Kom på noe viktig da jeg leste gjennom HP fantastiske oversikt. Atkins skriver om avocado - 1/2 på induksjonen....
MEN
en avocado er ikke en avocado.......NÅ ble dere forvirra nå !! OK, jeg skal forklare:
Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss. Jeg er storforbruker av denne grønne gørra, - minst 1 til dagen (jeg er fortsatt på vedvarende) . Ypperlig fettkilde. Kjempegod alene, i salater (jeg skjærer den i terninger, har dem i en skål, skvetter sitronsaft over dem, rører rundt og de holder seg fine og lysegrønne i "jobbsalatboksen" min hele dagen), guacamole (lager den på forkjellig måte etter hva jeg skal bruke den til) , på fisk (! Kommer med oppskrift på den senere), - til masse annen mat.
Her er næringsinnhold på de forskjellige typene, i standard størrelse. Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !
Interessant!
Hva annet bruker du avokado til enn til salat og guacamole? Jeg har litt dårlig fantasi, og trenger noen tips. Spiser nok litt ensformig og kjedelig, og faren for å gå lei Atkins er faretruende!
Har du et par tips?
Utenom til guacemole og i salat bruker også avocado i skiver i omelett, i eggewraps (lager eggepannekake og fyller med godsaker bl.a. avocado), eller oppå torsk (Jamie Olivers ovnsbakte - se oppskriftforumet) eller skåret i to og fyllt med hjemmelaget reke eller krepsesalat. I dag skla vi ha reker til "middag" og da spiser jeg reker, avocado og egg med litt grønt ved siden av..... Nesten salat, men ikke helt !
næringsinnholdet på avocadoene over er ikke det samme som den i matvaretabellen ....:o veit det er litt flisespikkeri men var jo faktisk litt khd forskjell ...
også lurere jeg på mine avocadoer (kjøper litt av gangen) blir alltid liggenede og bli helt bløte litt sånn brune inni (som en moden banan) jeg synes det er best, men harskner alt det sunne fettet da ?
Næringsinnholdet i den norske matvaretabellen er pr 100 gram spiselig vare og er sannsynligvis basert på california avocadoen da det er den som er vanligst her.
Den jeg har referert til er PR AVOCADO, dvs. for en hel uten stein og skinn. Den veier ofte ca. 200-250 gram i USA. Størrelsen er jo ganske standard der, mens våre veier max 200 gram. Det var også ment som å beskrive/vise forskjellen på California og Florida. Jeg anbefaler alltid å bruke den norske tabellen på varer.
Det er sikkert ikke noe problem å spise den fordi om den er brun, men det er jo ikke særlig delikat da.....
ahaaa ! Du er like oppklarende som alltid , synes liksom den er grønn og hard eller brunn og myk jeg ... kanskje jeg skal begynne og ha de på kjøkkenbenken istedet for kjøleskap ? (tenkte det var lurt og ha den i kjøleskap pga alt fettet.)
Et tips: kjøpt inn noen som du legger i kjøleskapet (gjerne et sånn nett du får billig på innvandrerbutikken), også lar du en eller to ligge på benken. etterhvert som du tar de på beken hente du ut en ny fra kjøleskapet. Da vil du alltid ha spiseklare avocado, og også et bra lager.
Åh! Avocado er en deilig frukt! Så fint at den er tillatt :) Har brukt den mye som stekt tilbehør til kjøtt. Stekes i olivenolje og smaksettes med littegrann salt og hvitløk. Mmmm...
Spist mye avokado, men nå skal det bli mer. Noen ganger er alle avokadoene steinharde, da kan dere som liker den myk pakke den i litt avispapir så blir den myk over natta! Jammi til alt som er lovlig godt :-D
Det er noe jeg ikke forstår her....i matvaretabellen står det at avocado inneholder 0.5g karb/per 100g??? Er dette fordi fiber ikke er trukket ut i tallene i begynnelsen av tråden?
Når jeg la inn 100 gram avocado på diett.no fikk jeg ut 27% karbohydrater, fikk helt hetta jeg:eek:. Det må jo være feil da??! Har ikke prøvd diett .no før, men trykket på det kakediagrammet og så spratt tallene opp.
Kjenner ikke til programmet dessverre. Jeg har brukt Fitday i mange år og har lagt inn matvarer der etterhvert. Skal dobbelsjekke tallene der.
Tallene i første post er fra Hass i California så jeg regner med de er korrekte. De er for en stk frukt standard str uten skinn og stein.
0.5 pr 100 gam høres usannsynlig lite ut. For 100 gram vil jeg tro det ligger på rundt 2,5 karber pr 100 gram for en Hass
Hvis man vil bruke avokado f.eks i smoothie, hva er den da god å blande med? jeg har smakt den med tyrkisk youghurt og lime - og det var knallgodt å mettende. Men det er jo ikke så lov med tyrkisk youghurt på ketolyse ....
Prøvde å lage tilsvarende med creme f, men da smakte det ikke så godt :(
Så har noen tips til hva jeg kan gjøre istedenfor? Eller kan jeg bruke f.eks et par spiseskjeer tyrkisk youghurt i en slik smoothie?
I min nærmeste innvandrerbutikk har de 5 eller 6 typer :ja: Alle i spann med hank på.
Den lyseblå boksen med uforståelig mørkeblå skrift er den med minst karber har jeg funnet ut.
Et spørsmål.. hvorfor er det så sinnsykt mange flere kalorier i Floridaavokadoen, når det likevel er 89% fett i begge?
For meg virker det som at de tallene du har funnet er målt per stk og ikke per 100 gram, og at Floridaavokadoen er litt større enn Californiaavokadoen, ergo er ikke tallene dine sammenlignbare... floridaavokadoen har mer karber fordi den er større!
å hjelpes meg, avokado skal jeg ALDRI spise igjen!!! den var absolutt ikke god, å jeg hadde også på rømme å kokt skinke :( nei, jeg klarer meg fint uten avokado ja :P
Har kjøpt min første avocado.. Men liker ikke reker... og tåler ikke cream fresh/rømme.. (eller nøtter) Noen tips til hvordan jeg kan få en positiv førstegangsopplevelse? Jeg vil så gjerne like det siden det er sunt ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.