Dagens snacks ble Jordskokk chips, disse ble faktisk gode:)
Vasket og rensket ca. 100g Jordskokk, rev dem i skiver med en ostehøvel, la dem i litt vann, og tørket dem på litt kjøkkenpapir før jeg friterte dem i min lille søte friterkoker:p (brukte en blanding av Raps- og Solsikkeolje) til de ble gylne. Tørket dem på kjøkkenpapir og hadde på salt:D Kan sikkert smaksettes med andre krydder o.l.
Har laget det jeg også, både med jordskokk og sellerirot.
Har ikke frityrsteker, så har lagt de i stekepanna i solsikkeolje. Deilig alternativ snakcs. Og jordskokk snacks er jo virkelig det nærmeste en kommr potetgull. Så får det være at solsikkeolje ikke er det aller sunneste en sjelden gang i blant :)
Sellerirot fungerte bra det, den blir litt søtere enn vanlig potetgullsmak og jordskokk, men ble krispie og gode. Jeg har kjøpt jordskokk på invandrerbutikk.
Når jeg legger det i panna med olje, er det viktig at de ikke ligger oppå hverandre. Eis om heter Jannicke har en blogg, og lagt ut tipset her inne (søk så finner du det sikkert), hun hadde bilder og forklarte greit.
Da skal jeg sjekke på noen butikker, vet ikke om de har det her ute på "bøgda" da:p
Prøvde meg på sellerirotchips i dag, men de ble myke og ekle, og brune i kantene. Turte ikke å fritere de lengre. Fant ikke den bloggen som ble nevnt over, så prøvde på egen hånd. Men de brune kantene ble gode da.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.