< Tilbake til oversikten

Nydelig frokostrundstykker - med bilde

#1

linneva sa for siden:

De ble crispy, saftige og har nyyyydelig smak!! :D

  1. Bland sammen 2 dl sesamfrø(uten skall) og 1 dl linfrø.
  2. Bland sammen 4ss mandelmel, 4ss glutenmel, 6ss fiberHUSK, 2ts bakepulver, 2ts himalayasalt og 2ts sukrin.
  3. Bland disse to blandingene godt sammen.
  4. Tilsett 6 ss kaldpresset olje(jeg brukte linfrøolje), 12ss kremfløte og 8 store egg. Bland dette GODT sammen.
  5. Ta 8-10 dl cheddar/Jarlsberg/norwegia etter smak og bland dette godt inn i røra.
  6. La det stå i ca 10 min før du legger ut 8 store rundstykker på bakepapir.
  7. 200 grader, 20-25 min til de har fått en gyllen farge..

Helt fantastiske!!! :D overlykkelig - jeg elsker brødmat og syns dette har vært det vanskeligste siden jeg begynte med lavkarbo

Mulig pålegg som vist på bildet.
Philadelphia på underdel og overdel, 1 salatblad, 3 skiver salami og 1 egg i skiver.. :)

God lørdag! :)


#2

Jabba sa for siden:

Disse så skamgode ut!!!


#3

mamma87 sa for siden:

De så utrolig gode ut=D


#4

Furine sa for siden:

Såg veldig gode ut! Takk for oppskrift!


#5

TrineG sa for siden:

Oi,de ser jo helt fantastisk ut :D De må prøves !



#7

surflover sa for siden:

abbonerer på denne!
Men synes det så ut som du hadde mye egg i denne... Smaker rundstykkene mye egg?

;)


#8

Livlys sa for siden:

Har nettopp testa disse. De var nydelige. Til og med nabogutten på 13 år syntes de var gode, og valgte disse fremfor vanlige brødskiver.

Tusen takk for skikkelig god oppskrft.


#9

LIBBA sa for siden:

Disse så veldig gode ut :sikle:
Skal prøves :)


#10

Heidi M sa for siden:

Så knalllgodt ut, fikk lyst til å prøve! Men hva i alle dager er himalayasalt? Kan det erstattes med vanlig salt?


#11

kamp sa for siden:

himalaya salt har mye bedre smak enn bord salt ;)
Men det har ikke noe andre bakeegenskaper.


#12

Heidi M sa for siden:

Takk for info. Er det forresten noen som vet om det går an å fryse disse? 8 rundstykker er jo litt mye på en dag, og dag 2 er de sikkert ikke like gode.....


#13

christinal sa for siden:

Kan glutenmel kuttes ut eller byttes med noe annet?

Jeg vil tro de kan fryses ja


#14

Heidi M sa for siden:

Har vært og kjøpt glutenmel, så disse må prøves til frokost i morgen! :-)


#15

superhilde sa for siden:

Disse så fantastiske utz:)). Noen som vet hvor mye karbo det er??


#16

Debussy sa for siden:

Disse må jeg prøve!


#17

christinal sa for siden:

Jeg bytta ut glutenmel med kokosmel, var det jeg hadde i huset. Det gikk fint det. Brukte vanlig salt og livenolje.
Ble ganske god, men varme smakte de endel egg synes jeg. Kalde var de bedre. Hadde ett halvt ett med smør og fleskepølse og det var ganske så godt. Det som ikke var like godt var med gerds sjokoladepålegg, det ble litt feil smak. Blir frokost i morgen med gulost tenker jeg


#18

Nannah sa for siden:

Jeg laget Focaccia av denne deigen..jeg byttet ut glutenmelet med pofiber og Fibrex, da jeg ikke liker å bruke gluten. Det ble virkelig utrolig godt! :heia:

Jeg har regnet på karbene og om man ikke regner med karber fra egg blir det 13 karber i hele røra(min variant) Med egg blr det 21:)

Tusen takk for nydelig oppskrift, den havner i min splitter nye mat/slanke blogg:klem:


#19

bevaremegvel sa for siden:

Jeg laget disse rundstykkene i dag, laget 17 stk av røra da jeg ikke ville ha dem så store. De ble nyydelige.
Tusen takk for oppskriften :)

Tror jeg må prøve å lage Focacciabrød også som nenvt her, for jeg savner virkelig Focaccibrød til supper etc :)


#20

Sothøna sa for siden:

Disse ser jo knallgode ut :)


#21

monja sa for siden:

Ser veldig gode ut. Må prøve dem en dag.


#22

TrillTrall sa for siden:

Nå har jeg omsider prøvd dem, men hadde selvfølgelig ikke alt som skal være i deigen. Typisk. Så det ble bare et par ss fiberhusk og kokosmel istedetfor mandelmel.

Men 8 rundstykker?! De må jo være svære som brød! Jeg lagde 22 stykker og de ble ikke så veldig store, men helt greie på størrelse. :) Ganske gode også. Ble stappmett av to jeg.


#23

Rin sa for siden:

Har fibrex noen spesielle egenskaper i forhold til baking som dette? Stusser, siden jeg har veldig lyst til å prøve å lage disse, men jeg har bare pofiber. :cool:


#24

Heidi M sa for siden:

Jeg lagde 8 slik det sto i oppskriften TrillTrall - og de ble KJEMPESTORE! Datteren min og jeg deler ett til frokost. Neste gang skal jeg lage 16.


#25

Rin sa for siden:

Åh, jeg kan nesten besvare mitt eget spørsmål. Jeg lagde et brett av disse nå med bare pofiber som erstatning for glutenmel, og det fungerte kjempebra! :) Har spist en sen frokost av et sånt rundstykke (jeg fikk 11 i alt) med smør og gräddost, det var nyyydelig. Jeg gjorde forsåvidt enda en endring i oppskriften, jeg brukte malte sesam- og linfrø.


#26

mym sa for siden:

disse falt definetivt i smak! jeg halverte oppskriften og fikk 6 store rundstykker! snadder


#27

Yonah sa for siden:

Disse må prøves til søndagsfrokost!


#28

blingbling sa for siden:

Da har jeg laget disse. Fulgte oppskriften slavisk... hihi.. De står i ovnen nå, og jeg gleder meg veldig til å smake på de. De ser veldig gode ut ihvertfall... :)


#29

BlackRose sa for siden:

Jeg føler meg kjempe dum her nå. Men cheddar/Jarlsberg/norwegia er jo oster og hvordan får man dl ut av det? Og hvordan får man det inn i en deig? Skal man raspe det da? Uff, ikke greit å fundere over sånt på en søndagskveld :p

Det ser kjempe godt ut forresten. Skal virkelig prøve og lage det :)


#30

j88 sa for siden:

Er revet ost som er ment ja. Disse er veldig gode.


#31

bojose sa for siden:

Jeg er ny i dette og lurer på om jeg kan bruke soyamel i stedet for glutenmel ?


#32

binyheim sa for siden:

Rundstykkene var kjempegode.Bakte halv porsjon i går.Delte de i to og frøys ned. Tok opp et rundstk. som fikk tine i brødrister.Varme,nydelige rundstk.til frokost.Disse blir å finne i fryseren min.


#33

Christine sa for siden:

So herleg! :) Desse måå prøvast.
Kjekt med brødertstatning syns eg! :D


#34

HenrikBooe sa for siden:

Må faktisk si at de såg helt fantastiske ut! Må prøves en dag :)


#35

Benzo sa for siden:

Blir disse soggy? Dvs. blaute og svampete.


#36

Christine sa for siden:

Syns dei vart supergode! :)
Gler meg til å ete som niste i morgon med godt pålegg på! :D

Takk for herleg oppskrift!


#37

Holtappen sa for siden:

TUSEN TAKK FOR OPPSKRIFTEN !!! Nettopp laga disse... kjempenydelige, topp topp karakter fra meg ;D Heldigvis laga jeg dobbel porsjon, så nå har jeg ei god stund til "brødmåltider".. anbefales på det varmeste ;) Snappa også med meg tipset fra Nannah, skal prøve dette også ! Takk. Klem fra god og mett Holtapp


#38

Poof sa for siden:

8-10 dl ost?? Er ikke det veldig mye?


#39

Camomilla sa for siden:

Tenker disse er gode til forskjellige oster og kjøttpålegg - herved abonnert på oppskrift :D


#40

Pingri sa for siden:

Skal prøves!
Men 12 ss fløte? Hehe, hva med å skrive gram eller desiliter, blir stående lenge med den spiseskjea! ;-D

Oppfordrer forøvrig alle til å bruke gram i oppskriftene, så kan man mye enklere legge dem inn på diett.no og regne ut næringsinnholdet!


#41

Modezty sa for siden:

12 ss fløte = 12g x 12 ss = 144 gram

Det går forøvrig fint å legge inn gram eller ts, ss i diett.no. Husk at det er standardmengder også når det står ss eller ts, men det forutsetter at man bruker måleskje.


#42

Modezty sa for siden:

Bakte disse i går, og er fortsatt fornøyd med oppskriften :D

Jeg lager mindre rundstykker - og fikk 16 stk. Akkurat passe til meg med 1 eller 2 hvis jeg er super sulten.


#43

Dietta sa for siden:

Hm.... ble litt sulten nå ja. Ser utrolig gode ut :hungry:


#44

Yonah sa for siden:

Typisk nok har hønene våre tatt eggleggepause og jeg har bare 1 egg i hus, så jeg får ikke bakt disse, de er nemlig kjempegode og passer fint til søndagsfrokost.


#45

Momse sa for siden:

Abonnerer
[size=3][/size]
Ser kjempegode ut, og skal prøves snarest :)


#46

fridr sa for siden:

Sesamfrø uten skall? Hvordan gjør man det da? Er det ikke skall på dem man kjøper i butikken?


#47

Charlott sa for siden:

Det har stått "uten skall" på de jeg kjøper i butikken i allefall :)


#48

teleslynga sa for siden:

Jeg har verken mandelmel eller glutenmel, kan jeg male mandler og bruke det, tro?


#49

IAlexandra sa for siden:

Noen som vet hvor mange karbyhydrater denne oppskriften?


#50

Lindemor sa for siden:

Oi! Disse så veldig gode ut! Skal prøves! :heia:


#51

Bik sa for siden:

Hvorfor liker du ikke å bruke glutenmel? Er det ikke så lurt i forhold til lavkarbo?


#52

Budeiea995 sa for siden:

Har lage dem to ganger nå og de er bare helt fantastiske! Blir mett av ett jo!!!
Tusen takk for en super oppskrift!


#53

Marella77 sa for siden:

Disse så så gode ut!! Men hva er glutenmel? Mel med gluten i? Kan jeg bruke soyamel isteden tror du/dere? Tenker å bake nå snart, håper noen kan svare fort... Lurer også på om jeg kan bruke sukrinmelis isteden for sukrin...

Ps, noen som har regnet på hvor mye kh det er i hvert rundstykke når man baker 8 stk?


#54

Rin sa for siden:

Jeg har laget disse med pofiber istedet for glutenmel, det gikk i alle fall fint. Usikker på hvilke kvaliteter pofiber har i forhold til soyamel, dog. Glutenmel trengs i alle fall ikke. :)

Sukrin og sukrinmelis kan nok fint byttes om på.


#55

Lindemor sa for siden:

Jeg har et brett i ovnen nå med 13 store rundstykker. I mangel av glutenmel brukte jeg bakepro istedenfor. Fulgte ellers oppskriften. Er spent på resultatet! De ser veldig bra ut og jeg gleder meg til søndagsfrokosten.... :)


#56

Bik sa for siden:

Har bakt disse nå. Skulle lage halv posjon siden jeg ikke hadde nok egg. glemte å halvere mandel og glutenmelet, men de ble gode uansett. Hadde i 2 ts bakepulver siden jeg bomma på melet. Ble kjempegode. Tror man kunne laget pølsebrød og hamburgerbrød av disse. Var lette å forme :)


#57

Lindemor sa for siden:

De ble kjempegode og var veldig mektige. Jeg spiste 3/4 av et rundstykke og ble veldig mett og fornøyd! Disse blir en av mine favoritter når jeg ønsker noe å legge pålegget på og når jeg har behov for variasjon fra nannahs supergode knekkebrød. Tusen takk for oppskrift! :blomster:


#58

Marella77 sa for siden:

Da har jeg også bakt disse, men med soyamel isteden for gluten mel. Jeg brukte Jarlsbergost, men tror jeg tar norwegia neste gang, blir litt mildere smak da. De så veldig fine ut, og var godt. Takk for oppskrift! :)


#59

Mosepjusk sa for siden:

Åhhh, at jeg kunne glemme egg da jeg var på butikken i stad!!
Men disse skal bakes! Takk for oppskrift - på forhånd :smile:


#60

Dietta sa for siden:

Bakte disse i dag, og gjorde som 157 og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig gode. Fikk 12 store, men de datt litt sammen under/etter steking så de ble litt flatere enn bildene i oppskriften.
Neste gang skal jeg bruke litt mindre linfrø og erstattet med solsikkekjerner.
Takk for super oppskrift, disse blir en gjenganger :D


#61

Marella77 sa for siden:

Noen som har prøvd disse uten ost?


#62

StegforSteg sa for siden:

disse må prøves til neste helg :)


#63

Bik sa for siden:

Forsøker nå med solsikkekjerner i stedet for linfrø. Har knust solsikkekjernene med stavmikseren. Lager som et brød, og tenker forsøke det som loff til reker i kveld :)


#64

Dietta sa for siden:

Spennende :ja: Tar gjerne en tilbakemelding på hvordan det ble. Og steketid/ttemperatur som brød. Genialt som loff til reker da.. :D


#65

Søya sa for siden:

Jeg har ikke forsøkt denne oppskriften, men når jeg har laget andre bakeverk med mye egg (feks proteinbrød), så droppet jeg eggeplommene for å unngå eggesmaken. Bruker dermed kun eggehviten. Mulig du må ha noen flere egg eller annen væske i røren for å kompensere for alle plommene som er tatt ut av oppskriften.


#66

Bik sa for siden:

Da er brødet ferdig og jeg har prøvesmakt. Kjempegodt på smak :)
Stekte det på 180 grader nederst i ovnen i en halv time. Burde nok ha stekt det i 5-10 min til for det falt bitte litt ned på midten og ble derfor litt saftig midt i. Evt laget to mindre brød.

Hadde bare 6 egg, og det gikk helt greit. Syns ikke det smaker egg da. Det brukte jeg på rundstykkene også.


#67

Dietta sa for siden:

Så flott :D Da er loffen til rundstykkene reddet.
Da blir det med solsokekjerner og som brød neste her i huset også neste gang.
Tusen takk :D


#68

Dietta sa for siden:

Glemte forresten å spørre om du brukte brødform, eller bare laget brødet rett på plata.


#69

kamp sa for siden:

Et spørsmål - Når dere måler ost, presser dere osten ned i dl målet?
Evt noen som har veid det?

Jeg syns det blir så fryktelig mye synlig ost..


#70

Lindemor sa for siden:

Jeg heller bare ned i et litermål. Presser ikke. Har også funnet ut at et beger Pizzaost fra Tine er akkurat passe.

Forstår ikke helt hva du mener med synlig ost? Når mine er ferdig stekt kan jeg ikke se noe ost i dem....?


#71

kamp sa for siden:

Sannsynligvis for mye ost i mine da..


#72

Dietta sa for siden:

Ja det så ut som det er mye mer ost i dine enn når jeg bakte. Jeg bare slapp osten løst ned i målet, men veide ikke :( Mener jeg leste at noen hadde brukt halv mengde ost også, med like godt resultat.
Mulig keg baker disse i morgen tidlig, og da skal jeg veie og legge ut her.
I mine kunne jeg verken se eller smake osten :)


#73

Bik sa for siden:

Jeg bruker litt mindre ost i(river ost til det fyller rivjernet. regner med at det er sånn ca 4-5 dl), og det går fint. Bruker bare 6 egg og 4 ss fiberhusk. De blir da lettere og forme, og smaker mindre egg :) ellers samme mengde på resten.


#74

heidia79 sa for siden:

Desse var bare utroolig gode!! Putta de i fryseren eg og så tar jeg opp for å ha imatpakka hvis det er slike dager da det passer dårlig med salat eller eggerøre o.l i matpakka :ja: Gode var de!!


#75

Shadow sa for siden:

Må nok bake i kveld :D


#76

Shadow sa for siden:

Nam nam, dette ble kveldsmat for meg i dag. Deilig :p


#77

Cockermansion sa for siden:

Brukte pofiber i stedet for glutenmel, rapsolje i stedet for linolje, 6 egg ikke 8 og 8 never raspet ost. Perfekt - tusen takk for oppskriften - nammenam! Ble 15 medium size. Mitt tips, reduser til 1 ts himalayasalt. Smidig og fin deig å jobbe med, sikkert mange andre bruksområder; pølsebrød, hamburgerbrød.....Flinke dere er som kommer med så gode oppskrifter til oss som leter :)


#78

Bik sa for siden:

Lenge siden jeg har vært inne her nå. Stekte det i ei lita brødform. Har prøvd ut denne oppskrifta mange ganger nå, og erfart at til brød så blir den best om jeg steker på 180 grader, nederst i ovnen i 55 min.
Men til rundstykker er det midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min. Lager de ikke så svære. Blir et helt brett med rundstykker (ca 15 stk) :)


#79

Yonah sa for siden:

Jeg synes denne oppskriften fortjener å dyttes opp. Noen ganger er det kjekt med rundstykker på lur i fryseren, eller om en ha innmari lyst på rundstykker til helgefrokosten.


#80

Camomilla sa for siden:

Dette er det lenge siden jeg har bakt - det må jeg få til igjen snart :)


#81

Susa84 sa for siden:

Laget denne i dag. Tenkte å bruke som hamburgerbrød i kveld og som rundtstykke i morgen til frokost :)


#82

Henri85 sa for siden:

Til dere som har laget disse rundstykkene , hvor mye av cheddar/Jarlsberg/norwegia har dere tatt med i røra ? Det står 8 - 10 dl er ikke det litt over kill ? :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.