< Tilbake til oversikten

Ny her og lurer på en ting angående mengde karber i et brød


#2

Yonah sa for siden:

Hva er det i det brødet som inneholder så ekstremt mye karber?

Du spiser jo bare en tynn skive eller to uansett.


#3

Georgine sa for siden:

Hvilke av ingrediensene mener du har 30 g per 100?


#4

otika sa for siden:

Ingredienser

  • 4 stk egg 1.2 karbo
  • 1 ts bakepulver 0 karbo
  • 0,5 bokser crème fraîche 5 karbo
  • 3 ss solsikkeolje 0 karbo
  • 60 g Kruskakli 7 karbo
  • 40 g linfrø 0 karbo
  • 50 g sesamfrø 2.5 karbo
  • 50 g solsikkekjerner 6 karbo

Måtte ta ca mål,orker ikke å måle opp nå ;) jeg går ut i fra sesamfrø uten skall. Totalt blir hele brødet på ca 21.7 karbo


#5

Rin sa for siden:

Hele brødet har noe sånt som 22 gram karbohydrater. (Jeg brukte tall fra matvareguiden.no, som artikkelen også brukte som referanse.) Så hvis brødet i sin helhet veier.... noe mer enn femhundre gram, så kan det stemme at det er 3,9 gram karbohydrat per hundre gram. Dette er vanskelig å regne ut uten å ha veid et ferdig brød først, dog. :p

#6

nadine sa for siden:

Skal veie brødet neste gang jeg baker.Bare lurte siden på den pakka jeg har så står det at det er 34g karbo i linfrø,19g i solsikkekjerner,18,5g i kruskakli.Sesamfrø husker jeg ikke og nå er det tomt så jeg får ikke sjekket.Men jeg skal veie brødet så kanskje jeg skjønner mer da.

Takker for svar


#7

nadine sa for siden:

Kanskje jeg også må kjøpe et annet merke når det gjelder disse ingrediensene?Kanskje det fins andre typer med mindre karbo.Skal sjekke i butikken i dag


#8

Georgine sa for siden:

Linfrø går tvers igjennom så det skal du ikke telle med. :)


#9

babydoll sa for siden:

Eneste er at du må være obs på sesamfrøene. Sesamfrø med skall har en del karber, mens de uten skall har få.


#10

nadine sa for siden:

Oki.Det visste jeg ikke

Tror jeg har uten skall


#11

nadine sa for siden:

Er det greit å spise 2 skiver av det brødet om dagen?Går ned i vekt så kanskje det ikke er så farlig?


#12

Georgine sa for siden:

Du har egenkomponert som retning så du kan gjøre akkurat hva du vil. :) Men dette brødet er greit å spise på lavkarbo, dog er det mange som opplever at vekten stagnerer med brød i kosten.


#13

nadine sa for siden:

Ok.Da fortsetter jeg i hvert fall å spise brødet så lenge jeg går ned


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.