Slik jeg har forstått er det ikke så mye karber i kikerter, eller er det GI som er lav? Det står nemlig 46 i matvaretabellen. Lurer derfor på om noen har peiling på karber i kikert-mel, de selger sikkert slikt på innvandrerbutikker, men jeg er ikke i Oslo nå og får derfor ikke kjøpt og sjekka. Det er jo malte kikerter så det blir vel ca samme som kikerter vil jeg tro.
Det finnes nemlig en 'kake' som er lagd av egg, vann, salt, bakepulver og dette hommosmelet, og det er godt for seg selv, men sikkert supert som brøderstatning, kanskje ikke for alle lavkarboere, men oss fedonister kan vel spise av det.
Ja det stemmer, takker for svar og link engledans! Kom akkurat på en oppskrift på indiske frityr-boller også som er laga av dette melet. Jeg teller ikke karber, så jeg skal nok prøve å lage både det ene og det andre. Skal prøve å google det etterpå.
Jeg lager hommos og spiser det uten å gå ut av ketose.
Den enkleste versjonen er å mose en kartong kikerter (fra Kiwi) med litt olivenolje og deretter noen ss med rømme. Litt sitronsaft, salt og pepper og chillipepper på toppen....mmmmmmmmmm :)
Spiser ikke dette hver dag, men en gang i blant.
Nam, høres digg ut. Skal testes, takk for oppskrift!
Og takk for oppskrift på pannekaker engledans!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.