< Tilbake til oversikten

Enkel fiskegrateng med laks

#1

tuttle sa for siden:

Prøvde å finne på noe for å variere fiskemiddagene mine litt.
Denne gratengen er enkel å lage, og egentlig kan man jo bare putte oppi det man syns er godt og som man har i skapet :) Jeg brukte laks, men hvit fisk fungerer helt sikkert fint det også. Eller skinke eller bacon om man vil ha en annen type grateng! (Hmmm, hvit fisk OG bacon tenker jeg det blir neste gang! :D)

240 gr laks
200 gr blomkål
100 gr brokkoli
60 gr asparges (hermetisk)
50 gr purre
3 dl fløte
2 egg
1 dl revet ost
noen dråper sitronsaft
salt
pepper
evt litt muskat

Jeg kokte blomkål- og brokkolibuketter lett. Det er kanskje ikke nødvendig å koke dem først, men jeg valgte å gjøre det for å få dem litt mer lettfordøyelige.
Laksen skar jeg i terninger, hadde på salt, pepper og litt sitronsaft, og la dem i en ildfast form. (Sitronpepper kan selvfølgelig også brukes)
Skar opp purre og asparges, og hadde det over fisken.
Deretter fordelte jeg blomkål og brokkoli i formen.
Eggene og fløten vispet jeg sammen, hadde i litt salt og pepper, og helte det over fisken. Toppet det hele med revet ost.

Stekte den på 175 grader, midt i ovnen i ca 40 min. (Den må stå til den "setter seg" og svulmer litt opp)

Serverte den med rømme ved siden av.

Denne ble nok til middag til meg i to dager + en lunsj. Så jeg antar man kan si den er til 2 personer. Ordnet den til familien min en annen gang, da brukte jeg ca dobbel oppskrift, og det ble mer enn nok til fire sultne personer :) (Da måtte den stå ca en time i ovnen)


#2

ziosh sa for siden:

Denne så god ut! Må prøves ut snarest :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.