< Tilbake til oversikten

Pølse- og bacongrateng (bilder)

#1

Shrinking Line sa for siden:

I dag har jeg matlagedag. Er flere ting på gang, første av det var en pølse og bacon grateng. Enkelt og godt. Ingredienser

  • Bacon
  • Pølser (Brukte Wienerpølser)
  • Blomkål
  • Fløte
  • Smør
  • Parmesan
  • Hvitløk (Fersk eller pulver)

Kutter opp blomkål ganske fint og har i gryte med 2.5dl fløte og litt vann. Jeg brukte hvitløkspulver da det var det jeg hadde. Starter å koke med lokket med på, men tar det av på slutten for å minske vesken litt.

[CENTER][/CENTER]

Samtidig har jeg klippet opp bacon som jeg har i stekeovnen.

[CENTER][/CENTER]

Pølser er kuttet opp og stekes i panna.

[CENTER][/CENTER]

Mos blomkålen med stavmikseren. Ha i bacon og pølser, rør rundt og ha det i en ildfast form.

[CENTER][/CENTER]

Inn i stekeovnen på ca 200 grader midt i ovnen.

[CENTER][/CENTER]

Når du syntes den begynner å bli ferdig, strø over litt parmesan, skru på grillen og la det stå litt.

[CENTER][/CENTER]

Ferdig og klar til å serveres.

[CENTER][/CENTER]

Smakte utrolig godt. Passer for hele familien og jeg vil tro an favoritt blant barn.


#2

Mellon sa for siden:

Nam, så sykt godt ut, og så enkelt!


#3

Heidi M sa for siden:

Det var en lettvint hverdagsmiddag som sikkert kommer til å slå an hos tenåringene her i huset - prøver'n i løpet av uka jeg! :D Tusen takk for at du delte den!


#4

Heidi M sa for siden:

Nå er pølse- og bacongratengen din nettopp blitt spist til middag hjemme hos oss- fyttirakker'n så godt det var!! :klem:


#5

Shrinking Line sa for siden:

Så hyggelig. Den er kjempegod, og lett å slenge sammen.


#6

Livsglede sa for siden:

Nam,nam dette var godt:D Hadde i litt løk også og ost på toppen, hadde ikke mer parmesan igjen, så da ble det jarlsberg:p


#7

Minni1 sa for siden:

Det så skikkelig godt ut.

Må prøves som lørdagmat. Regner med ungene blir fornøyde.

Takk for oppskrift


#8

CilleMille sa for siden:

Kan man bruker vanlige grillpølser i denne retten? Har noen søte små som ikke er så glad i Wienerpølser.
Skal det kun være fløte i blomkålen når den kokes eller sper du i litt i formen før alt stekes i ovnen?


#9

Heidi M sa for siden:

Jeg brukte røkt kjøttpølse, det ble i alle fall kjempegodt :-)


#10

CilleMille sa for siden:

Kjøttpølse er jo veldig godt ja! Da er middagen for i dag i boks ;-)
Får bare håpe de små liker den.


#11

hkam sa for siden:

Dette ble super godt! Lagde det på lørdag, men lager det i dag og! :)


#12

Shrinking Line sa for siden:

Hyggelig å høre at den faller i smak. Man kan bruke hva man vil av pølser. jeg hadde det liggende og valgte å bruke det.


#13

kamp sa for siden:

Ble veldig god :)


#14

LIBBA sa for siden:

Det så godt ut :sikle:


#15

grotingeling sa for siden:

Nydelig :sikle: - valgte å bruke en kombinasjon av chili- og hvitløkspølse :sikle:


#16

monja sa for siden:

Mmm, det der ser nammis ut. Må prøves :)


#17

Lykkeliten7 sa for siden:

Nam! :D Dette må prøves :) Takk for oppskrift! :D


#18

grotingeling sa for siden:

Lagde 3-dobbel porsjon av denne i dag, og har frosset den ned i enkelt-porsjoner.
Kjekk å ha til travle dager :cool:


#19

nellie sa for siden:

Åååh, dette var nyyyydelig:sikle:


#20

mona80 sa for siden:

er det matfløte eller kremfløte dere bruker i matlaging?


#21

marjusen sa for siden:

Kremfløte har minst kh, så best å bruke den!!

OT: din mage og tatooo på avataren? Hått :sikle::sikle:


#22

mona80 sa for siden:

Nei er ikke min mage :-) men har lyst på sånn tatovering :-)


#23

Sus Scrofa sa for siden:

Lagde den her til middag idag. Nam!! Det vart skikkelig godt :D


#24

nightly sa for siden:

Hvor lenge koker dere blomkålen i fløta? Er det bare til blomkålen er myk, eller til fløta tykkner? Og hvor mye hvitløk(fersk)?


#25

Shrinking Line sa for siden:

Fløten tykkner ikke så veldig, men til blomkålet er ferdig. Jeg kutter det alltid i relativt små biter så det ikke tar så lang tid.
Det du måtte ønske. Et fedd eller to.


#26

Timiane sa for siden:

Takk for god oppskrift. Dette er det baste jeg har smakt på lenge. Lett å lage er det og:D


#27

Festina lente sa for siden:

Denne var super! Hele familien spiste som gale - inkludert svigermor og hunden! :D

Har nettopp laget en megaporsjon som skal fryses ned i enkeltporsjoner - skal bare hjem og spise litt mer først :p!


#28

Klimsa sa for siden:

Å det så godt ut !!! :hungry:


#29

Shrinking Line sa for siden:

Hyggelig å høre at den faller i smak. Er helt klart en av mine favoritter og.


#30

Mammarosa sa for siden:

Lagde den i dag, men uten bacon og med brokkoli til. Kjempegod!


#31

Ingsa sa for siden:

Åh så bra den ble ok med brokkoli også. Har en mann som ikke liker blomkål :rolleyes: Da blir det dette til middag i morgen :)

#32

Sanney sa for siden:

har lagd en nå med blomkål og brokkoliblanding. herlig radioaktiv grønnfarge :D
de hadde grillpølser på tilbud på rimi. halv pris pga dato, som er en hel uke til. ikke at jeg klager :p blander i litt mozarellaost og en kladd smør :)


#33

nightly sa for siden:

Jeg hadde i en neve ost og litt muskatnøtt og det ble nyyydelig:D


#34

Sorella sa for siden:

Smaker blomkålen mye blomkål i denne retten?


#35

nightly sa for siden:

Spørs jo hvordan du krydrer den det:) Jeg hadde i muskat, hvitløkspulver, salt og pepper + en neve ost og da var det ikke mye blomkålsmak nei:)


#36

manebane sa for siden:

:sikle:
Står i ovnen nå. :D
Hadde i litt muskat og litt ost.

Når det gjelder blomkål så sier reklamedamen på tv at norsk blomkål er sterk på lukt men mild på smak. :)

Takk for oppskrift og for bilder. Liker å få det inn med teskje. :)


#37

manebane sa for siden:

Å det var godt :D Vondt i magen nå....spiste altfor mye.
Og takk Erling for kjempegod pølse med lite kh.


#38

Sorella sa for siden:

Ble til at jeg glemte hvitløken, så saltet og peppret etterpå.
men, det var litt for mye melke/fløte-smak for min del, og noen i familien likte ikke den tydelige blomkålsmaken.
Brukte revet ost fra Synnøve og både tykke og tynne pølser ;)

Men, lett å lage og sikkert glimrende for de som liker slikt!


#39

Sorella sa for siden:

Prøver meg på utregning, som ikke er min sterke side :p

Jeg hadde i (tallene er i karbohydrater):

<em><strong>Bacon 3-pack, first price 0

   Skinnfrie Røkte Kjøttpølser, First Price 26.7


Grillpølser 500g, Finsbråten 18.42


Kremfløte TINE 9.43


Gulost, grovrevet, Synnøve 7.6


Blomkål, norsk, rå 3.15</strong></em>

tilsammen blir dette 65.3 og jeg vet ikke hvordan jeg regner dette til pr 100g

Ser dere dette?

www.diett.no/index.php?nutrient_row=carbs


#40

Shrinking Line sa for siden:

Det var jo pølser med veldig mye karbohydrater i. Jeg bruker noen som har 0.1 og 0.3 i, så da blir det betydelig lavere.

Jeg vet at i Norge så får man pølser med lav kh på Rema 1000.


#41

Sorella sa for siden:

Ja, det var omtrent 6-7 karbo pr 100 g.
Mengden pølser var tilsammen 754g.
Men omregning til pr 100g, noen som vet?
Tilsammen veide alt 1740g derav 65.3 karbohydrater....

Rema ja, det blir handling der neste gang :)


#42

Sorella sa for siden:

65.3x100:1740= 3.75 karbohydrater pr 100g :D


#43

Shrinking Line sa for siden:

Se det ja, så ikke så ille det heller. Og tenkt neste gang har du pølser med enda mindre karber, da blir det enda mindre.


#44

Sorella sa for siden:

Ja, ikke sant :D


#45

Bøtt sa for siden:

:sikle:denne retten så jo bare dritt god ut:)Den skal prøves :ja:


#46

Benzo sa for siden:

Nam, denne retten var kjempegod!


#47

Bik sa for siden:

Man sikkert bytte ut pølsene med kokt skinke, så blir det enda mindre karber :)


#48

marjusen sa for siden:

Finnes mange pølser nesten uten kh. Er det så mye kh i osten og? Finnes mange der uten KH


#49

Bik sa for siden:

Hvilke pølser er det, og hvor får man kjøpt?
De fleste oster er vel uten karber :)


#50

Benzo sa for siden:

Krydderpølsene fra han Rema-fyren inneholder 0,5 g kbh per 100g.


#51

helsefreak sa for siden:

Da har jeg laget denne klar til middag i morgen. Måtte selvsagt prøvesmake litt da jeg tok den ut av ovnen, og den var kjempegod!
Takk for super oppskrift! :-)


#52

marjusen sa for siden:

Som sagt har rema værtfall 3 forskjellige med godt under 1 kh. Ica har fra idsøe og meny jakobs utvalgte. Alle med godt under 1 kh.

Det med ost mente jeg og, men så det ble regnet på synnøve grov revet


#53

Bik sa for siden:

Ok. Da må det bli en tur innom Rema :)


#54

Timiane sa for siden:

Er blitt avhengig.Lager dette for tredje gang på en uke.
Vekten går nedover:D


#55

Shrinking Line sa for siden:

Så flott. jeg må helt klart lage denne igjen, den er jo så god.


#56

nightly sa for siden:

Ja vi har den en gang i uka nå:) Nammenam:D


#57

Seba-stina sa for siden:

Nå står denne i ovnen, og jeg er kjempespent! Ser utrolig godt ut! Og lukter godt :) Men jeg hadde i litt mye vann, så det ble litt vel tynn blomkålmos, men pytt sann. Tror dette blir bra, håper guttungen liker den også!


#58

FrkMarge sa for siden:

Har bestemmt meg for å lage denne som lørdagskos i dag... holder det med ét blomkålhode?
Om ikke må jeg på butikken :)


#59

Shrinking Line sa for siden:

Spørs hvor mange dere er. Tror nok det skal holde til 2-3 stk. kommer og litt ann på hvor mye pølser du skal ha i.


#60

Timiane sa for siden:

Om du koker opp blomkål med matfløte og har evt litt ost i blir konsistensen bedre.


#61

Bik sa for siden:

Da står denne i ovnen. Har hatt i skinke i stedet for pølser, og så hadde jeg i et egg også, og norwegia på toppen. Ser veldig god ut :sikle:


#62

Bik sa for siden:

Min ble også litt tynn, men veldig god :)


#63

trollmamma sa for siden:

Denne laget jeg klar igår, og vi spiste den idag. Veldig god!

Jeg byttet ut pølser med kjøttboller som var kuttet opp i mindre biter, funket fint det. :)



#65

trollmamma sa for siden:

Det var det! Har et barn som ikke liker pølser (!), så da ble det sånn.


#66

Shrinking Line sa for siden:

Er en rett man kan bruke og endre på, og som er ypperlig til store og små


#67

rariteten sa for siden:

Kjempeinspirerende og nydelig godt!! :)

Jeg stekte også litt brokkoli og gulrot i pannen som jeg rørte inn før jeg satte gratengen i ovnen.


#68

pappaegøyen sa for siden:

Jeg er en pølse frik ELSKER PØLSER ,beste er vossafår dette skal lages i morgen :) kansje jeg liker blomkål denne gangen . parmesan huff ,får vel bruke norvegia jeg :) Takk for at du delte denne :)


#69

AntoniaM sa for siden:

Jeg skal lage denne i dag, men siden jeg har en rest med sellerirotmos i kjøeskapet blir blomkålen bytta ut med den. Gleder meg!


#70

Shrinking Line sa for siden:

Er masse man kan bruke istedenfor, høres godt ut alt sammen.


#71

AntoniaM sa for siden:

Min variant med sellerimos i går ble aldeles nydelig med det resultatet at jeg spiste litt for mye - sukk! Men holdt igjen litt til en framtidig lunsj - inntil videre lagra i fryseren.

Jeg hadde også på litt lettstekt kantarell (fra lageret i fryseren) i går og det smakte skikkelig godt sammen med mosen og pølsene. En fin, men ikke veldig dominerende kantarellsmak. Dette blir det mer av!


#72

TirilAurora sa for siden:

Dette skal vi prøve til middag i dag... en ting jrg lurer på... heller du av vesken av blomkålen før du moser den? Jeg opplever ofte at hvis jeg har for mye veske i blomkålen når jeg lager mos blir den ofte for tynn.


#73

TirilAurora sa for siden:

Dette skal vi prøve til middag i dag... en ting jeg lurer på... heller du av vesken av blomkålen før du moser den? Jeg opplever ofte at hvis jeg har for mye veske i blomkålen når jeg lager mos blir den ofte for tynn.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.