< Tilbake til oversikten

Hvilke grønnsaker bruker dere til middag?

#1

Ju9ta sa for siden:

Redd jeg kan komme til å bli lei av blomkål og brokkoli etterhvert..:eek:
Selv om jeg moser de, blander de med middagen og prøver de ut i alle varianter.
Har til gode å prøve gratinerte grønnsaker, men d tenkte jeg å prøve på søndag :)


#2

Furine sa for siden:

Kokte rosenkål (må vere renska for stilk og ytre blad) med plenty smør, salt, pepar og muskat. Nam!
Sellerirotstappe, også med godt med smør og muskat, og gjerne fløte.



#4

Charlott sa for siden:

Her går blir det myyye i stekt sellerirot, definitivt sambos favoritt!
Han synes det blir som potet ;)


#5

Nerthus sa for siden:

Elsker stekt champignon og lettkokt og deretter frest asparges med litt parmesan på! Pleier også å hive en håndfull mini-perletomater i panna på slutten så de blir myke.

Til daglig går det mye i lettkokt blomkål og broccoli (MAKS 5 minutter) - jeg klarer ikke disse grønnsakene om de blir overkokte... ugh... :)

I dag laget jeg feks blomkålsalat til den stekte baconsurrete kyllingfileten min :) (Kokt blomkål -maks 2 minutter, avkjøles i kaldt vann, 50/50 majo og CF, litt dijonsennep, litt sitronsaft, litt flytende natreen (smak til), masse gressløk, purreløk, vårløk - bland alt sammen - knallgodt!)


#6

Camomilla sa for siden:

Grønne asparges stekt i panne med smør og grovt salt er veldig godt til mye. Spinatstuing er superdigg (spinat tint i smør i en kjele, tilsatt krydder og 1 boks filadelphia-ost). Og så er jeg glad i stekegrønnsaker som aubergine, squash og løk. Løk skal man jo være litt forsiktig med, men det smaker jo så mye at man ikke akkurat trenger mengder :)


#7

LiMe sa for siden:

Blandet salat til hver middag, og som oftest lettkokt broccoli. Koker den såvidt i microen. Men mest salat.


#8

frøken sa for siden:

Bruker ofte stekt løk sopp og paprika.
Er også veldig glad i blomkål og brokkolimos. Koker da blomkål og brokkoli i hjel, før jeg moser de. Smaker til med smør, fløte, salt og pepper, nam nam.

Bruker også salater.


#9

Livsglede sa for siden:

Kokt brokkoli, smørdampa brokkoki m/ost, brokkolimos
Kokt blomkål, smørdampa blomkål m/ ost, blomkålmos, fløtegr. blomkål
Sellerirotmos, sellerifries, fløtegratinert sellerirot
Kokt rosenkål, smørdampa rosenkål, rosenkålmos
masse squash i alle former
soppstuing

Kommer ikke på mer i farta. Blir wok ofte og da putter vi jo i det vi har av grønnsaker:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.