Ja det lurer jeg på. I går ble det en sukkerfri sjokolade og jeg havnet på 14.17 kb i løpet av dagen. Det er det meste jeg har liggi på denne uken. Og i dag tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på "bounty".
Synes det er grusomt å sitte å se på at andre spiser noe når jeg vet hvor godt det smaker :o Men jeg har til nå klart det og er VELDIG stolt av meg selv.
Men nå lurer jeg på hva dere andre kosere dere med eller om dere er så standhaftige at dere klarer å styre unna alt som ikke er naturlig?
Og om dere koser dere med noe så når er det dere tillater dere å gjøre det?
Som Gerd sier - i tillegg kan du snoke i dessert delen av oppskriftsforumet for andre ting du liker :) Jeg spiser gjerne en atkins advantage om det nøder - men for å være ærlig så smaker ikke sånt så godt som før.. og jeg tåler "heldigvis" ikke vanlig sjokolade - blir akuttsyk i magen min.. :)
Jeg må bare kommentere - hvis nesten 15 gram karbo i dag (går) er det meste du har hatt i deg denne uken - ligger du jo UNDER minimumsanbefalingene til ketolyse? Bare lurer altså :)
slik jeg tolker boka så er det ikke slik at 15 og 20 er fasit, men en veiledning i begynnelsen og ett utgangspunkt.
slev fungerte jeg absolutt best på 30kh om dagen. da gikk jeg ned mest og hadde mest energi. så de tallene er vel ingen fasit som sagt, mer ett utgangspunkt og en veiledning slik jeg tolker det:)
Tekakene til Lena med et godt lag smør, Lærums bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker (en teskje) og en god klatt med sæterrømme oppå. Nammmm... :D Nesten som å spise vafler ;)
Baconcrisp - eller sånne Øffer - de er de beste... Og te fra London - Sweet Peppermint, den smaker både litt lakris og litt mint og trenger ingen søtning. Eller en annen te som heter Sweet Chili, trenger heller ikke søtning.
Jeg kan også spise Atkins-barer, IFA eller sukkerfri sjokolade, men da kan jeg regne med at jeg løper på do resten av dagen pga. mailtitolen så det begrenser jeg så godt jeg kan.
Det er ikke om å gjøre å ligge lavest på karbene altså. Det spiller også svært liten rolle om du spiser 14 eller 16 karber.
Jeg koser meg svært ofte jeg. Nødvendigvis ikke med mat, fordi i min verden er ikke mat=kos, men kos=kos.
Nå spiser ikke jeg ketogent lengre, så om jeg skal spise noe spesielt så driter jeg faktisk i om det er hvetemel og sukker i det, for usunn mat skal være nettopp usunn og det skal smake slik man ønsker at det skal smake. Men da jeg spiste ketogent gikk det i vispet krem med søtning og bær, vispet krem med sjokoladebiter (jeg anbefaler å bruke mørk sjoko 70% eller mer for jeg er skeptisk til disse kunstige søtningsmidlene), baconsvor, nøtter med hjemmelaga sjokoladetrekk, nøtter, hjemmelaga mandelsmør rett på skjeia, noe sånne mandelkjeks med sjokotrekk som jeg fant her inne eller bare mørk sjokolade ;)
Det jeg IKKE ville ha i sånne stunder var grønnsaker uansett dipp, ettersom jeg spiste grønnsaker til alle måltider:p
Spiser en stripe sukkerfri sjokolade (null karb) til kaffepausen midt på dagen hver dag nå når jeg er et sted det ikke koster allverdens med en sjokoladeplate.
Ellers blir det gjerne en porsjon hurtigis av bringebær, fløte, en eggeplomme og en dæsj stevia på kveldingen av og til.
Generelt sett har jeg veldig lite tid og ikke økonomisk rom for å kjøpe ingredienser til fancy baking og slikt, så kos her blir gjerne en middag med mer enn tre ingredienser og 10 minutter å lage.
Et liv uten kos er utenkelig. Da blir det jo ikke noe å glede seg til. Om du aldri kan nyte litt sjokolade eller hva du nå enn koser deg med. Det er som det gamle ordtaket sier, det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår som gjør deg tjukk, men det du spiser mellom nyttår og jul. Tenker du litt på at i ukene spsier jeg slik og slik, men i helgene da unner jeg meg litt ekstra sjokolade eller hva du nå enn liker veldig godt og som ikke bør spises daglig. Da blir hverdagen enklere for du vet at til helgen kan du spise det du vil f.eks på lørdagskvelden. Ellers vil du resten av livet ditt gå rundt og lengte etter å kunne innta noe du ikke burde innta. Nei nyt livet litt en kveld i uka så har du det mye bedre med deg selv, det har iallefall jeg:D
Ja selvfølgelig, man lever bare en gang. Har en kosedag i uka. Igår koste jeg meg med vin og mørk sukkerfri jokolade fra cavalier. Ellers går det i freia sin 70%, 86% ble for bitter for meg og ikke vits å spise sjokolade når det ikke smaker bra. Elsker også å ha god tid om morgenen i helgene å unne meg en god frokost. Egg og bacon med grov toast er herlig! Samme med grove rundstykker. Peanøttsmør er jeg også svak for så eple og 2 ss peanøttsmør er kjempe godt. Men spsiser kun økologisk peanøttsmør, ikke det vanlige. Inneholder transfett og unødvendig masse sukker.
I ukedagene kan jeg få søtsug og da er cottage cheese med litt fun light saft på en god snacks. Smaker som riskrem :)
Men jeg har også de dagene (typisk selskap) der jeg ikke nekter meg et kakestykke. Liker ikke at familien spørr (hvorfor spiser du ikke bla bla bla). Jeg holder meg til porsjonskontroll;)
Så langt det lar seg gjøre unngår jeg søte ting hvis jeg vil ha noe ekstra godt. Nøtter og bær for meg! Ovnsbaker gjerne mandler og pecannøtter med himalayasalt og smør, eller lager en liten skål jordbær marinert i en skvett limejuice og finrevet ingefær. :)
Og så er skyr naturell med fløte og kanel veldig tilfredsstillende comfort-food, men igjen, jeg prøver nå å styre unna søtsmak, bare for å unngå "triggeren".
Sist jeg skulle "kose" meg med noe godt, sukkerfri sjokolade, ble jeg så skuffet! Det var ikke godt en gang, og bare så alt for søtt! Men egentlig ser jeg ikke lenger kos på samme måte, tror jeg. Mat=mat og kos=vennegjengen samlet, en god vin, kjekk film og muligens noe spiselig, men da er det hele konseptet som er kosen, ikke maten vi koser oss med :p
Åja - koser meg hver dag jeg....Etter middag spiser jeg IFA til teen min, og gjerne en stripe med mørk sjokolade.
Jeg har i grunnen bakt veldig lite av de lavkarboalternativene som det er oppskrift på her inne. Bakte en del til å begynne med - men jeg ble så skuffet over at det meste ikke smakte godt at jeg heller lot det være. Dessuten blir det jo litt slik at når kaken står der i kjøleskapet så må den jo spises opp og da blir det jo til at en spiser mye mer enn en normalt ville gjort. (Joda - jeg har fryseboks - men ikke alle kaker er egnet til å fryses).
Når vi blir invitert til selskap spiser jeg masse kake og digg - og koser meg plenty. Men med en gang selskapet er over er det rett tilbake til lavkarbokost - for meg varer ikke utskeielsen hele dagen selv om utskeielsen er et faktum.
Jeg elsker sjokolade, lakris, is og snop så jeg er faktisk ganske imponert over meg selv - at jeg har klart å holde meg såpass på matta....men uten sukkerfri sjokolade og IFA er det ikke sikkert jeg hadde klart det....
Det blir forøvrig også et glass og to med Cola Zero på lørdagen....
Godt at det er "lov" å kose seg i helgene. Da tror jeg dette skal gå lekende lett. For med den bonty'n jeg nå lagde kan jeg glede meg voldsomt til helgene fremover :D
Imponerende å se at dere som også kosere dere med mat (som jeg jo har gjort hele mitt liv og er derfor jeg ser ut som jeg gjør. Er kanskje det man bør ta tak i...... )har gått ned så mye i vekt. All ære til dere :)
Jeg hadde aldri fungert uten å kunne kose meg. Men det gjelder for meg å legge det inn i dagskosten! Jeg koser meg alt fra 0-3 dager i uken med forskjellige ting.
Noen ganger en atkinsbar, noen ganger bittelitt pisket krem, eller som igår - vafler! jeg overdriver aldri, og forskyner meg ikke for mye!
Idag skal jeg drikke rødvin og spise 50g sukkerfri cloetta :D
I begynnelsen anbefaler boka 15 kh for kvinner og 20 kh for menn, og at man samtidig spiser salater og grønnsaker.
På side 83 i boka skriver han at man kan øke karbomengden med 5 gram i uka opp til 25 - 40 kh, under forutsetning av at man fremdeles er i ketose.
Derfor blir grensene på ketolyse også litt varierende, avhengig den enkeltes forbrenning. Leste også et sted at noen stagnerer når man får i seg mindre enn 15/20 kh om dagen, men det finner jeg ikke kilde til i farta.
Jeg er litt "kjedelig" sånn sett, har sjelden behov for å bruke godteri som kos, men det har jeg vel aldri gjort i noen utstrakt grad før heller, men ei flaske god rødvin er ikke å forakte. Eller to. Jeg skal faktisk sprette en snart, før jeg skal på konsert i kveld med ei god venninne, planen er å pynte oss opp i fine kjoler og rød leppestift! :D Dét er kos, det!
Jeg sa ikke at kos måtte være spiselig.Men i norsk kultur er det ofte forbunnet med noe spisende å kose seg. Mye som kan defineres som kos. Men jeg oppfattet spørsmålet som om det var lov å unne seg noe spiselig av og til og det må det jo være.
Har vært her inne nå i ca en mnd, og prøvd en god del av oppskifter på muffins/kjeks/vafler ol. Uten at jeg har funnet noe som smaker godt nok til at det er vits i å lage det. Alt smaker bittert, kjedelig, ekkelt, rart og har som regel en noe underlig kosistens...:eek:
Har prøvd IFA og Atkinsbarer (maltitol = gift for min del) men har konkludert med at dersom jeg MÅ ha noe søtt får jeg ta en sjokoladebit av ekte sjokolade, mørk variant, eller bær. Men ikke nå mens jeg vil gå ned. Kommer nok til å holde meg til et liv uten sånt enn så lenge. Skal legge meg på så et så "rent" som mulig nivå heretter, med kjøtt, fisk, egg, smør, grønnsaker, urter og krydder, og kutte melkeprodukter og søtning. Håper det kan få fart på sakene! Og gi meg mer stabil mage. Har en mistanke om at disse kunstige søtningene og bakeproduktene med mandel-/kokosmel gir meg magetrøbbel :mad:
Det eneste jeg beholder er muligens Oopsie-lapper, med egg, fiberhusk og CF. Blir det søt-krise så kan jeg ta en sånn med meierismør og bittelitt sukrin på. Det smaker minst ekkelt av alt jeg har prøvd og gjør meg ikke dårlig :p
Jeg også, derfor ville jeg sette litt fokus på definisjonen av kos. Kos=mat/godteri er jo ofte grunnen (en av grunnene) til at vi blir overvektige. Å legge om livsstilen handler jo om å bryte slike tankemønstre.
Men igjen, er alt dette sukkerfrie tullet noe bra da i det hele tatt egentlig? aspartam gjør deg ikke slankere enn om du hadde spist et skikkelig stykke med kake når du faktiskt skal kose deg. Aspartam leste jeg nettop kan øke magefettet. Vet at light produkter er noe tull og holder meg unna. Men er det bedre å velge vanlig cola fremfor cola light? blir forvirra når jeg leser sånt. hvis det er noe i at aspartam øker magefettet blir jeg sjokka....
sukker hverken ekte raffinert eller aspartam osv er noe bra. bra eller dårlig tankemønster?
tja...hva skal man kose seg med da når man leser sånt. holder en liten finger på prosjonskontroll av ekte sukker når man har "juksedag". ikke sukkerfritt. men det er ikke lavkarbo igjen. typisk lavkarbo er jo sukrin, aspartam, malititol...
Jeg er helt med på aspartam-skepsis, men akkurat det du sier over der tror jeg ikke noe på. Da hadde jeg vel hatt større problemer med å oppnå det vekttapet jeg har hatt, så mye pepsi max som jeg har drukket. :cool:
For min del har ikke litt kos vært problemet, men at det har vært MYE kos, HELE tiden. Nå når jeg spiser lavkarbo har jeg sjelden lyst på søtt, og heldigvis trigger ikke kunstig søtning suget for min del, så jeg klarer å STOPPE. Ett glass pepsi max, eller to striper mørk sjokolade, så er jeg faktisk fornøyd. Før kunne jeg spise en toliterboks med is på en dag, eller en svært sjokoladeplate, en pose chips med dip og en 1.5 l Cola på en kveld uten å kimse.
Sjokoladeprinsen sin er nydelig (kun 1-2 karber ja!);) også de fra sukkerfritt.no (kan også fåes kjøpt på rema). Cavalier sine har også lite karber ca 4 karber per sjokolade.
Sjokoladeprinsen må testes ut neste helg;) akkurat nå sitter jeg å sutter i meg colettas sukkerfrie melkesjokolade;) hvis jeg regner rett har den ca 12 kh i hele plata (100gr), men har nesten ikke spist karber i dag, så den er safe i dag...håper jeg;)
Hei,
Noen må bare lære seg at kos er ikke lik mat…
Dersom du må ha noe å putte munnen fordi du skal se film eller fordi det er lørdag eller fordi alle andre gjør det… da er det på tide å sette seg ned å tenke på de bakenforliggende årsakene til at man må putte noe i munnen for å kose seg.
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Jeg koser meg med masse god mat hver eneste dag jeg, nå etter 3 år på lavkarbo har jeg ikke noe behov for å stappe i meg ett eller annet fordi jeg ser på filme eller at det er helg…
Jeg passer heller på å lage meg god mat og storkoser meg med den når jeg er sulten.
Har heller aldri hatt noe problemer med å takke nei til kaker eller andre søtsaker i sosiale sammenhenger om verten/vertinna skulle bli fornærma så er ikke det mitt problem. …men for mange kan det ta ta lang komme dit.
Takk, takk fos svar!
Jeg trodde det var rundt 15 karbos i sjokoladeprisen???
I en pk, eller i 100 gram, men den er vel 75....
Er det jeg som ser helt feil?
Hvis det bare er to så kan man jo spise noen (hehe)..
KJøtt+ 8 sjokolader = ca 15 g karbor...hehe
Ingen tvil om at det mentale spiller stor rolle. Det er det som gjør det så himla vanskelig.
Føler meg psykisk avhengig av kos= godis...sjokoladeeee!!
M¨å være fantastisk å ikke ha det slik..
Fraværet av smågodt kan føles som et stort tap enkelte dager hvor jeg kan stusse over om dette er meningen med livet...sukk:)
MEN jeg vil ikke være feit, for det er ikke godt i det hele tatt. Prøver å holde meg unna alle godsakene, for jeg blir avhengig med en gang.
Men jeg kjenner suget. Lengselen etter godtekos foran tv og på kino, eller bare på vei hjem fra butikken. Føler etter en erstatning..
Så hvordan jobber man med den mentale biten? ER det bare tiden som hjelper på?
Tiden har ingenting å si. Det handler om å ta bevisste valg. Spørre seg selv hvorfor man føler man trenger/fortjener godteri. Og om man kan finne andre måter å kose seg på. Noen ganger velger man godteriet, men da har man hvertfall tatt stilling til det, ikke bare gitt etter for en gammel vane.
Og det kan være ubehagelig å konfrontere følelsene på den måten, men det er helt nødvendig.
På fredager pleier vi å bake noe godt, f.eks en kake eller muffins (lavkarbo oppskrifter selvfølgelig), så spiser jeg rester på lørdagen :) Ellers prøver jeg å holde meg unna godt i hverdagene.
Det er jo ikke det at KOS=MAT som er problemet. Det er jo mengden. At plutselig godteri og ekstra god mat i helgene plutselig skal bli fy fy fatter jeg ikke.
Det som er problemet er jo at vi spiser godteri og biff til hverdags. Det kan jeg være enig i om at hvis man har blitt feit av å overspise så kan man tenke pådet.
Men å komme med pekefingern og si at man ikke kan kose seg med mat og godteri i helgene blir for meg heeeelt bak mål. Mat er kos. Mat er sosialt. Og om man begrenser mengden og ikke koser seg hver dag så er det ikke noe problem.
At noen kan ha hatt litt ekstra problemer med overspising og kanskje må gjøre noen grep og kutte ut godteri totalt og heller se en film for å kose seg har jeg full respekt for. Men når noen spør hva som er lov på denne dietten når man skal kose seg blir det for meg litt for dumt å komme med denne regla.
Det er klart man har lov til å kose seg med mat. Det er klart man kan spise kaker og godteri engang i blandt. Men det er denne hverdagskosen som gjør deg feit. At du ikke klarer å begrense deg. Og er det slik at du spiser litt godis og kaker i helgene også gjør det at du blir helt fra deg av godterisyke og bare fortsetter og fortsetter, ja da kan jeg skjønne at du må kutte det helt ut en stund. Men for meg og mange mange andre er ikke dette så stort problem. Jeg kan fint kose meg med ekstra god mat i helgene, eller spise litt godis uten å ta helt av fordet om.
Dette er min mening værtfall. SIkkert ingen fasit det heller:)
Jeg lager meg en lavkarbo desser som jeg koser meg med i helgen (og noen ganger i uka også). I helga ble det cookies`n cream iskrem :D Den var kjempe god! Ellers så går det i fromasj eller sjokolademousse. Å så koser jeg meg med litt ekstra mat som feks at jeg spier litt mer enn ellers :)
Baker meg noe med mye krydder i når jeg vil ha meg noe godt, jeg. Er avhengig av muffins som smaker gulrot- eller krydderkake. Og det er jo på en måte mat og ikke bare 'godis', masse egg i de.;) Av og til lager jeg meg hvit sjokolade. Ellers tar jeg en kopp god te eller kaffe som kos.
Må ha en atkins sjokolade av og til (dvs..det bli litt ofte..sikkert annenhver dag..) Og pepsi max! Er jeg fysen på noe søtt pisker jeg kremfløte+splenda+kakao:) Og avogtil kjøper jeg bær! (Blåbær, jordbær, brigebær..) Hender jeg lager lavkarbo pannekaker også, av egg, splenda, johannesbrødkjernemel og fløte! Nammenamm!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.