< Tilbake til oversikten

Noen som har tid og lyst til å regne ut noe på Diett.no?

#1

Jabba sa for siden:

Jeg lurer på om noen som er erfarne med Diett.no kan hjelpe meg med å regne ut matinntaket mitt for en dag? Jeg er spesielt intr. i å se hvor mye kalorier jeg får i meg...men også karber, fett og proteiner er greit å vite...

Nå kommer det nok innlegg om at jeg skal gjøre det selv - men jeg ber altså om hjelp.....kall det inkompetanse, latskap eller what so ever - poenget er altså at jeg spør om hjelp.....:o

Ok - her er det jeg vanligvis spiser i løpet av en dag:

2 stekte egg
30 gr meierismør

50 gr hjemmelaged karbonade av kjøttdeig (spedd m egg og fløte)
50 sylte (pålegg)

200 gr kjøtt / fisk / fugl
20 gr avocado
40 gr championg
30 gr smør

50 gr hvitost (Norvegia)
20 gr skinkepålegg

30 gr fløte

Håper noen vil hjelpe meg! Jeg utlover en STOR cyberklem som takk! :D


#2

Nerthus sa for siden:

Få ihvertfall en "oppskrift" på kjøttkakene dine, dvs mengdeforholdene mellom ingrediensene ellers blir det ren gjetting :)

(du kan faktisk legge inn oppskrifter selv på feks kjøttkaker - også bare velge mengde i dagboka di - noe som er kjempesmart)


#3

Jabba sa for siden:

Karbonadene er laget av 500 gr kjøttdeig, 2 egg, litt vann og 0,5 dl fløte, salt og pepper. Stekt i smør....


#4

Nerthus sa for siden:

Energi
Fett76 %Protein23 %Karbohydrat1 %Alkohol0 %

[LEFT]Næringsinnhold[/LEFT]
Energi 1719
[RIGHT]Basert på ditt ADI[/RIGHT]
Fett 145g Mettede fettsyrer 32.2g Flerumettede fettsyrer 9.51g Enumettede fettsyrer 32.1g
Karbohydrat 2.23g 2%Kostfiber 1.76g 7%Sukkerartet g
Protein 100g 218%

Verdiene er basert på 200 gram kokt laks til middag.

Jeg anbefaler at du lærer deg å bruke diett.no selv. Jeg har nå valgt og bruke ganske mange minutter av min tid for å gjøre dette arbeidet for deg - neste gang gjør du det forhåpentligvis selv :)


#5

Jabba sa for siden:

Nerthus - tusen takk for hjelpen!!!
Jeg driver å prøver å lære meg Diett selv.....og det er greit å ha en "profesjonells" utreging får å sjekke at jeg gjør det riktig.....

Et lite spm til.....Energi 1719....er det antall kalorier?


#6

Nerthus sa for siden:

Det stemmer - og bare hyggelig :)


#7

Jabba sa for siden:

Er litt overrasket over at det lille jeg spiser (synes faktisk ikke at jeg spiser mye) utgjør såpass mange kalorier.....


#8

marjusen sa for siden:

det er fordi mye av det du spiser er fett. og fett har som kjent ganske mye mer kcal pr vekt enn karb og protein.


#9

Jabba sa for siden:

Hvis jeg nå da vil prøve å kutte litt på kaloriene - hva bør jeg kutte på? Og fremdeles holde meg mett?


#10

marjusen sa for siden:

men om du går ned i vekt nå, så hadde jeg ikke ville kutta på noe. 1700kcal er egentlig ganske passe.


#11

Jabba sa for siden:

Ting har stoppa opp igjen....:mad:
Så nå tror jeg at jeg vil prøve å spise litt mindre kalorier....

Tror jeg må ned på 1200 ca kan det stemme?
Og kanskje kutte litt på smøret? Eller tar jeg feil nå?


#12

Nerthus sa for siden:

Har ikke du gått ned 40 kilo og er på målvekten din? Er det ikke da naturlig at vektnedgangen også stanser opp?

Hvis du i tillegg nå ikke går opp heller - har du jo funnet balansen i kostholdet ditt (hvis du da føler deg i fin form og har overskudd til hverdagn og evt trening). Gratulerer med det! :D

Skal du gjøre noe som helst ville jeg kuttet mellommåltidene det ser ut som om du har - slik at kroppen får jobbet med fettforbrenning innimellom måltidene. Min kropp ser ut til å bli litt stresset om jeg spiser lite og ofte. I tillegg har noen effekt av at de spiser siste måltid på dagen så tidlig som mulig.

Er du usikker på fettmasse kontra muskelmasse finnes det metoder for å måle dette - feks inbody maskiner som jeg vet ihvertfall noen elixia-sentra har :)


#13

Jabba sa for siden:

Jo - jeg er ved målet som var minus 40 kilo. Men jeg vil svært gjerne ned 2-3 kilo til for å ha noe å gå på når jeg begynner å gjeninnføre litt mer karber. Nå spiser jeg minst mulig karber - men slik vil jeg jo ikke ha det for alltid....må ha litt mer grønnsaker skal jeg trives 100% over tid...


#14

marjusen sa for siden:

da ville jeg kutta litt på fettet og økt litt på karbene med mer grønnsaker


#15

Modezty sa for siden:

Jeg ville ikke stresset med den, men innført litt mer karber hver uke for å se hvordan det påvirker vekta di - f.eks. 5 karbs ekstra pr. uke til du føler at du har nådd "grensen". Husk også på at hud og kropp trekker seg litt mer sammen over tid :)

Hva med å trene litt mer? Det er ikke sikkert du vil gå ned særlig mer når du er innenfor normalverdiene på BMI med lavkarbokostholdet.

Sett deg en max vekt som du ikke skal over - og når du går opp et par kilo, så kutter du karbo i de ukene som trengs for å få de av igjen. Tror nok vi som har vært overvektige må følge med på vekta resten av livet for ikke å legge på oss igjen. Jeg har endel kilo igjen selv til jeg når matchvekta mi - men jeg vil ikke opp de kilo'ene jeg allerede har mistet, iallefall!


#16

Nerthus sa for siden:

Hvis du nå skal mye ned i kalorier for å "presse deg ned" de siste 2-3 kan jeg nesten garantere at du kommer til å gå de opp igjen med en gang :)
Nå har du et perfekt utgangspunkt - vekta er stabil og du spiser godt med mat! Du vil IKKE ødelegge dette med å spise mindre og kanskje være uheldig og sette kroppen din i sparemodus.
Nå VET du hvordan du gjør det - fortsett og spis slik du gjør nå og bruk tid på tenke gjennom hvordan du ønsker at ditt hverdagskosthold med mer karber skal se ut. Bruk diett.no om du er usikker ;) - les oppskrifter og tilpass dette til din hverdag.
Øk på med ca 5 gram karber pr uke - til du finner balansepunktet ditt for karbohydratinntak. Du må ikke være redd for å gå opp igjen - nå skal du finne ditt optimale kosthold for resten av livet - og da vil vekta di tippe litt opp og litt ned underveis.
Husker ikke om du trener - men nå er et fint tidspunkt å gjøre litt mer målrettet trening - bruk feks en pt til å sette opp mål og en plan for deg :)

Husk - du KAN dette med å gå ned på lavkarbo - nå starter arbeidet med å finne ut hvordan du opprettholder vekta! Unner deg å være på dette punktet - det er jo DETTE som er vanskelig da - så ikke bruk tiden på de siste tre - bruk istedet tiden din på å holde deg der du er nå :) og finne utav hvordan du skal spise naturlig framover!:cool:


#17

Jabba sa for siden:

Takk for gode og grundige svar!!! :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.