den tiden antok man at brunt fettvev var noe bare spedbarn hadde (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21428723). I senere tid har det kommet frem at også voksne har denne typen fettvev.
Her er et forskningsprosjekt utført på NIFES i 2010: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20613988
Dette prosjektet ble presentert på ernæringskonferansen i Bergen i høst.

Konklusjon: Fiskeprotein kan være med å øke andelen brunt fettvev. Derfor kan en diett med mye fisk gjøre det lettere å gå ned i vekt.
Dette skyldes at et bestemt protein, UCP-1, aktiverer de brune fettcellene til å produsere varme. Fiskeprotein inneholder mye UCP-1. Dette proteinet øker også differensieringen fra hvite fettceller til brune fettceller, og øker dermed mengden brunt fettvev.


#49

PrøveKanin sa for siden:

Interessant innlegg, men jeg var ikke i nærheten av å være flink nok til å spise slik du foreskriver før jeg begynte med lavkarbo heller.. Tror faktisk lavkarbo-opplegget mitt er nærmere en del av rådene du gir her enn det som var tilfelle med høykarbo-opplegget mitt da.


#50

scartz sa for siden:

Jeg tror ikke jeg noen gang har smakt innmat.. Med mindre leverpostei teller :p
Hvilken type innmat bør jeg prøve som er bra på næring? (vet ikke helt hva som går under innmat som er spiselig, lever og hjerte? :S) Tar gjerne imot link til oppskrifter også :)


#51

Sungrazer sa for siden:

Innmat, spiselige dyreinnvoller. Omfatter tunge, hjerne, ryggmarg, brissel (thymus), hjerte, lunge, strupe, spiserør (de fire sistnevnte sammenfattes i betegnelsen hjerteslaget), lever, milt, nyre, vom, mage, tarm, jur og testikler. Innmat regnes i forskriftene som en kjøttråvare på lik linje med alle andre spiselige deler. Innmat brukes for det meste i forarbeidede kjøttvarer som pølser, posteier og lungemos.

Velbekomme! :p


#52

Sungrazer sa for siden:

Min erfaring er også at man går lettere ned i vekt med inntak av fisk. I det hele og store tyder mye på at vi er veldig godt tilpasset et høyt inntak av marine proteiner / fettsyrer.


#53

Nerthus sa for siden:

Kanskje derfor vekta gikk raskere ned på spisdegslank - spiste jo fisk så godt som hver dag i et eller annet måltid... ligger inn i planene allerede! Fisk en gang om dagen - check! ;)


#54

Photobscura sa for siden:

Åh, jeg skulle virkelig ønske jeg kunne spise mer fisk! Det som er så himla dumt er at jeg ikke har råd, rett og slett. Høres sikkert tynt ut, men det er fakta, og jeg må fokusere på det å hele tiden kombinere et renest mulig kosthold, med de aller billigste løsningene.
Savner laksefiletene til First Price ... :o
Men har minst en fiskedag i uka, da. Dét får jeg til. Noen har meatfree mondag, jeg har fiskemandag! :D


#55

Vegard L sa for siden:

Du får tunfisk på boks til 5kr boksen. Stek en slik boks sammen med 2 egg, og gjerne litt løk til, så har du et godt måltid.
Eller du kan spise tunfisken rett fra boksen, krydre godt, hell over litt olivenolje og sleng på en god dæsj med rømme!


#56

Photobscura sa for siden:

Joda, jeg spiser tunfisk i blant, men det er jo ganske magert i seg selv, og jeg tåler ikke meieriprodukter. Men fortsatt er kilosprisen temmelig høy, selv for tunfisk, enn om stykkprisen er øyensynlig lav. Det har jeg nemlig lært meg for lenge siden, å se på kilospris framfor stykkpris.
Jeg vil ha FEIT fisk! Laks, ørret, sild og makrell!


#57

Vegard L sa for siden:

Kiloprisen på tunfisk fra Coop er ca 33,50.

Fisken i seg selv er mager, men så lenge du heller olje over og spiser rømme ved siden av, så blir det fett nok :)


#58

Photobscura sa for siden:

Joda, det er forsåvidt ikke så dyrt. Men som sagt, så spiser jeg helst fet fisk. Jeg tåler som sagt ikke meieriprodukter, og planteoljer bruker jeg minst mulig av.
Det høres sikkert ut som om jeg unnskylder meg, men tunfisk er liksom ikke noe jeg liker å spise så mye av. Det har litt med denne påståtte delfinvennligheten å gjøre også. Men kommer jeg over billig laks, f.eks hamstrer jeg inn.


#59

Sungrazer sa for siden:

Mer informasjon og nyere forskning på brune fettceller:

"Forskernes forsøk på mus og rotter antyder at du på grunn av forbrenningen fra brunt fett kan spise mange flere kalorier uten legge mer på deg hvis du erstatter karbohydrater med proteiner. Effekten er særlig stor hvis proteinene kommer fra fisk."

www.forskning.no/artikler/2010/august/259008


#60

Zillah sa for siden:

Kyllinglever er veldig godt, men nesten ingen butikkar her har det i frysedisken. Oksetunge er også veldig godt, det hadde vi iblant til jul heime. Men ein ser jo aldri det til salgs når det ikkje er juletider.

Blodpudding har eg aldri likt noko særleg. Ikkje lever heller. Eg skulle ønske eg gjorde det, for det er jo så næringsrikt og billig. Men eg skal prøve med andre sortar lever enn den vanlege storfelevra, det er jo ulik smak på dei. Lammelever til dømes, kunne vore interessant å smake.

Margbein er jo skikkeleg snask, mmmm. Må prøve å koke meg noko god kraft ein dag, ferdigkjøpt buljong er jo full av dritt. Hjerne vegrar eg meg litt mot, tenker på sjukdomar og greier. Nyrer smaker tiss. Sorry, men det gjer det. Heilt avskyeleg. Eg var så glad da mor mi slutta å lage nyrer til mat ein gong i barndomen, det har eg ingen lyst til å ete igjen.


#61

Greddy sa for siden:

Jeg synes det er en god teori på hvorfor mange av oss sliter litt med den siste pyntekiloen f.eks rundt magen eller lår. Og må ofte gå i sånn høyprotein kurer for å gå ned de siste kiloene i 2 uker.


#62

Sungrazer sa for siden:

Mener du får fersk sei og/eller hyse filet for rundt 70 - 80 kroner kiloen. Perfekt til å lage fiskekaker ut av. :P


#63

Nerthus sa for siden:

Sei er ofte enda billigere faktisk :) - fantastisk matfisk både i fiskekaker men også som filet-steke-fisk :)


#64

Photobscura sa for siden:

Jeg er ekstremt lite kresen i matveien, men hvit fisk har jeg faktisk store problemer med ..! Her i huset er det bare katta som spiser sei, og jeg brekker meg litt av lukta ... Ikke for å være vanskelig altså, for jeg er temmelig omnivorsk av meg, men altså denne hvite magre fisken liker jeg rett og slett veldig dårlig.
Men jeg skal være litt lur neste gang jeg er hjemme, ettersom faren min er røyefisker i stor stil, så kan det hende at noe av det som ikke legges som rakfisk er mulig å lure med seg! ;)
Jeg har dog kommet over Fiskemesterens (tror jeg det var) laks i biter, sikkert mye spolstykker og sånn, men mye billigere enn all verdens fileter, så jeg tror nok jeg fint skal klare å fortsette med et fiskemåltid eller to i uka. Ikke minst har jeg våget meg på røkelaksen til First Price. Sånne billigpakker med røkelaks har en tendens til å ha en sur ettersmak, men jeg var positivt overrasket, også på andre forsøk! Dét er jo fortsatt temmelig dyrt, enn om det er billig, forsåvidt. Men jeg virkelig elsker røkt fisk!
Det er forresten ikke så dumt det der med fiskekaker, for da kan man jo krydre vekk den kjipe hvit-fisk-smaken ...!




#67

Nerthus sa for siden:

Forslag: Kjøp en hel laks istedet, de ligger her på mega nå på 60 kr kiloen! Skjær hele fisken i koteletter og frys ned i porsjoner, eller fileter og frys ned i porsjoner. Mye billigere enn å kjøpe ferdigskjært, og mye bedre enn å kjøpe frossent. Kok kraft på hode, skinn og bein sammen med rekeskall og frys ned i isbit-terninger så har du til siden :)
Vet ikke om du har vært nede på kaia i Oslo og sjekket ut det de kommer inn med av annen fisk fersk?

Jeg er litt bortskjemt - siden jeg fisker masse på sommeren på Hitra sammen med familien, og både fileterer og lager fiskekaker, fiskeball mm ferdig der og da og fryser ned før jeg frakter det frossent hjem til Hønefoss :) Det minner meg på at jeg har mye ferdigrenset egenhåndig krabbe i frysen jeg må begynne å få spist opp!! Jobber med å tømme frysen til neste runde i sommer nå;)
Jeg mangler kun laks faktisk, fryseren er full av makrell også kommer jeg på nå ;)


#68

Sungrazer sa for siden:

Enig - jeg syns fiskekaker på laks blir helt pyton. :) Menneh, 10 gram potetmel og 1 dl melk gir bare rundt 15 - 20 gram karbo totalt for hele oppskriften. Mao. helt uproblematisk, for jeg regner ikke med du spiser alle fiskekakene selv.

Med mindre du har problemer med å fordøye melk da, potetstivelsen burde ikke være noe problem.


#69

Sungrazer sa for siden:

Slikt liker jeg å høre! :D


#70

Nerthus sa for siden:

Du kan ikke drikke noe som helst meieri, heller ikke fløte? Hva med soyafløte? Dette er oppskriften på thorleifs fiskekaker som jeg er stooor fan av ;) Kanskje du bare kan bytte ut fløten med soyafløte? Jeg vet ikke - jeg bare prøver å bidra til at Photo kan spise mer fisk hihi ;)

500g valgfri fisk 100 g bacon (kan utelates, denne oppskriftens næringsinnhold er UTEN bacon) 50 g grovhakket løk 3 egg 1.5dl fløte 1 knapp ts muskat 1/2 ts pepper salt


#71

Photobscura sa for siden:

Så send meg litt makrell! Hehe, neida. Du har mange gode ideer, jeg er fortsatt en ganske fersk "kokk", ettersom jeg knapt kunne koke nudler før jeg ble kasta inn i lavkarbolivet og lage-all-mat-fra-bunnen-av-konseptet. Men jeg er innmari flink med kjøtt og kylling! Så dette er jo husmorsskills på et høyt nivå!
Takk for tips!

Og, nei. Jeg har ikke vært nede på brygga. Det var et ferskfiskutsalg på Olaf Ryesplass før, men det har glimret med sitt fravær de siste par årene.

Jeg fikser ikke noen form for ren stivelse i maten, men det må da gå an uten, jeg bruker egg som bindemiddel i stedet når jeg lager kjøttkaker f.eks. Jeg teller ikke karbohydrater, btw, så hvor mye det blir spiller ingen stor rolle ;). Jeg har dessverre melkeproteinintoleranse, og kan ikke spise noen meieriprodukter. Dvs, smør går greit.
Og jeg må nok spise alle selv, ettersom det bare er meg og en katt i husholdninga. Katta får jommen klare seg på lettkokt sei! Hehe.

Takk for oppskrift! Muskat er jo top notch!
Som sagt, nei. Nå blir jeg kan hende litt grafisk her, men fløte renner rett gjennom meg, for å si det sånn, og gir magesmerter. Soya får jeg (haha) brystspreng av, og jeg vil egentlig i det hele tatt være innmari forsiktig med å anbefale ufermenterte soyaprodukter til noen. Mye østrogen ...!


#72

Nerthus sa for siden:

Hva med vann da? Og litt mer egg? Mandelmelk? ler har forslag i fleng her ;) Men får du samme symptomene om fløte er i fiskekaken også? Ikke bare når det er flytende - om du skjønner?
Stivelsesmessig er det viktigst at man får med væsken fisken skiller ut i bollen når det står i kjøleskapet faktisk :) - og salt da... uten salt blir det ehm sørpe (spør faren min hihi).

:klem: fordi du har LITT mer utfordringer når det gjelder maten enn jeg har og fordi jeg synes du har en så fin holdning til det!


#73

Photobscura sa for siden:

Jeg skal nok klare å få det til! Mulig jbkm eller fiberhusk også kan funke. Synes liksom det ble litt mer hold i kjøttkakene mine med en liten dæsj fiberhusk, så lenge de fikk stå og trekke i kjøleskapet natta over. Fikk jo til fin konsistens på laksekaker, men som sagt ... det ble litt fail. Laks gjør seg best i hele stykker!
Kan jo ha i litt farris. Det er et av mine nye favorittriks, og gjør kjøttkakene mye saftigere!

Utfordringer, joda, men jeg velger heller å snu meg og se på mulighetene! Dette er jo et kosthold jeg har levd med i snart fem år, og det har ikke gått på en dag å finne ut hva jeg tåler eller ikke.
Har faktisk ikke testet ut fløte i varmebehandlet form på en god stund, jeg vet at jeg reagerer veldig på fløte som det er, og det er ikke noe jeg ønsker å utsette meg for en kort stunds matglede ... :p Jeg kan kanskje prøve det senere, men jeg har fortsatt noen overflødige kilo jeg vil bli kvitt mens ting ennå funker sånn det er nå, framfor å eksperimentere foreløbig.

Og plutselig ble tråden om bikinisesong og Chstian Drevon en tråd om Photobscura, fisk og melkeintoleranse! Haha!


#74

Rin sa for siden:

Jeg har aldri spist mye fisk, men ble liksom inspirert av denne tråden. Observerer dog at jeg får elveblest-utslett når jeg har spist fisk! Dette har dukket opp nå etter både sushi og laksefilet-middag, så jeg blir litt usikker på om dette er verd det, for kroppen min. Å hisse opp en intoleranse er sannsynligvis ikke fordelaktig?


#75

Photobscura sa for siden:

Ouch! Spis innmat i stedet! :D

Av samme grunn hopper jeg over tråder som lovpriser ost. Jeg får rosacea-utslett i ansiktet av ost. Bummer times ten!


#76

Lillemy71 sa for siden:

Photo: jeg har brukt både fiberhusk og jbkm i både kjøttkaker/boller og fiskekaker, det funker utmerket det. Hva du kan erstatte fløten med er jeg litt mer usikker på men soyafløte er vel det beste forlaget, må liksom ha noe for å få det fyldig nok.

Selv er jeg nok ikke flink med fisk, må kanskje prøve å bli flinkere med det. Jeg kan i jo da ikke fordra feit fisk og oppdrettslaks brekker jeg meg regelrett av, klarer å spise villaks men tilgangen til det er jo utrolig begrenset. Bestanden er jo også nesten ødelagt av oppdrettsnæringen.


#77

Photobscura sa for siden:

Ja, tenker det funker fint med f.eks fiberhusk.
Som sagt, soya er NO GO! :_oy:


#78

knh sa for siden:

Billig røkelaks på rema1000 :) trur det koster ca 80 kroner kiloen eller noe :) Kjøpte en helside på 700 gram, delte i 3, og la to av bitene i fryseren :)


#79

Photobscura sa for siden:

Har du smakt på? Har gjort noen (les mange) bomkjøp på billig røykelaks. Altså at de har en slags sur ettersmak.


#80

Cherry sa for siden:

Syns katta at sei er godt da?:p Ref; lengre opp med pytontanker om mager fisk :p


#81

Photobscura sa for siden:

Haha, ja, det er tydelig for meg at jeg og katta ikke har helt den samme smaken i mat, når han synes at ren sei er stas, men lever, det nekter han å spise!


#82

knh sa for siden:

Har ikke merket noen sur ettersmak:) Spist det til frokost 3 dager på rad nå :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.