Takk for info. Er det forresten noen som vet om det går an å fryse disse? 8 rundstykker er jo litt mye på en dag, og dag 2 er de sikkert ikke like gode.....
Jeg bytta ut glutenmel med kokosmel, var det jeg hadde i huset. Det gikk fint det. Brukte vanlig salt og livenolje.
Ble ganske god, men varme smakte de endel egg synes jeg. Kalde var de bedre. Hadde ett halvt ett med smør og fleskepølse og det var ganske så godt. Det som ikke var like godt var med gerds sjokoladepålegg, det ble litt feil smak. Blir frokost i morgen med gulost tenker jeg
Jeg laget Focaccia av denne deigen..jeg byttet ut glutenmelet med pofiber og Fibrex, da jeg ikke liker å bruke gluten. Det ble virkelig utrolig godt! :heia:
Jeg har regnet på karbene og om man ikke regner med karber fra egg blir det 13 karber i hele røra(min variant) Med egg blr det 21:)
Tusen takk for nydelig oppskrift, den havner i min splitter nye mat/slanke blogg:klem:
Nå har jeg omsider prøvd dem, men hadde selvfølgelig ikke alt som skal være i deigen. Typisk. Så det ble bare et par ss fiberhusk og kokosmel istedetfor mandelmel.
Men 8 rundstykker?! De må jo være svære som brød! Jeg lagde 22 stykker og de ble ikke så veldig store, men helt greie på størrelse. :) Ganske gode også. Ble stappmett av to jeg.
Har fibrex noen spesielle egenskaper i forhold til baking som dette? Stusser, siden jeg har veldig lyst til å prøve å lage disse, men jeg har bare pofiber. :cool:
Åh, jeg kan nesten besvare mitt eget spørsmål. Jeg lagde et brett av disse nå med bare pofiber som erstatning for glutenmel, og det fungerte kjempebra! :) Har spist en sen frokost av et sånt rundstykke (jeg fikk 11 i alt) med smør og gräddost, det var nyyydelig. Jeg gjorde forsåvidt enda en endring i oppskriften, jeg brukte malte sesam- og linfrø.
Da har jeg laget disse. Fulgte oppskriften slavisk... hihi.. De står i ovnen nå, og jeg gleder meg veldig til å smake på de. De ser veldig gode ut ihvertfall... :)
Jeg føler meg kjempe dum her nå. Men cheddar/Jarlsberg/norwegia er jo oster og hvordan får man dl ut av det? Og hvordan får man det inn i en deig? Skal man raspe det da? Uff, ikke greit å fundere over sånt på en søndagskveld :p
Det ser kjempe godt ut forresten. Skal virkelig prøve og lage det :)
Rundstykkene var kjempegode.Bakte halv porsjon i går.Delte de i to og frøys ned. Tok opp et rundstk. som fikk tine i brødrister.Varme,nydelige rundstk.til frokost.Disse blir å finne i fryseren min.
TUSEN TAKK FOR OPPSKRIFTEN !!! Nettopp laga disse... kjempenydelige, topp topp karakter fra meg ;D Heldigvis laga jeg dobbel porsjon, så nå har jeg ei god stund til "brødmåltider".. anbefales på det varmeste ;) Snappa også med meg tipset fra Nannah, skal prøve dette også ! Takk. Klem fra god og mett Holtapp
Det går forøvrig fint å legge inn gram eller ts, ss i diett.no. Husk at det er standardmengder også når det står ss eller ts, men det forutsetter at man bruker måleskje.
Typisk nok har hønene våre tatt eggleggepause og jeg har bare 1 egg i hus, så jeg får ikke bakt disse, de er nemlig kjempegode og passer fint til søndagsfrokost.
Disse så så gode ut!! Men hva er glutenmel? Mel med gluten i? Kan jeg bruke soyamel isteden tror du/dere? Tenker å bake nå snart, håper noen kan svare fort... Lurer også på om jeg kan bruke sukrinmelis isteden for sukrin...
Ps, noen som har regnet på hvor mye kh det er i hvert rundstykke når man baker 8 stk?
Jeg har laget disse med pofiber istedet for glutenmel, det gikk i alle fall fint. Usikker på hvilke kvaliteter pofiber har i forhold til soyamel, dog. Glutenmel trengs i alle fall ikke. :)
Jeg har et brett i ovnen nå med 13 store rundstykker. I mangel av glutenmel brukte jeg bakepro istedenfor. Fulgte ellers oppskriften. Er spent på resultatet! De ser veldig bra ut og jeg gleder meg til søndagsfrokosten.... :)
Har bakt disse nå. Skulle lage halv posjon siden jeg ikke hadde nok egg. glemte å halvere mandel og glutenmelet, men de ble gode uansett. Hadde i 2 ts bakepulver siden jeg bomma på melet. Ble kjempegode. Tror man kunne laget pølsebrød og hamburgerbrød av disse. Var lette å forme :)
De ble kjempegode og var veldig mektige. Jeg spiste 3/4 av et rundstykke og ble veldig mett og fornøyd! Disse blir en av mine favoritter når jeg ønsker noe å legge pålegget på og når jeg har behov for variasjon fra nannahs supergode knekkebrød. Tusen takk for oppskrift! :blomster:
Da har jeg også bakt disse, men med soyamel isteden for gluten mel. Jeg brukte Jarlsbergost, men tror jeg tar norwegia neste gang, blir litt mildere smak da. De så veldig fine ut, og var godt. Takk for oppskrift! :)
Bakte disse i dag, og gjorde som 157 og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig gode. Fikk 12 store, men de datt litt sammen under/etter steking så de ble litt flatere enn bildene i oppskriften.
Neste gang skal jeg bruke litt mindre linfrø og erstattet med solsikkekjerner.
Takk for super oppskrift, disse blir en gjenganger :D
Forsøker nå med solsikkekjerner i stedet for linfrø. Har knust solsikkekjernene med stavmikseren. Lager som et brød, og tenker forsøke det som loff til reker i kveld :)
Jeg har ikke forsøkt denne oppskriften, men når jeg har laget andre bakeverk med mye egg (feks proteinbrød), så droppet jeg eggeplommene for å unngå eggesmaken. Bruker dermed kun eggehviten. Mulig du må ha noen flere egg eller annen væske i røren for å kompensere for alle plommene som er tatt ut av oppskriften.
Da er brødet ferdig og jeg har prøvesmakt. Kjempegodt på smak :)
Stekte det på 180 grader nederst i ovnen i en halv time. Burde nok ha stekt det i 5-10 min til for det falt bitte litt ned på midten og ble derfor litt saftig midt i. Evt laget to mindre brød.
Hadde bare 6 egg, og det gikk helt greit. Syns ikke det smaker egg da. Det brukte jeg på rundstykkene også.
Ja det så ut som det er mye mer ost i dine enn når jeg bakte. Jeg bare slapp osten løst ned i målet, men veide ikke :( Mener jeg leste at noen hadde brukt halv mengde ost også, med like godt resultat.
Mulig keg baker disse i morgen tidlig, og da skal jeg veie og legge ut her.
I mine kunne jeg verken se eller smake osten :)
Jeg bruker litt mindre ost i(river ost til det fyller rivjernet. regner med at det er sånn ca 4-5 dl), og det går fint. Bruker bare 6 egg og 4 ss fiberhusk. De blir da lettere og forme, og smaker mindre egg :) ellers samme mengde på resten.
Desse var bare utroolig gode!! Putta de i fryseren eg og så tar jeg opp for å ha imatpakka hvis det er slike dager da det passer dårlig med salat eller eggerøre o.l i matpakka :ja: Gode var de!!
Brukte pofiber i stedet for glutenmel, rapsolje i stedet for linolje, 6 egg ikke 8 og 8 never raspet ost. Perfekt - tusen takk for oppskriften - nammenam! Ble 15 medium size. Mitt tips, reduser til 1 ts himalayasalt. Smidig og fin deig å jobbe med, sikkert mange andre bruksområder; pølsebrød, hamburgerbrød.....Flinke dere er som kommer med så gode oppskrifter til oss som leter :)
Lenge siden jeg har vært inne her nå. Stekte det i ei lita brødform. Har prøvd ut denne oppskrifta mange ganger nå, og erfart at til brød så blir den best om jeg steker på 180 grader, nederst i ovnen i 55 min.
Men til rundstykker er det midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min. Lager de ikke så svære. Blir et helt brett med rundstykker (ca 15 stk) :)
Jeg synes denne oppskriften fortjener å dyttes opp. Noen ganger er det kjekt med rundstykker på lur i fryseren, eller om en ha innmari lyst på rundstykker til helgefrokosten.
Til dere som har laget disse rundstykkene , hvor mye av cheddar/Jarlsberg/norwegia har dere tatt med i røra ? Det står 8 - 10 dl er ikke det litt over kill ? :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.