Jeg har tidligere laget foccacia -men det er en stund siden nå.
Når grillsesongen begynner nærme seg dukker tanken på gode brød som tilbehør opp, men også soppsuppen jeg lagde fikk meg til å ville ha et godt brød til. Om brødet var klassisk og typsisk for slik suppe vet jeg ikke helt, men hvem bryr seg -godt var det og jeg tenkte fremover da jeg lagde det.
Fremgangsmåten og ingrediensen var ganske lik den forrige oppskriften, men noen små endringer ble det
100 gram sesamfrø males med stavmikser til mel
50 gram solsikkemel (malte solsikkerkjerner)
1,5 ss bakepro (Kan sløyfes men jeg hadde litt for lite frø. Har aldri brukt det før men fikk høre på helsekosten at det var sååå ok spesielt til kaker)
1ss fiberhusk
1boks (100 gram ) tine urteost
1/2 dl fløte
3 egg
I tillegg hadde jeg ca 1 ss olje fra et glass fetaost og 1 god ts pesto
Deigen er relativt løs men det er helt ok. Jeg vil ha dette brodet relativt tynt så jeg har deigen ut i den runde silkonformen. Oppå sprer jeg en blanding av marinert hvitløk, soltørkete tomat og oliven. Rosmarin og maldonsalt -halve brødet får den orginale andre halve et dryss med røkt maldonsalt
[CENTER][/CENTER]
I ovn ved 175 grader og ca 20 min
Deles i snipper og nytes med suppe, grillmat - eller bare nytes!
[CENTER]
[/CENTER]
Har noen varianter til av slike gode smaksrike brød, de skal jeg teste ut i lavkarbovariant fremover og komme med oppskrift
Kult! Har savnet foccacia :) jeg har laget hamburgerbrød av sesamfrø (malt) og de er bare sinnsykt gode - nå ser jeg jo at dette er noe av det samme så prøve i morgen kanskje siden jeg får besøk? :)
Kan jeg bruke mandel eller kokosmel istedet for solsikkemel? Har en del mengder i skapet... ;)
Oj! Lagde denne i dag! Utrolig god. Hadde oppi litt olje fra de soltørkede tomatene, 40 gr soltørkede tomater og 50 gr grønne oliven. Ble sinnsykt godt. Alt i alt 459kcal og 6,32gr karbohydrater hvis man spiser en fjeredel av hele foccaciaen! Denne skal lages igjenn!
Ojojoj! Perfekt! Dette skal prøves, har savnet foccacia noe ille! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.