< Tilbake til oversikten

Introduksjon for porsjonskontroll

#1

Ashley sa for siden:

Tenkte at vi som er avhengig lavkarbo har en tendens til å ha perioder der man skeier ut (f.eks ferier, selskap osv). Men hvordan holde vekta tenker dere sikkert? Svaret er enkelt, porsjonskontroll:) her er en rask innføring.

Anbefaler alle her inne å bestille boka: The portion plan - How to eat the foods you love and still lose weight av Linda Gassenheimer. Dette har vært min diett bibel i flere år;)

Her er min introduksjon for dere. Ta med boka på ferien for ekstra motivasjon.

  1. Tell kalorier hver dag.

  2. En typisk frokost med familien på hytta, vi har alltid brødskiver eller nystekte rundstykker. Ta 1 brødskive, og del den i 2. Eller et rundstykke som du deler i to. Jeg deler ALLTID opp brød når jeg koser meg med brødmåltider. Da kan du heller fråtse i sunne pålegg, og ikke overdrive inntaket ditt. I boka anbefales det maks 2 brødskiver, jeg deler dem heller opp.

  3. Tenk alltid en håndfull. Dette gjelder alt fra ris, poteter, pasta til nøtter og sjokolade. Kos deg med et kakestykke eller to biter ekte melkesjokolade. Ikke hele plata. Da har du kontroll og blir ikke vemmelig stappmett og tung i magen.

  4. Middagstid. dere skal ut på resturant å bestille mat. For eksempel pizza. Mitt tips er å skrape av alt toppingen å droppe bunnen. Samme når familien lager hjemmelagd pizza. Fyll opp tallerkenen med rømme og salat heller.
    Hva gjør man når vennene lager taco på hytta, eller fajitas er det eneste man får tak i på den meksikanske resturanten rett rundt hjørnet? Dropp lefsene. Spis kjøttet,og nyt alt tilbehøret :)

  5. Du er på storbyferie å det dufter fristende nybakst fra bakeriene. Vennene dine motstår ikke fristelsen og drar deg inn på bakeriet. De bestiller store croissants, boller og en kaffe latte. Det du skal gjøre er å bestille en vanlig kaffe (eller cappucino, expresso, cortado). Ta det gjerne en liten cupcake eller mini croissant. Eller del ditt faorittkake/bakst i to. Og vips du har lavkalori porsjonskontroll.

Dere skjønner greia. Kos dere på ferie folkens, ikke ha dårlig samvittighet for å kose dere når fristelsen er stor:) men det er jo ikke for alle at mat er det man forbinder med kos, noen klarer seg uten. Dette var bare mine personlige småtips og erfaringer. Lærte masse av boka. Løp å kjøp!


#2

nellie sa for siden:

Porsjonskontroll er vel det "vi" enkelt og greit oppsummerer med: "spis når du er sulten og stopp når du begynner å bli mett" ?


#3

manne sa for siden:

Huff, hvem orker vel å leve sånn? :confused:


#4

Rin sa for siden:

Mulig dette fungerer dersom man går på diett. Jeg gjør ikke det - jeg tåler ikke croissanter, sjokoladekaker og pizzaer. De gjør meg sykere, oppblåst, kvalm, svimete, og, som en av mange negative konsekvenser, tykk. :cool: Hvis jeg hadde tålt en håndfull av "hva som helst", hadde livet vært noe annerledes, hehe. Det er derfor lavkarbo er en livsstil, og ikke en slankekur - for meg, og for mange andre.


#5

Ashley sa for siden:

du trenger ikke leve sånt, jeg skrev at dette gjelder når du er på ferie og i selskap. de fleste slanke mennesker lever slik. overspising er jo som regel det som fører til overvekt in the first place. lavkarbo i ukene og porsjonskontroll i ferier var bare et forslag altså. ikke meningen å gi tips hvis det plager...

ser mange her inne har starta tråder ang "hva gjør jeg i selskap, på ferie" osv. denne tråden svarer jo på alt..


#6

Supah sa for siden:

Nei, denne tråden svarer ikke på alt. Denne tråden kommer med et forslag til hva man kan gjøre.

Jeg føler også at du lager veldig stereotyper her, som jeg ikke liker. Du sier at de fleste som er slanke gjør dette, og at det er riktig. Og de som er overvektig sliter med selvbeherskelse, og overspising er grunnen til overvekten. Det er nok ikke så enkelt!!


#7

Tidl. medlem sa for siden:

Greit å tenke på ihvertfall. Jeg har skeiet ut en gang (ei hel helg) og da gjorde jeg det til gangs! Var både pasta og flere typer kaker daglig. Det hadde jeg IKKE godt av. Hadde jeg derimot spist lavkarbo middag og ett lite stykke kake til dessert (istedet for to store) hadde jeg nok hatt det bedre med meg selv - både fysisk og psykisk.

Klarer en ikke kake i det hele tatt, så kan en gjerne holde seg unna. Om en tenker at i perioder er det greit å skeie ut så er det veldig greit å tenke MÅTEHOLD og ikke FRÅTSING. Det er det siste jeg er vant med.

Å minne seg selv på å være måteholdne, selv når vi skeier ut mener jeg er viktig. Det er en grunn til at vi er blitt fete - for meg er fråtsing den viktigste.


#8

Jabba sa for siden:

Akkurat den tror jeg mange her inne vil reagere negativt på.....
Jeg har aldri vært den som har overspist - men allikevel ble jeg 40 kilo for stor......


#9

Kanutten sa for siden:

Lavkarbo i ukene og porsjonskontroll ellers... Jeg tror det er mye du IKKE har fått med deg!!!


#10

manne sa for siden:

Jeg er slank og jeg lever ikke sånn. Ikke tror jeg at jeg kjenner noen som gjør det heller.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.