< Tilbake til oversikten

Gratinert avocado! Må prøves!

#1

HappyMe sa for siden:

Den her var veldig god, og ganske enkel og grei. Leste den først i "Neris and Indias Idiot-proof diet cookbook", og prøvde den ut i går.

Ingredienser:

  • 1 avocado
  • 4 strimler bacon
  • 1 ss salsa
  • 2 ss fløte
  • 50 g cheddar/annen stekeost.

(Da jeg lagde de sløyfet jeg salsaen og hadde heller et par biter fetaost. NAM!)

Forvarm grillen på ovnen på rundt 160 grader. Stek baconet og klipp/kutt den opp i mindre biter. Del avocadoen i to, ta ut steinen og fordel innholdet i hver del (jeg måtte grave litt større groper for å få plass til alt). Skallet kan gjerne være på under stekeprosessen, men husk å fjern eventuelle klistrelapper som er på.
Stek til osten begynner å bli brun og boble.

Som dere sikkert la merke til er det litt smak og behag hva slags innhold man har oppi avocadoen. Om du har prøvd noe annet oppi med positivt resultat er jeg interessert i å høre om det :D

God frokost!:D


#2

Mellon sa for siden:

Hmmm, hørtes digg ut. Elsker alt som er gratinert. Graver dubut alt i avokadoen og blander alt litt før du har det tilbake o skallet og gratinerer? Har til min glede funnet ut at ferske avokadoer holder veldig lenge i kjøleskapet, passer meg fint da jeg fort glemmer de, er veldig godt som kjapt måltid de der avokadoene


#3

HappyMe sa for siden:

Jeg tar ikke ut alt, nei, bare graver bittelitt dypere hull (mulig dette ikke er nødvendig, min avocado var ganske liten. Men om du eller noen andre prøver å grave ut alt innholdet, for så å blande alle ingrediensene og ha det i skallet, så si ifra. Vurderte å prøve det i går.

Ja, jeg har kommet til samme konklusjon som deg med avocado. Veldig deilig! Kjøper alltid et par med store forhåpninger om at jeg kan få brukt de i løpet av de neste dagene, men skjer visst ikke så ofte. Men med denne oppskriften kommer jeg nok til å variere litt mer med frokosten. :-)


#4

marjusen sa for siden:

jeg prøvde å ostegratinere en avokado for en tid tilbake. Men jeg fikk det ikke helt til. Avokadoen ble bare helt sånn blaut og jævlig. Helt vassen og skikkelig ekkel konsistens. Fysjom, det var ikke godt. Da gravde jeg ut litt. Brukte ost. Og rista pinjekjærner:S


#5

HappyMe sa for siden:

Så rart, det skjedde absolutt ikke med mine. Kanskje du hadde de for lenge inne? Mine sto inne i maks fem minutter, men tror jeg hadde på ganske høy varme. Eneste målet var bare å smelte osten, i grunn.


#6

mym sa for siden:

Spennendes. Dette må jeg prøve i løpet av uken![PHP][/PHP]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.