Jeg må gå litt inn i dietten min, og se hva som kan være årsak til at jeg står stille uke etter uke. men noen ting er vanskelige å kutte ut, som fløte, ost og søtning ....
Jeg har forsøksvis meieriproduktfrie perioder, men det er fordi jeg tester meg frem og prøver å finne ut om jeg reagerer med mer betennelser etc på meieriprodukter - ikke fordi det stopper vektnedgangen min, egentlig. Men jeg unngår å bruke for mye fløte, fordi jeg merker at det får meg til å spise mye mer enn jeg trenger, og jeg unngår alle brøderstatninger, siden de gir meg mage-ubehag. (Pannekaker og sånt av nøtter/kokos går fint.)
Dere som kutter/har kuttet ut meieriprodukter: kutter dere meierismør også?
Jeg syns det går litt trått, selv om det har gått med museskritt i riktig retning, og vil gjerne prøve å maksimere vektnedgangen hvis jeg kan det. Tenker derfor og kutte alt annet enn rent kjøtt/fisk, egg og grønnsaker, og kutte alle meieriprodukter, bakeprodukter som muffins/vafler ol, brøderstatninger m nøtter og frø og all kunstig søtning. Håper imidlertid i det lengste å kunne beholde smøret, da det gjør matlagingen lettere og setter mer smak. Er også lettere å få i seg nok fett da. Har et lite innebygget problem med oljer...:(
Ja, jeg tror det er riktig til en viss grad at det rett og slett hjelper å spise mindre. Ettersom vi mister mange kilo så TRENGER kroppen etter hvert mindre mat. En kropp som veier 70 kilo trenger ikke like mye energi som en kropp som veier 100 kilo og drasser rundt på all den ekstra vekten hele dagen. Etter som man blir lettere er det antakelig naturlig at man spiser mindre også.
Problemet mitt med disse "partystopperne" som jeg nevnte er at de får meg til å spise MER/bli mer eller fortere sulten. Ergo kødder de med blodsukkeret mitt på et eller annet vis. Og når disse matvarene får meg til å bli fortere sulten så får de meg til å spise mer. Derfor synes jeg det er nyttig å luke ut disse matvarene. Jeg KLARER rett og slett ikke å spise mindre hvis jeg spiser ting som gjør meg fortere sulten og fysen :)
Så du mener at det ikke er partystopperne i seg selv som hindrer deg, men de gjør at du spiser mer og dermed ikke går ned like fort, evt stopper opp?
Jeg har filosofert litt på det der selv, siden jeg er på uke 5 nå (neida, jeg er ikke så erfaren enda :)) og har stått litt stille i det siste. Jeg lurer på om jeg kanskje, mer el mindre ubevisst, spiser litt mer og er litt mindre "nøye" nå enn jeg var i starten. Og kanskje er det er derfor det stopper litt opp...? Jeg følger ketolysereglene fremdeles, for all del. Men i starten var jeg supernøye på alt jeg fikk i meg, og jeg spiste også mindre enn jeg gjør nå. Nå ligger jeg på 16-1800 kcal pr dag, mens jeg i starten lå på rundt 1200-1300. Det er lite, men jeg var mett dagen lang og hadde riktig prosentvis fordeling. Nå med litt mer kcal er jeg på grensen til overmett, men økte på fordi jeg fikk tilbakemelding om at 12-1300 var for lavt.
Har også etterhvert lest mye her inne og prøvd mange oppskrifter, både på søtsaker og snacks og diverse erstatninger, dermed har det blitt mye av både av melerstatninger og sukkererstatninger, og kanskje mengden mat dermed har økt litt også uten at jeg tenker over det...?
Noen andre som har gjort seg noen tanker om dette? :)
Kan en mulig grunn til at det stopper opp etter en stund være at man ubevisst etterhvert spiser litt mer og/eller blir litt mindre nøye...? :rolleyes:
Og kanskje ikke søtningen el brøderstatningen i seg selv...?
Er vel ikke akkuratt en partystopper i samme forstand som andre ting, men mitt "problem" er at jeg er ofte på fest og drikker en del. Holder meg såklart bare til ren vodka og sukkerfritt blandevann, men det er jo en kjent sak at vektnedgangen stopper opp en liten stund etter alkoholinntak :o
Fy skam meg.
Jeg vet sant å si ikke. En kombinasjon kanskje. :) Jeg har spist lavkarbo i over fire år nå, og er enda ikke sikker på hva som kom først av høna og egget i denne saken. Men noe er det jo. Og jeg vet at hvis jeg holder meg unna disse tingene, og kake-/brød-/melerstatninger spesielt, så går jeg ned i vekt. Og jeg vet at disse tingene kødder med sult/matlystfølelsen min.
Ja, nei, kanskje, jeg vet ikke... ;) Dette er så himla individuelt at man må bare eksperimentere på seg sjøl og sørge for å bli ekspert på EGEN kropp. Virkelig kjenne etter. Kjenne på ulike typer metthets- eller sultfølelse, lære seg å kjenne forskjell på sult og tørste, eller reell sult og fysing på noe. Ofte er man bare dehydrert når man fyser på karbo, fordi karbo i kroppen gjør at kroppen klarer å lagre store mengder vann i cellene...derfor prøver kroppen å kommandere oss (gjennom "fysing") til å spise karbo slik at den skal få lagret mer vann. Slike ting er viktige å ta med i betraktningen synes jeg. Derfor anbefaler vi ofte at folk bør prøve å drikke mer vann f.eks., slik at de slipper å bli så fysne.
Jeg velger ihvertfall å holde meg unna matvarer som jeg vet trigger en lyst eller et sug i kroppen min som JEG ikke klarer å kontrollere. Da er det ofte et tegn på at det er en matvare som ikke er bra for MEG. Men som sagt; himla individuelt dette. Må finne ut sjæl. :)
tror egentlig ikke jeg har noen partystoppere, men merker vekta går sakte når jeg ikke er flink med fett mengden...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.