Shrinking Line sa for siden:
Originalen til denne har vært en favoritt i snart 20 år. Den har og blitt kalt Kylling a la Line så lenge jeg kan huske. Jeg har prøvd å lage en lavkarbo variant før, men den falt ikke i smak.
Da jeg så at Makronella hadde lagt kremet soppsuppe så fant jeg ut at jeg måtte prøve igjen.
Original oppskriften er en pose kremet skogsoppsuppe som man lager på halvparten av vesken. Lar det koke i 5min før man har i et beger med rømme og en hel renset grillet kylling revet i biter. Dette skal i en ildfast form og i ovnen i ca 30min på 200 grader.
Lavkarbo varianten ble som følger:
Ingredienser
- ca 5-600g sopp etter eget ønske
- 1 grillet kylling renset og revet i biter
- 2dl Kyllingfond
- Buljong
- 375g Creme Fraich
- Smør
- Løk
Jeg grillet kyllingen min selv, da jeg hadde i frysen, så første jeg gjorde var å krydre den og få den i ovnen.
Mens den stod og ble god og mør kuttet jeg opp løk og sopp og lot det surre i smør til det ble mykt.
Etterhvert har jeg oppi kyllingfond, en liten pakke av knorr bulliong pur og saften fra den grilla kyllingen.
De har og kylling variant, men den fant jeg ikke
Mens dette står og surer renser jeg kyllingen. For å få litt tykkelse på vesken så bruker jeg stavmikseren oppi, men lager ikke pure av alt.
Kyllingen går så oppi før de helles over en ildfast form og inn i ovnen.
200 grader i 30min midt i ovnen.
Originalen serveres med ris og eventuelt salt. Man kan velge å lage blomkål ris eller bare spise den slik ved siden av litt salat.
Ikke helt som originalen, men et godt alternativ.