< Tilbake til oversikten

Jordskokkchips

#1

tkh sa for siden:

Dagens snacks ble Jordskokk chips, disse ble faktisk gode:)

Vasket og rensket ca. 100g Jordskokk, rev dem i skiver med en ostehøvel, la dem i litt vann, og tørket dem på litt kjøkkenpapir før jeg friterte dem i min lille søte friterkoker:p (brukte en blanding av Raps- og Solsikkeolje) til de ble gylne. Tørket dem på kjøkkenpapir og hadde på salt:D Kan sikkert smaksettes med andre krydder o.l.


#2

Tiki sa for siden:

Har laget det jeg også, både med jordskokk og sellerirot.
Har ikke frityrsteker, så har lagt de i stekepanna i solsikkeolje. Deilig alternativ snakcs. Og jordskokk snacks er jo virkelig det nærmeste en kommr potetgull. Så får det være at solsikkeolje ikke er det aller sunneste en sjelden gang i blant :)


#3

Engledans sa for siden:

Hvor får en kjøpt jordskokk? Hsr lyst å prøve.
Du som lagde av sellerirot, hvordan ble det?


#4

Furine sa for siden:

Velassortert matbutikk. Men det er ei vintergrønsak.


#5

Tiki sa for siden:

Sellerirot fungerte bra det, den blir litt søtere enn vanlig potetgullsmak og jordskokk, men ble krispie og gode. Jeg har kjøpt jordskokk på invandrerbutikk.

Når jeg legger det i panna med olje, er det viktig at de ikke ligger oppå hverandre. Eis om heter Jannicke har en blogg, og lagt ut tipset her inne (søk så finner du det sikkert), hun hadde bilder og forklarte greit.


#6

Engledans sa for siden:

Takk:D kjekt med litt variasjon i snacksen.:)


#7

tkh sa for siden:

Jeg har funnet Jordskokk på Mega, Meny, Ultra og Smart Club. På Meny hadde de faktisk poser med Jordsokk lik de som en finner poteter i.


#8

Engledans sa for siden:

Da skal jeg sjekke på noen butikker, vet ikke om de har det her ute på "bøgda" da:p
Prøvde meg på sellerirotchips i dag, men de ble myke og ekle, og brune i kantene. Turte ikke å fritere de lengre. Fant ikke den bloggen som ble nevnt over, så prøvde på egen hånd. Men de brune kantene ble gode da.:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.