< Tilbake til oversikten

Kardemommekake

#1

Nurk sa for siden:

Dette er en oppskrift fra boken "Bakeglede uten sukker" - og jeg bakte denne kardemommekaken i går.
Er alltid skeptisk til sukkerfrie kaker, mange av dem har dessverre (hos meg) gått rett i søpla fordi de er bitre, kunstige eller ekle i konsistensen.

DENNE er nå blitt en av få favoritter. Gikk ned på høykant hos barna og mannen min kunne ikke skjønne at denne var lavkarbo.
VELDIG god, og en super kake når du har lyst på boller - eller formkake selvsagt.

Her er den:

3 egg
1½ dl sukrin
¾ dl Bake Pro
1¾ dl mandelmel
2 ts bakepulver
1 ss kardemomme
100 g smeltet smør
1 dl varmt vann
Sett stekeovnen på 175 grader. Visp egg og sukrin til det blir tykt. Tilsett mandelmel blandet med Bake Pro og kardemomme. Bland smøret og det varme vannet. Hell i røren. Fyll i form som rommer 1½ l, og stek midt i ovnen på ca. 45 min.

Enjoy! :) (Og husk, jeg er svææært kresen, så denne kan du trygt lage...hehe...)


#2

Efterår sa for siden:

Den lyder til at smage rigtig godt :) Kan jeg bruge noget andet istedet for Bake Pro. Jeg kan ikke finde det i danske butikker :o


#3

Nurk sa for siden:

Ser du er på Atkins :) Mulig du kan bruke Atkins bakemix? Jeg bruke forresten ikke bakepro men Ketolyse bakemix....Denne var virkelig god altså. Smakte helt som vanlig kake, og jeg fikk tilfredstilt mitt behov for bolle-smak
:) Lykke til da


#4

mym sa for siden:

har bakt denne selv og synes den er ganske bra! jeg brukte da bakepro!


#5

frøken sa for siden:

Skulle til å spørre om hvor jeg kan kjøpe bakepro, men da kan jeg bruke ketolyse bakemix:)

Hvor mange karber er det i denne kaka?


#6

Nurk sa for siden:

Ketolysemix ble knall, det :)

2,4 karbs pr tykk skive :)(Da regner jeg at du får 15 stk av kaken, men tror du kan regne rundt 20 - og mindre karbs pr skive)


#7

Bonus sa for siden:

45 grader? Mener du kanskje 45 minutter? :p


#8

Hønemari sa for siden:

" - bite, kunstige eller ekle i konsistensen.." Skriver under på det! Og barn og mann vil ikke ha noe "lavkarbo-dritt" så her i huset er det ikke mye som går gjennom nåløyet! Men på ditt ord skal jeg prøve kardemommekaken! God helg! :blomster:


#9

Nurk sa for siden:

Hehe, ja selvsagt! Er helt fjern til tider ;) Skal rette opp i det jeg.


#10

Nurk sa for siden:

Ja, ikke sant? det er så maneg VONDE lavkarbokaker, og jeg fatter virkelig ikke at en drøss av folk her inne kan si "Å det smakte godt" eller " for en nyyydelig kake"...BlæH! Da er folk virkelig ikke kresne altså!

Jeg har forresten oppskrift på noen supre muffins, som heller ingen merker er lavkarbo, hvis du er interessert. Du finner de under innlegget mitt "kan noe hjelpe med en skikkelig god kake" -under "spørsmål om oppskrifter"

Lykke til (føler veeeldig ansvar her nå...huff, men håper du også vil like kaken da...) Smaker litt som boller, syns jeg.


#11

fiskedame sa for siden:

Fordelte røren i muffinsformer jeg...stekte dem ca 15 minutter...kjempegode.. :)


#12

frøken sa for siden:

kanskje man kan tilsette mer krydder og få krydderkake? Og med en deilig osteglasur på toppen:p


#13

Nurk sa for siden:

Fiskedame: Så gøy å høre, ja, de er virkelig gode som muffins også!
Frøken: Ja, det skulle jeg tro :) prøv og gi rapport på resultatet! ;)


#14

Ashley sa for siden:

Må man ha bakepro til denne kaka? man kan ikke bruke JBM?

har alt utenom bakepro, har handla inn så mye nå til baking på lavkarbo:p


#15

Nurk sa for siden:

Aner ikke jeg...Selv brukte jeg ketolyse bakemix. Har heller ikke bakepro...
JBM kjenner jeg ikke til bruken av, så ..
Har du bakemix, da? det funket hvertfall bra!

I dag spiste jeg et stykke av denne kaken, med smør og hvitost på. Det var knallgodt. Minte meg om sånn "melkekake", heter det det?

:) nam.


#16

Distrea sa for siden:

Kaka var enkel å lage, god smak (kanskje litt tam, men det er jo bare å ta i litt mer krydder og kanskje sukker), TOPP konsistens. En vinner må jeg si.

Jeg tror også dette blir en topp krydderkake, noen som er gode på krydder til krydderkake som kan tipse om hva og hvor mye man bør ha i?

Takk for flott oppskrift :)


#17

Nurk sa for siden:

Så gøy å høre, Distrea! :) Ja, kosnistensen er noe av det beste - helt som vanlig kake faktisk, og jeg syns ikke den smakte kunstig heller. Mannen min skjønte ikke at dette var lav-karbo i det hele tatt ;) (og han kan snuse kunstig søtning på mils avstand, men denne gikk ned på høykant!)

Min ble ikke tam, men jeg hadde nok nesten en toppet ss med kardemomme oppi. Kan forresten tenke den er god med kremost-glasur på toppen - og som krydderkake.
Hva som skal oppi en krydderkake anes ikke :P

Håper noen vet :)


#18

frøken sa for siden:

En blanding av kanel, nellik og kardemomme er godt i krydderkakar. Har ikke fått prøvd den enda da, de har vært utsolgt for bakemixen her, men til helga kanskje:)


#19

hannedt sa for siden:

Har ekstremt lyst til å bake denne i kveld, men har kun splenda, noen som vet hvor mye splenda jeg skal bruke istedenfor sukrin? :)


#20

Shamu sa for siden:

Denne skal jeg jammen prøve meg på, når jeg får tak i mandelmel eller får malt opp litt mandler selv. Hørtes kjempegodt ut!


#21

hannedt sa for siden:

Smaken var veldig god, men synes den ble ekstremt tørr, smuldret opp bare du så på den. Tror ikke denne blir bakt flere ganger hos oss, men nå har vi prøvd. :)


#22

frøken sa for siden:

Sånn ble min også:(


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.