< Tilbake til oversikten

Gode boller med kardemomme

#1

Victory sa for siden:

Jeg laget Lisbeths GODE pitabrød:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35417

Jeg lot en liten klump være igjen, og blandet litt splenda og kardemomme inn i den. Jeg tok en pose av porsjonspakningene med splenda og ca 1,5 ts kardemomme. Det ble faktisk veldig godt! Usikker på hvor mye kardemomme/splenda man trenger på hele deigen, får bare smake seg frem Syns ikke deigen var så ille heller.

Ingredienser og fremgangsmåte blir da denne. (Har igjen kopiert fra Lisbeth sin og endret litt bare)

Ingredienser:
1,5 dl lunkent vann
25 g fersk gjær (0,28 kh)
1 ss Fiberhusk
1,5 ss olje
1/2 ts salt
splenda
kardemomme
40 g revet ost
60 g glutenmel (12 kh)
55 g bakemiks (4,4 kh)

Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i bakebollen, hell på fingervarmt vann (37-40 grader) og rør til gjæren er oppløst. Tilsett fiberhusk, rør om og la blandingen stå i ca 10 min.

Tilsett olje, salt, splenda, kardemomme og ost, og deretter melblandingen. Elt deigen kraftig (jeg elter i ca 10 min med håndmikser med eltekroker).

Del deigen i 5 "boller" og la de heve på stekeplaten i 40 min, med litt glutenmel under og plastfolie over.

Stekes i ca 10 minutter på 180-200 grader. Følg med på ovnen din.

Jeg spiste den med smør, kanel og litt mer splenda. Knallgodt ble det!!!

Her kan man nok forske litt på og droppe ost etc... men tipper den er med på og gjøre den luftig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.