< Tilbake til oversikten

Foccacia (bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Jeg har tidligere laget foccacia -men det er en stund siden nå.
Når grillsesongen begynner nærme seg dukker tanken på gode brød som tilbehør opp, men også soppsuppen jeg lagde fikk meg til å ville ha et godt brød til. Om brødet var klassisk og typsisk for slik suppe vet jeg ikke helt, men hvem bryr seg -godt var det og jeg tenkte fremover da jeg lagde det.

Fremgangsmåten og ingrediensen var ganske lik den forrige oppskriften, men noen små endringer ble det

100 gram sesamfrø males med stavmikser til mel
50 gram solsikkemel (malte solsikkerkjerner)
1,5 ss bakepro (Kan sløyfes men jeg hadde litt for lite frø. Har aldri brukt det før men fikk høre på helsekosten at det var sååå ok spesielt til kaker)
1ss fiberhusk

1boks (100 gram ) tine urteost
1/2 dl fløte
3 egg

I tillegg hadde jeg ca 1 ss olje fra et glass fetaost og 1 god ts pesto

Deigen er relativt løs men det er helt ok. Jeg vil ha dette brodet relativt tynt så jeg har deigen ut i den runde silkonformen. Oppå sprer jeg en blanding av marinert hvitløk, soltørkete tomat og oliven. Rosmarin og maldonsalt -halve brødet får den orginale andre halve et dryss med røkt maldonsalt

[CENTER][/CENTER]

I ovn ved 175 grader og ca 20 min
Deles i snipper og nytes med suppe, grillmat - eller bare nytes!

[CENTER]

[/CENTER]

Har noen varianter til av slike gode smaksrike brød, de skal jeg teste ut i lavkarbovariant fremover og komme med oppskrift


#2

Furine sa for siden:

Åh, nam!!


#3

Jabba sa for siden:

Oi - dette så jo kjempegodt ut!


#4

ssttii sa for siden:

MMMMMM. denne skal prøves!!


#5

Nerthus sa for siden:

Kult! Har savnet foccacia :) jeg har laget hamburgerbrød av sesamfrø (malt) og de er bare sinnsykt gode - nå ser jeg jo at dette er noe av det samme så prøve i morgen kanskje siden jeg får besøk? :)
Kan jeg bruke mandel eller kokosmel istedet for solsikkemel? Har en del mengder i skapet... ;)


#6

surflover sa for siden:

abbonerer på denne ;)


#7

Leoline sa for siden:

Oi denne må testes! Ser jo sååå godt ut!
Noen som har regnet karber??


#8

tara67 sa for siden:

Dette så godt ut. Må prøves :-)



#10

ssttii sa for siden:

Prøvde denne for et par dager siden! Et veldig godt alternativ. Passer også perfekt til lunsj, litt mer spenstig og smakfullt enn vanlige rundstykker!


#11

Shamu sa for siden:

Det så knallgodt ut, uten oliven.. hehe..
Lagres og skal definitivt testes ut. :-)


#12

Sol-Angelica sa for siden:

Å milde moses dette så godt ut!!!! :D Bookmerker denne :)


#13

Klistine sa for siden:

Hadde denne til gryterett for en snau uke siden! Kjempegod!! :)


#14

Bjella sa for siden:

Denne skal testes ut i dag :D


#15

milena sa for siden:

Oj! Lagde denne i dag! Utrolig god. Hadde oppi litt olje fra de soltørkede tomatene, 40 gr soltørkede tomater og 50 gr grønne oliven. Ble sinnsykt godt. Alt i alt 459kcal og 6,32gr karbohydrater hvis man spiser en fjeredel av hele foccaciaen! Denne skal lages igjenn!


#16

Gekke83 sa for siden:

Ojojoj! Perfekt! Dette skal prøves, har savnet foccacia noe ille! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.