Denne var kjempegod.
Jeg hadde ikke den typen paprika, men brukte snackpaprika.
Denne delte jeg på langs, freste litt i olje så den ble litt myk. Så hadde jeg i fyllet, la den andre delen av paprikaen på som et lokk. Settes kjølig før servering. Kan deles i mer spisevennlige deler slik at det blir fingersnacks :)
Oppskriften på norsk:
2 stk snackpaprika
ca 100 g fetaost (naturell)
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss tyrkisk yoghurt
1 toppet ss hakket mynte (fersk) eller 1-2 ss tørket mynte
1 toppet ss pinjekjernenøtter (ta to ss ;)) Skulle vært hakket, men det glemte jeg. Godt var det uansett...
Smakes til med nykvernet sort pepper.
Paprikaen kan sikkert være fersk og trenger ikke en omgang i panna, men det var godt. Kan sikkert grille den kjapt også.
Fetaosten moses med en gaffel, tilsett olje, sitron og yoghurt og bland godt.
Tilsett krydderet. Fyll på (eller inni) parikaen, sett kjølig en stund.
Veldig friskt og godt. Men jeg synes jo at all midtøstenmat er godt, da :rolleyes: :)
Det var kjemnpegodt å spise mens paprikaen enda var litt varm!
Lag hommos og en auberginerett i tillegg, så har du et nydelig måltid!
F.eks denne: Cermoula-aubergine
2 aubergines
1 roasted red bell pepper, chopped
1 small red onion, sliced paper-thin
3 cloves of garlic, smashed and minced
4 med. tomatoes, chopped
1 large bunch Italian parsley, chopped
1 large bunch cilantro, chopped (Korianderblader)
1 Tbs fresh lemon juice (Tbs= ss)
3 Tbs chili or jalapeno jam
Pomegranate molasses (to taste)(trengs ikke)
Sultanas (optional) (Kan også bruke opphakkede, tørkede aprikoser)
Olive oil
(spices are approximate)
1 tsp sugar (Sukrin eller annt søtemiddel)
2 tsp ground cumin (spisskummen/spisskarve!! IKKE karve.)
1 tsp ground cinnamon
2 tsp sweet paprika
2 tsp harissa (Dette er en chilliblanding)
I first peeled, cubed, salted, and drained the aubergine, patting it dry with kitchen roll before frying it in plenty of olive oil. Next in the pan was the onion, followed by the garlic, pepper, tomatoes, sultanas, spices, herbs, and the wet ingredients.
Really, it's hard to go wrong. This dish is about striking a balance of savoury, sweet, smoky, spicy, while inundating the palette with herbs and spices. The aubergine is the perfect conduit to deliver these flavours, imparting its own meaty, fibrous texture.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.