BenteR sa for siden:
Før jeg begynte med lavkarbo laget jeg bunnen av 1 1/2 dl havregryn og 1 1/2 dl siktet hvetemel, men det blir jo alt for mye karber til at jeg vil lage det.
Prøvde meg fram i dag og brukte 50 gram kruskakli og 50 gram siktet fullkornsmel, 125 gram smør (jeg brukte Kvitseidsmør) + 2 ss iskladt vann.
Laget deigen i foodprossesoren, klemte den ut i formen, prikket den med gaffel og lot den stå i kjøleskapet en halv time før den stekes i femten-tjue minutt midt i ovnen ved 200 grader. Imens den steker lager jeg fyllet
Jeg brukte 900 gram kjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 løk
1 krukke tomatpurè
2 ts sambal olek
1 dl vann
2 ts oregano
smakes til med salt og pepper (jeg bruker ingen av delene)
Kjøttdeig, hvitløk og løk stekes, resten tømmes over og det får putre i ca femten minutt.
3 dl fløte og 3 egg psikes sammen
ca 150 gram ost rives.
Jeg tømmer kjøttdeigblandingen over den forstekte bunne. Tømmer egge og fløteblandingen over der, og strør ost på toppen.
Paien settes inn i ovnen igjen (i midten) og stekes i ca 35-40 minutt til den er ferdig.
Jeg er klar over at paibunnen ikke har superlite karber, reknet meg frem til at bunnen har 35 karber, men paien er nok til fire mennesker, evt fem om det serveres salat ved siden av.
God er den iallefall!