Jeg lurer på om jeg kan skeie ut fredag, lørdag og Søndag i påsken med vanlig smågodt, vanlig melkesjokolade og kansje vanlig mat. Kan man gjøre dette en helg om man vil, eller er dette dumt og bør unngås? Har så sinnsykt lyst på smågodt og sjokolade.
Du vil falle ut av ketose av dette, så da stopper nok den type forbrenning og du vil muligens legge på deg. Så jeg hadde nok styrt unna, selv om jeg også kjenner at det hadde vært veldig godt. Mange blir også dårlige i magen av å gjøre sånt.. Man må 'begynne på nytt' etter dette da.
Kan du ikke skeie ut litt "med måte", da? Jeg vet jo ikke hvordan du reagerer hvis du plutselig hiver i deg mye sukker, men vet at jeg blir veldig dårlig - og ikke bare i magen. Jeg blir slapp, verk i kroppen og kvalm - det skjedde når jeg "skeiet" ut forrige søndag også. Husker ikke akkurat hvor mange karbo jeg spiste da, men tror det var rundt 130 - og det er jo heller ikke spesielt mye. Det var nok rullekake med krem som ble "too much".
Hvis jeg hadde hivd innpå en pose med smågodt, som jeg kunne tidligere, hadde jeg nok vært dårlig fremdeles..
Sånn rent bortsett fra det, så kan det være vanskelig å komme tilbake i ketose. Min erfaring er iallefall at når jeg har spist litt for mye så kommer søtsuget tilbake og jeg må bruke tid på å bli kvitt det igjen.
Men den eneste som bestemmer er du. Vil du virkelig ha smågodt, ja - så spiser du det de dagene i påsken. Jeg ville ikke gjort det.
Jeg må innrømme at hvis jeg virkelig har fyst på noe, så har jeg spist det innimellom - men i begrensede mengder så jeg ikke blir dårlig.
Hvorfor kan du ikke skeie ut med ting som er lovlige innenfor LCHF da?? Lage hjemmelaget marsipan som du dupper i minst 70% sjokolade.. Lage andre bakverk innenfor LCHF?? Finnes jo sp masse godt rundt omkring, her inne, i bøker og på ulike blogger :)
Og spise vanlig mat? Gjør du ikke det nå da? Hva er vanlig mat for deg? Jeg føler jeg spiser vanlig mat jeg da selvom det ikke er poteter, pasta eller ris til.. I påsken skal jeg lage lammesteik med masse gode grønnsaker... Og kanskje tapasbord :) Man kan jo lage noe godt innenfor LCHF, noe som en ikke lager i en hektisk hverdag liksom -så tror jeg ikke savnet etter høykarb mat blir så stort :)
Enig med Lisso80 her! Du kan skeie ut med masse godt innenfor lavkarbo-grensene.
Hvorfor ikke prøve å lage Gerds snickers-konfekt?! Dette kan du lage hjemme og ta med (om du skal på hytta eller bort). Oppbevar i frys/kjøl. Helt nydelig godt og lovelig snop. Laget det selv i går.
Jeg ser på tickeren din at du har en del kilo du ønsker å bli kvitt. Du har så langt gått ned 9 verdifulle kilo og har vært kjempeflink. Når du skriver at du har sinnsykt lyst på smågodt og sjokolade lurer jeg litt på hvorfor. Jeg trodde selv at lysten på godteri satt i hodet og ikke i kroppen. For meg har det nok sitti mye i blodsukkeret mitt. Nå som kroppen har jevnt blodsukker, og jeg er mett og god, er lysten på søtsaker borte. Så mitt spørsmål er om du spiser deg passe mett og om du får i deg nok fett? Ser ut som du kanskje ikke har holdt på så lenge. Det kan ta noe tid å avvenne kroppen fra sukker. Det du da evt oppnår ved å spise godteri i påsken er å vedlikeholde sukkerbehovet.
Allen Carr har skrevet en bok om røykeslutt som jeg synes kan overføres til vektreduksjon også. Han skriver at det er ikke den neste røyk som er ditt problem, men den forrige. Så løsningen er å ikke ta den neste. Og hvor lenger tid det har gått fra den forrige røyk, jo lettere vil du ha det. Hvis man gir etter for røyksuget, vil jo bare røyksuget vedlikeholdes. Jeg synes dette er overførbart til sukkerinntak.
Smågodt var min store svakhet før, og hadde noen sagt til meg da jeg startet med ketogent kosthold for 1,5 år siden at jeg aldri skulle spise smågodt igjen, hadde jeg aldri trodd de. Eller i værste fall aldri lagt om kostholdet pga "sorg" over å skulle gi slipp på mitt favorittkos.
Nå som kroppen min er i balanse bruker jeg ikke viljestyrke for å unngå smågodt, det går i grunn helt av seg selv.
Faren med å "tillate" seg å spise sukker for noen dager, er at de dagene kan bli mange dager. Er mange her som har skrevet om det. 3 dager ble til 1 år osv. Veldig fort gjort å dette ut av de gode vanene du nå har opparbeidet, og veldig trist hvis du skulle gå opp igjen de kiloene du nå har jobbet med å miste. Så mitt forslag til deg å er heller lage deg noe lavkarbovennlig kos som tidligere anbefalt her. Jeg synes også Dent sin Oi serie minner litt om smågodt, de sure og salte.
Nå snakker jeg bare for meg selv her, men jeg synes det er enklere når man på forhånd har gitt seg selv et gitt antall dager/måltid, og være innstilt på at når dette er over er det rett tilbake til lchf. Jeg planlegger selv en ferie neste uke, der jeg har planer om å spise det jeg har lyst på, siden det ikke kommer til å bli lchf-kost lett tilgjengelig. Jeg stoler såpass på meg selv at jeg vet at det går fint å begynne på LCHF igjen etter de gitte dagene, siden jeg tross alt trives finfint på dette kostholdet. Hadde jeg ikke stolt på meg selv at jeg klarer dette, hadde jeg ikke gjort det.
Jeg skal både til Newcastle og på hyttetur i påsken. Seff kan du kose deg, men prøv å tenk prosjonskontroll HELE TIDEN. Spis det du vil, men tell kaloriene! Jeg har spist hva jeg ville denne uka og gått ned. Hvordan? Holdt meg til et mye lavere kaloriinntak:D spis 2 biter melkesjokolade, ikke hele plata. 1 brødskive til frokost, ikke 3. you get the point. tenk en håndfull størrelse så kan du faktisk kose deg.
Et annet tips for mer lavkarbo er å droppe risen, pastaen og potetene du får servert til middag. Spis heller kjøttet og grønnsakene. Spiser du taco, dropp lefsene eller har dere hjemmelaget pizza så skraper du bare av fyllet og dropper bunnen. Så enkelt kan det gjøres. Du trenger ikke stå å lage masse spesialmat om det blir for slitsomt. Ferie er tross alt ferie.
Jeg anbefaler alle å kjøpe boka "The portion plan - how to eat the foods you love and still lose weight" av Linda Gassenheimer. Perfekt for ferier:)
Et lite spørsmål til deg. Tror du virkelig at den eneste grunnen for at vi har lyst på godis er for at kroppen vår er vant til å få det? Dette er noe jeg aldri kommer til å bli enig i. Tror du ikke at man kan ha lyst på godis fordi at det faktisk smaker utrolig godt! Dette er overhodet ikke ment som kritikk til deg, bare så det er sagt;) Jeg for eksempel elsker pasta, men jeg elsker jo ikke pasta fordi jeg er avhengig av det.... Men fordi at pasta i alle typer former faktisk er fantastisk godt!
Jeg på min side tror at planlagte utskeielser gjør at man over lenger tid greier å holde seg til kostholdet jeg da. .Jeg tror at hvis man selv skal holde seg i stramme tøyler, så er det mye lettere å sprekke.. Så jeg legger inn litt planlagt kos hver lørdag.. Noen ganger lager jeg meg lavkarbo godt, andre ganger føler jeg for litt smågodt og gratinerte poteter.. Jeg trener 3 ganger i uka, så de ekstra karbene jeg har dratt på meg går rimelig kjapt vekk uansett ;)
Jeg har holdt på siden Mai ifjor, og har hatt 2 planlagte sprekker av 2-3 dagers varighet siden da. Jeg har som deg mange kilo som skal av, så her snakker vi et par år for å komme i mål.
Det som er min erfaring er at det er veldig godt å ha så god kontroll at jeg faktisk kan ha en slik planlagt utskeielse og stoppe akkurat den dagen jeg har planlagt på forhånd.
Resultatet har vært at vekten har gått opp ca. 2 kilo i løpet av de dagene, og så har det gått 3-4 dager for å få de vekk igjen.
Men det aller beste med disse to erfaringene, er at jeg overhode ikke vil tilbake til gammelt kosthold, jeg stortrives på LCHF, og disse 2 helgene har bevist det i stor grad.
Jeg tror ikke at selv om man pøser på med fett og all den deilige maten vi kan spise på LCHF så er det ensbetydende med at man aldri mer har lyst på godteri, pasta eller lignende. Jeg har av og til lyst på smågodt, fordi at det rett og slett er veldig godt, eller god sjokolade. Og jeg savner loffskiven når jeg spiser reker :). Men det er ikke sånn at lysten river og sliter i meg, jeg lar være uten at det er problematisk.
Tror alle må finne sin egen måte å gjøre dette på. For egen del, så har jeg ingen flere sprekker planlagt, for jeg blir rett og slett litt dårlig av det, men greit å ha gjort seg den erfaringen også.
Jeg tror jeg kommer til å stase på å kjøpe sukkerfritt godis i Sverige. Men leste på noe av de som hadde innhold at det var så mye som 50 - 90g karber pr 100g. Samme med en sjokolade jeg kunne tenkt meg fra Cloetta, den står det mye på, selv om den er sukkerfri. Er dette riktig? Er ikke alt som er sukkerfritt karbo fritt? Eller er det jeg som tolker karboinnholdet feil?
Kan jeg anbefale at du lager tacokrydder selv - UTEN karbo? ;)
Testet oppskriften nå i helgen og det smakte AKKURAT som den man kjøper på pose - men helt uten sukker i;)
Du må trekke fra sukkeralkoholene, de skal ikke regnes med - gir ikke blodsukkerstigning :)
Er det søtet med maltitol vær litt forsiktig i starten - jeg blir gørr-sjuk i magen av maltitol og lager heller litt sjoko-søtt selv med noen biter 70% mørk sjokolade og 100% kakao :)
Det finnes såååå mange måter å lage sjokoladesnadder med minimalt med karbohydrater - søk opp på desserter feks på forumet.
Jeg lager gjerne sjokolademousse med litt scitec nutrion sjokoladeproteinpulver (www.proteinfabrikken.no) i, du trenger ikke mye for å få god smak. (pisket krem, litt gelatin, sjokoladeproteinpulver, litt pulverkaffe og et par sprut flytende natreen feks :) )
Ellers er jeg enige med de som advarer mot at man kan bli dårlig - eller ikke klare å slutte etter utskeielse en dag eller to (tro meg - det er MANGE her inne som endte opp med et par UKERS utskeielser istedet for et par dager ;) ) - og da må man vurdere på forhånd om man er klar for dette, og om det er verdt det. Det er ikke for å være ekkel og ødelegge for kos - men er virkelig kos avhengig av å boltre seg i søtsaker? ;)
Ta en atkins advantage chocolate decadense istedet - den metter i tillegg ;)
Mulig jeg uttryke meg uklart, i såfall sorry. Jeg er helt overbevist om at det kan være mange grunner til at vi har lyst på karbo. Når jeg hører noen beskriver veldig sug etter noe søtt og ikke bare generelt lyst på en god smaksopplevelse, det er at jeg lurer på om det kan handle om sult, for lite fett osv. For de som evt sliter med mye søthunger tror jeg det kan være verdt å ta en avvenningskur. Men dette er selvsagt opp til hver enkelt.
Jeg ble i hvert fall selv veldig overrasket over hvor mye som satt i MIN kropp og ikke i hodet ift søtbehov.
Uansett hva trådstarter måtte bestemme seg, ønsker jeg henne lykke til :).
Jeg er helt enig i at det er VELDIG lurt med en avvenings kur. Som for eksempel i mitt tilfelle drakk jeg to liter pepsi max daglig, men etter to uker uten syntes jeg det smakte syntetisk og ekkelt. At man kan bli avhengig at ting som aspartan er jo faktisk bevist. I den verden vi lever i dag er vi så vant til å kunne kose oss med masse snop og god mat at det er så naturlig at vi forbinder mat og godis med kos... Men at man er avhengig av det, nei det tror jeg ikke, men kanskje man er avhengig av kosen?
Men en ting er vi veldig enig i, trådstarter, uansett hva du bestemmer deg for så lykke til:):)
I starten tillot jeg meg én liten sjokolade når jeg følte for det, ikke mer enn den ene pr dag. Hadde en liten pose M til det formålet. Etter hvert var lysten borte, og halve posen ble kasta. Har alltid foretrukket mørk sjokolade, og hvis jeg får lyst på noe, tar jeg meg en bit 86%. Nå har ikke jeg levd på streng ketolyse-diett, men absolutt lavkarbo. Har gått ned ganske mange kilo de siste 10 mnd (men har ikke vekt), og er blitt ganske mye slankere (t.o.m. rundt leggene)!
Om du fremdeles har søtsug, så er mye gjort med å passe på å få i seg nok fett. Det er i alle fall min erfaring. . .
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.