< Tilbake til oversikten

Fakirbiff - ikke vellykket ...

#1

snitzel68 sa for siden:

Her har vekta stått stille lenge nå, så jeg tenkte jeg skulle prøve å lage disse fakirbiffene/ kakene.....laget selvfølgelig dobbel posjon, men de ble veldig løse i konsistensen. Veldig vanskelig å snu i stekepanna, prøvde også å lage en kjøttpudding, etter tips fra en blogg, men med samme resultat:(. Noen med erfaringer, og kanskje tips om hva jeg gjorde feil :confused:


#2

langaard sa for siden:

For mye fløte kanskje? Jeg bruker bare eggeplommer i mine:)


#3

Aline sa for siden:

Jeg lagde noen skaldemanninspirerte kaker selv igår.
Jeg har ingen gode råd for å få de mer faste annet enn mel, og det er jo ikke noe særlig...

Kanskje jbk kan brukes? eller litt fiberhusk? Veldig lite isåfall. Jeg vet ikke :(


#4

Aline sa for siden:

Ja, det er sant, jeg brukte mye mindre fløte enn i oppskriften, jeg hadde ikke mere...
Og jeg tror ikke deigen hadde tålt stort mer?


#5

Nerthus sa for siden:

Bruk mindre fløte, stek på høy varme og ikke snu før de er godt stekt på "første" siden :)


#6

snitzel68 sa for siden:

Takk for tips :) Brukte bare eggeplommer, å mengden fløte som sto i oppskrifta, men det var vell den det ble for mye av ja. Skal gå ned på mengden neste gang :) :)


#7

Nerthus sa for siden:

Jeg har gått ned til 1.5 dl og de blir med en gang mye fastere :)


#8

Tirililltove sa for siden:

Stek i ovnen i en kakeform, så kan den deles i passe str etterpå, mye enklere fant jeg ut, litt fet siver ut ,men det gjør ingenting.


#9

Nerthus sa for siden:

Smart! :) Temp og ca tid - har du det?


#10

snitzel68 sa for siden:

Jeg prøvde i en brødform, men når jeg snudde formen for å få ut "kjøttpuddingen", rydde den litt fra hverandre. Den stekte jeg i vannbad i ovnen i ca 1,5t på 175gr :)


#11

trillian78 sa for siden:

Jeg tror det er viktig å røre mye i deigen sånn at den blir ordentlig seig. Ellers har jeg stekt de fakirbiffene i ovnen i en sånn silikon muffinsform. Det funka bra.


#12

babydoll sa for siden:

Lagde min aller første batch med fakirbiffer igår. Første omgang i panna ble tørrstekte og svidde, andre batch ble bare svidde men ok inni. I tillegg var de feilkrydra og oversalte, kjøttdeigen jeg brukte var ikke så veldig god, OG brannalarmen ble utløst. haha!

Lenge siden jeg har følt meg som en så mislykka kokk. Neste gang tror jeg jeg steiker dem i steikeovnen, for kjøttkakesteiking er IKKE min arena :P


#13

Kanutten sa for siden:

Hva er fakirbiff?? :rodme:



#15

Kanutten sa for siden:

Urk.. Ikke noe for meg da.. Jeg takler ikke smaken av svinekjøttdeig eller medister... :eek: Ei heller kyllingkjøttdeig... Yakk!:eek:

Men sørg for at dere blander deigen godt nok med salt før dere tilsetter resten!


#16

sitv sa for siden:

Hei !!
Jeg laget mine fakirbiffer i wok,med godt med olje,etter et noe mislykka forsøk i stekepanne. Dette funket veldig bra,jeg stekte de litt store ,og 2 stk om gangen. Siden jeg laget ganske mange ,så tok jeg meg ikke tid til å steke de helt gjennomstekt,men la de i langpanne og etterstekte de i ovnen.Siden man kan bruke ganske sterk varme med wok,så ble de ikke brent ,men fikk en fin farge.:)


#17

Nerthus sa for siden:

Har alltid i salt tilslutt jeg - går kjempefint det :)


#18

Tirililltove sa for siden:

Brukte igår en slik halv langpanne type, stekte på 225 gr i 30 min. Brukte kjøttdeig, denne gang, kjempegodt.


#19

Photobscura sa for siden:

Du kan godt i ha i litt fiberhusk om de blir for løse, det trekker til seg litt fuktighet. Ellers er det et lurt å la hele deigen stå i kjøleskapet natta over, og la den bli romstemperert før du steker den opp. Da får den "satt" seg litt, og smaker rett og slett bedre, og er fastere. Om den ikke er iskald når du steker, så har jeg også inntrykk av at den ikke brenner seg så lett. Dette har jeg fått streng beskjed om fra min far. ALT kjøtt skal være romtemperert før man steker det! ;)
Bytt ut en liten klunk av fløten med farris, og de blir ekstra saftige!
Ikke minst er det viktig å smake på deigen underveis. Jeg vet noen synes det er litt nasty å skulle spise rått kjøtt, men det er faktisk ikke så verst! :D Jeg smaker ALLTID på maten underveis, ettersom jeg eksperimenterer mye med krydder.


#20

nellie sa for siden:

Evt så er det alltid greit å steke en prøvekake da;) Så slipper man spise rått kjøtt.


#21

snitzel68 sa for siden:

Det var faktisk en av de tingene jeg trodde jeg gjorde feil ja....at produktene var for kalde, tok de rett fra kjøleskapet :(


#22

Alynna sa for siden:

Å ha KALD kjøttdeig og å røre inn saltet først, er velkjente triks. Jeg fikk løse kjøttkaker med eksakt samme oppskrift, før jeg forsto hvor vesentlig det var å røre kjøttet seigt med salt. Tørre krydder tror jeg ikke spiller noen rolle, men alt som endrer konsistens, væske/fett/fiber tar du i etter at massen har forandret seg.

Et av de vanligste rådene er også å hive i et par isbiter når man sper, for temperaturens skyld.


#23

Alynna sa for siden:

Dette gjelder alt kjøtt i hele biter (ikke kvernet kjøtt)

Dette har med indre temperatur vs ytre temperatur på kjøttet og gjør biffen mørere - alt av helt kjøtt bør varmes opp så langsomt som mulig for å gjøre det mørt, og å varme kjøtt fra 4 til 22 grader har mye å si - steker man en 4 graders biff så vil den være rå mye lenger enn en 22 graders biff, og yttersiden vil være grå skosåle før kjernen har rukket å ikke være blodig lenger, om du skjønner. (Lese om sous vide/langtidssteking for enda mer lærdom)

Kjøttfarse trenger ikke være kald når den er formet og skal stekes, men den må være iskald når den røres med salt og spes.


#24

mjaubeibi sa for siden:

Men hvordan lager man medisterdeig sånn utenom juletider?
For det er vel det han egentlig bruker, hvis jeg husker riktig?

kan jeg kjøpe ister hos slaktern og blande ut med vanlig kjøttdeig?

Og: i så fall, hva tror dere blandingsforholdet er mellom deig og ister?


#25

arnakristin sa for siden:

Jeg kjøper som regel medister i Sverige, her hjemme så finner jeg det ofte på ICA Maxi…


#26

IdaCaro sa for siden:

Jeg prøvde meg på å lage fakirbiff, smakte godt men var elendige å steke !
Jeg lagde etter oppskrift : 400 gr kjøttdeig, 100 gr smør, ca 1,5 dl fløte, 1 egg, kryyder og så hadde jeg i 250 gr fetaost.

De var greie å forme, men når jeg stekte dem fløt alt fettet ( og antakeligvis noe fløte ) ut i panna så de begynte å koke istedet, og "kakene" krympa inn :(

Konsistens og smak var bra, jeg wrappet dem inn i salatblad med en majonesdressing på og det var godt :) Men næringsinnholdet må jo ha blitt anderledes siden alt fettet fløt ut og forsvant under steking.

Hva har jeg gjort feil ? Tenkte at neste gang bruker jeg ihvertfall medisterdeig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.