< Tilbake til oversikten

Løk

#1

Jabba sa for siden:

Fant dette på nettet:

"Karbohydrater i løk lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som spaltes først i tykktarmen, og gir derfor ikke noen økning i blodsukkeret.
Forsker Ingunn Vågen ved Bioforsk Øst Landvik er leder for forskningsprosjektet «Karbohydrater og polyfenoler i løk». Prosjektet er et samarbeid mellom Larvik Løk, Dybesland gård, ScandTech Pharma AS, Universitetet i Agder, Matforsk, Universitetet i Oslo og Sveriges lantbruksuniversitet. "

Betyr dette at løk ikke er så "farlig" ? Har alltid hørt at løk inneholder en del karber og at man må være litt forsiktig....


#2

Gerd sa for siden:

Litt løk brukes :ja: har 5,7 karber pr. 100 Og man bruker ikke så masse om gangen :) Karbene skal telles med :)


#3

Changes sa for siden:

Kvifor skal karbohydrater frå løk reknast med, om det fyst splittast i tykktarmen, og ikkje auker blodsukkeret?

I følge forsker Ingunn Vågen trengs det absolutt ikkje reknast med.

Kan Gerd forklare nærmare kvifor karbohydrater frå løk skal reknast med?

Change


#4

nellie sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28649

Litt ned på siden i denne tråden finner du svar på det!:)



#6

Kitt sa for siden:

Jamen har vi like god hukommelse, Nellie!:)


#7

nellie sa for siden:

Hehe, ja, jeg mintes at det hadde blitt diskutert før:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.