< Tilbake til oversikten

Tips om avocado

#1

Nille sa for siden:

Kom på noe viktig da jeg leste gjennom HP fantastiske oversikt. Atkins skriver om avocado - 1/2 på induksjonen....

MEN

en avocado er ikke en avocado.......NÅ ble dere forvirra nå !! OK, jeg skal forklare:

Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss. Jeg er storforbruker av denne grønne gørra, - minst 1 til dagen (jeg er fortsatt på vedvarende) . Ypperlig fettkilde. Kjempegod alene, i salater (jeg skjærer den i terninger, har dem i en skål, skvetter sitronsaft over dem, rører rundt og de holder seg fine og lysegrønne i "jobbsalatboksen" min hele dagen), guacamole (lager den på forkjellig måte etter hva jeg skal bruke den til) , på fisk (! Kommer med oppskrift på den senere), - til masse annen mat.

Her er næringsinnhold på de forskjellige typene, i standard størrelse. Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !

HASS - CALIFORNIA

Total: 279 Fat:27 239 89% Sat:4 38 14% Poly:3 30 11% Mono:17 150 56%Carbs:13 17 6% Fiber:9 0 0%Protein:3 14 5%Alcohol:0 0 0%

279 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 4 net karber !

NASS - FLORIDA

Total: 489 Fat:47 419 89% Sat:7 67 14% Poly:6 53 11% Mono:29 263 56%Carbs:22 29 6% Fiber:15 0 0%Protein:6 24 5%Alcohol:0 0 0%

489 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 7 net karber !
Det var dagens lille forelesning fra Nilles !!


#2

Melania sa for siden:

Ah supert! :) Takk for flott informasjon, som kommer til nytte flere år etter at du har delt den.


#3

Trolljenta sa for siden:

Interessant. Har lagt merke til at de har forskjellig skall, men aldri tenkt over at det er noen forskjell på innsiden.


#4

Lady Wimsey sa for siden:

Interessant!
Hva annet bruker du avokado til enn til salat og guacamole? Jeg har litt dårlig fantasi, og trenger noen tips. Spiser nok litt ensformig og kjedelig, og faren for å gå lei Atkins er faretruende!
Har du et par tips?

Hilsen Lady Wimsey :eek:


#5

Nille sa for siden:

Utenom til guacemole og i salat bruker også avocado i skiver i omelett, i eggewraps (lager eggepannekake og fyller med godsaker bl.a. avocado), eller oppå torsk (Jamie Olivers ovnsbakte - se oppskriftforumet) eller skåret i to og fyllt med hjemmelaget reke eller krepsesalat. I dag skla vi ha reker til "middag" og da spiser jeg reker, avocado og egg med litt grønt ved siden av..... Nesten salat, men ikke helt !


#6

Summer sa for siden:

Husker du hvilken?

#7

Nille sa for siden:

ehhhh....... neeeeei..... :blinke:


#8

Photobscura sa for siden:

oi, hva er det? pannekaker, det savner jeg! uten hvete, sant?


#9

nøtta sa for siden:

næringsinnholdet på avocadoene over er ikke det samme som den i matvaretabellen ....:o veit det er litt flisespikkeri men var jo faktisk litt khd forskjell ...

også lurere jeg på mine avocadoer (kjøper litt av gangen) blir alltid liggenede og bli helt bløte litt sånn brune inni (som en moden banan) jeg synes det er best, men harskner alt det sunne fettet da ?

takk for svar :)


#10

Nille sa for siden:

Næringsinnholdet i den norske matvaretabellen er pr 100 gram spiselig vare og er sannsynligvis basert på california avocadoen da det er den som er vanligst her.

Den jeg har referert til er PR AVOCADO, dvs. for en hel uten stein og skinn. Den veier ofte ca. 200-250 gram i USA. Størrelsen er jo ganske standard der, mens våre veier max 200 gram. Det var også ment som å beskrive/vise forskjellen på California og Florida. Jeg anbefaler alltid å bruke den norske tabellen på varer.

Det er sikkert ikke noe problem å spise den fordi om den er brun, men det er jo ikke særlig delikat da.....


#11

nøtta sa for siden:

ahaaa ! Du er like oppklarende som alltid , synes liksom den er grønn og hard eller brunn og myk jeg ... kanskje jeg skal begynne og ha de på kjøkkenbenken istedet for kjøleskap ? (tenkte det var lurt og ha den i kjøleskap pga alt fettet.)

Takk for svaret :klem:


#12

Carisma sa for siden:

Et tips: kjøpt inn noen som du legger i kjøleskapet (gjerne et sånn nett du får billig på innvandrerbutikken), også lar du en eller to ligge på benken. etterhvert som du tar de på beken hente du ut en ny fra kjøleskapet. Da vil du alltid ha spiseklare avocado, og også et bra lager.


#13

nøtta sa for siden:

genialt ! men da holder de seg altså lengst i kjøleskapet ?
(det er sånne nett jeg pleier og kjøpe)


#14

Carisma sa for siden:

ja, jeg har hatt de i opptil 3 uker i kjøleskapet hvertfall. men da var de steinharde når jeg kjøpte de.


#15

nøtta sa for siden:

:eek: oj såpass ! jammen da er det jo no stress :D


#16

nalana sa for siden:

Jammen, jammen, den smaker jo best kjøleskapskald!:p


#17

Carisma sa for siden:

Du kan jo legge den inn igjen et par timer eller over natt når den har blitt spisemyk?


#18

Posh sa for siden:

kan man spise avokado under induksjonen? ser ikke den på lista men er kansje jeg som ser litt dårlig:P


#19

Nille sa for siden:

Ja det kan du ! :D

Det står her: Tillatte matvarer på Atkins Induksjon :

Koselig at du likte mottoet mitt ! :D


#20

Posh sa for siden:

takk:)
ja er et fantastisk motto:)


#21

Lille-Lulle sa for siden:

Åh! Avocado er en deilig frukt! Så fint at den er tillatt :) Har brukt den mye som stekt tilbehør til kjøtt. Stekes i olivenolje og smaksettes med littegrann salt og hvitløk. Mmmm...


#22

Iset sa for siden:

Jeg er avhengig av avokado, det er så fantastisk godt!


#23

Pelen sa for siden:

Flott info!


#24

happycap sa for siden:

Spist mye avokado, men nå skal det bli mer. Noen ganger er alle avokadoene steinharde, da kan dere som liker den myk pakke den i litt avispapir så blir den myk over natta! Jammi til alt som er lovlig godt :-D


#25

mirafoli sa for siden:

Tuuuuuuusen takk for tipset!! Elsker avokado :)


#26

Zuma sa for siden:

Jeg også! dulter


#27

Tomsverden sa for siden:

MMMM!
Most avokado med majones og reker! Smaskens!


#28

morkm sa for siden:

Det er noe jeg ikke forstår her....i matvaretabellen står det at avocado inneholder 0.5g karb/per 100g??? Er dette fordi fiber ikke er trukket ut i tallene i begynnelsen av tråden?


#29

Echo sa for siden:

Når jeg la inn 100 gram avocado på diett.no fikk jeg ut 27% karbohydrater, fikk helt hetta jeg:eek:. Det må jo være feil da??! Har ikke prøvd diett .no før, men trykket på det kakediagrammet og så spratt tallene opp.


#30

Nille sa for siden:

Kjenner ikke til programmet dessverre. Jeg har brukt Fitday i mange år og har lagt inn matvarer der etterhvert. Skal dobbelsjekke tallene der.

Tallene i første post er fra Hass i California så jeg regner med de er korrekte. De er for en stk frukt standard str uten skinn og stein.
0.5 pr 100 gam høres usannsynlig lite ut. For 100 gram vil jeg tro det ligger på rundt 2,5 karber pr 100 gram for en Hass


#31

Kanskje sa for siden:

Hvis man vil bruke avokado f.eks i smoothie, hva er den da god å blande med? jeg har smakt den med tyrkisk youghurt og lime - og det var knallgodt å mettende. Men det er jo ikke så lov med tyrkisk youghurt på ketolyse ....

Prøvde å lage tilsvarende med creme f, men da smakte det ikke så godt :(

Så har noen tips til hva jeg kan gjøre istedenfor? Eller kan jeg bruke f.eks et par spiseskjeer tyrkisk youghurt i en slik smoothie?


#32

Carisma sa for siden:

Ikke? Tyrkisk youghurt er både proteinrik og fet, så jeg tror du har misforstått. Bare husk å velge den med minst karber.


#33

Kanskje sa for siden:

Finnes det flere sorter? Jeg har den som de selger i et lite spann med hank på.


#34

Carisma sa for siden:

I min nærmeste innvandrerbutikk har de 5 eller 6 typer :ja: Alle i spann med hank på.
Den lyseblå boksen med uforståelig mørkeblå skrift er den med minst karber har jeg funnet ut.


#35

Kanskje sa for siden:

kjøpte min på coop ekstra jeg, og det er den samme jeg har sett i de andre butikkene, hvit spann med en mann på, litt større enn et rømmebeger


#36

Carisma sa for siden:

Denne har litt mindre karber:


#37

Kanskje sa for siden:

Hvor får man kjøpt den?


#38

Kanutten sa for siden:

Hvor kjøper du denne?


#39

Carisma sa for siden:

På Tyrkisk innvandrerbutikk


#40

hippocampus sa for siden:

åå så bra jeg kan spise advokado, da skal jeg lage guaqamole for det er super godt!!! passer til det meste av alt kjøtt :D


#41

ftdmia sa for siden:

Et spørsmål.. hvorfor er det så sinnsykt mange flere kalorier i Floridaavokadoen, når det likevel er 89% fett i begge?

For meg virker det som at de tallene du har funnet er målt per stk og ikke per 100 gram, og at Floridaavokadoen er litt større enn Californiaavokadoen, ergo er ikke tallene dine sammenlignbare... floridaavokadoen har mer karber fordi den er større!


#42

Monica25 sa for siden:

å hjelpes meg, avokado skal jeg ALDRI spise igjen!!! den var absolutt ikke god, å jeg hadde også på rømme å kokt skinke :( nei, jeg klarer meg fint uten avokado ja :P


#43

Carisma sa for siden:

Var den ordentlig moden da? Ikke moden avocado er forferdelig, men moden er det helt fantastisk!


#44

siljesfremgang sa for siden:

Nå har jeg kjøpt inn avokado, og gleder meg til å fylle den med en herlig rekesalat laget av litt rømme, majones, sitron og reker..:D


#45

Tetra sa for siden:

Har kjøpt min første avocado.. Men liker ikke reker... og tåler ikke cream fresh/rømme.. (eller nøtter) Noen tips til hvordan jeg kan få en positiv førstegangsopplevelse? Jeg vil så gjerne like det siden det er sunt ;)


#46

Gracella sa for siden:

Lag deg en kylling eller tunfisksalat og ha i avokadoen i relativt små skiver.
Du kan evt lunke avokadoen i en stekepanne før du har den i salaten


#47

smgj sa for siden:

Hjemmelaget guacamole!


#48

Borealis sa for siden:

Hars sett at noen lager sjokoladedesserter av/med avocado og f.ex raw sjokoladepulver. Noen som har testet noe slikt?


#49

Fedona sa for siden:

Bare et lite tips om avokado i salat; la steinen fra avocadoen ligge i salaten, da blir ikke "kjøttet" brunt :)

Skal spise mer avokado etter å ha lest denne tråden :)


#50

Jammo sa for siden:

Kjekt å vite :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.