< Tilbake til oversikten

Mascarpone

#1

babydoll sa for siden:

Jeg ville bare tipse folk om mascarponens fortreffelighet! Har fått skikkelig dilla på det om dagen. Super måte å booste fettinntaket på, da det er 40g fett pr. 100g!

Jeg pleier blande ca. 100g mascarpone og en dæsj fløte sammen, da blir den som en ekstra tykk krem. Tilsetter litt søtning, og litt kakaopulver og/eller pulverkaffe. Da smaker det nesten som tiramisu! :D


#2

nellie sa for siden:

Jaa, Mascarpone er fantastisk! Spiste masse av det i en periode. Kanskje litt for meget, for har ikke smakt det siden:p Mascarpone brukes vel i tiramisu?


#3

babydoll sa for siden:

Stemmer det, men de andre bestanddelene er jo ikke så lavkarbovennlige. Men det er minst like godt med bare mascarponen :)


#4

ekenna sa for siden:

Jepp, det stemmer :) Og den er fantastisk! Men spiste ganske mye ved juletider, og har ikke smakt den siden :p Hehe


#5

nellie sa for siden:

Jeg tror jeg sluttet med den etter at jeg hadde vært et par uker i Italia. Da spiste jeg det liksom hveeer dag og synes ikke den Italienske var like god som den vi får kjøpt her i Norge.. Merkelig, siden den vel er fra Italia, menmen:P

Kanskje på tide å prøve igjen.


#6

Kitsu sa for siden:

Jeg har en forkjærlighet får både mascarpone og ricotta. Må kanskje kjøpe meg noen bokser.


#7

Furine sa for siden:

Puttar mascarpone i brød, vafler, sausar, you name it. Sambu taklar ikkje Philadelphia, så då blir det mascarpone i staden. :ja:


#8

Jabba sa for siden:

Hva er Mascapone?


#9

Furine sa for siden:

Italiensk kremost. Nok mest kjent for å vere ein del av desserten tiramisu.


#10

Jabba sa for siden:

Okidoki....hørtes jo spennende ut.....smaker den som vanlig naturell kremost?


#11

Furine sa for siden:

Smakar omtrent som tjukk fløte vil eg seie. Mild og fin.


#12

Jabba sa for siden:

Den er sikkert fin å bruke i sauser da?


#13

Furine sa for siden:

Eg har putta den i kvit saus i alle fall.


#14

nellie sa for siden:

Synes den er litt mer sånn dessertaktig jeg..


#15

Furine sa for siden:

Har du prøvd den i noko anna enn søte rettar? Eg puttar den som sagt i lavkarbobrød, sidan sambu nektar å ete både philadelphia og cottage cheese. Funkar fint for min del.


#16

nellie sa for siden:

Har vel ikke brukt den til så ille mye annet enn snacks, siden den er så dyyyyyyyyr:p


#17

Furine sa for siden:

Ah bon, forstår! :) Har ikkje tenkt over at den er så dyr må eg innrømme.:o Kan hende den er billigare her??


#18

nellie sa for siden:

Husker ikke hvor mye den koster egentlig. Var sånn type singel med tidenes strengeste budsjett når jeg var hekta på den, så det kan hende den ikke er så dyr egentlig. Men den selges vel bare på Meny, Ultra og slike butikker, så da er den neppe billig i bruk.


#19

Vibeke-67 sa for siden:

Sist jeg kjøpte var det 25,- for boksen.
men det er noen år siden - host - 4 år siden til en konfirmasjon....
Men takk for tips, det skal jeg jammen lage meg! Og en dæsj likør kan vel ikke skade så ille?


#20

babydoll sa for siden:

Jeg har brukt den litt i saus og jeg, synes fløtesausene blir litt tykkere med litt mascarpone i. Litt samme funksjon som annen kremost, men har nesten dobbelt så mye fett.

På min boks står det forøvrig 40g fett og 3.3g karber. På matvareguiden står det 45g fett og 4.4g karber. Velger å stole på boksen jeg. Eller kanskje boksen når det gjelder karber og matvareguiden når det gjelder fett :P


#21

nellie sa for siden:

25 for boksen har jeg hvertfall aldri betalt. Mer 35


#22

tkh sa for siden:

Billigere å kjøpe den i Sverige for de som har mulighet til det;)


#23

aslaug sa for siden:

Å guri, det må prøves!!!:D


#24

Maskotten sa for siden:

NAM nam NAM!! Sitter å spiser nå, og skuldrene senket seg, for nå trenger jeg jo ikke vanlig snop, for denne tok rett og slett kaka!!

Blandet sammen mascarpone, fløte, 1/2 ts vaniljesukker med skikkelig vanilje (veide på vekta og det var under 1 gram, så det kan ikke skade) slapp derfor å bruke søtningsmiddel. Puttet så oppi noen tskjeer med kakao og drysset over litt kanel- jummy!! Det var galgodt!! Kan se for meg at dette må være bra som "kakefyll" eller noe.. har aldri laget lavkarbosjoko.kake, men om jeg hadde gjort det ,så skulle dette vært fyllet :)

Takk for tipset babydoll :D


#25

Jabba sa for siden:

Tenkte litt på det samme - denne må da vel funke bedre i fyll på kake enn f. eks Philadelphia???


#26

trillian78 sa for siden:

Jeg vet ikke om det blir noe billigere eller bedre, men jeg fant nettopp en oppskrift på hjemmelaget mascarpone. Det ser jo superenkelt ut å lage.


#27

Furine sa for siden:

Oj, spennande! Takk for tips!


#28

Georgine sa for siden:

Helt klart og særlig i ostekake.

Mascarpone er genial til kaker, det går fint å hive i en stor dæsj i kakeoppskrifter selv om det ikke står noe om det i oppskriften. Kakene blir saftige og jeg synes de blir bedre.


#29

babydoll sa for siden:

Oj, det skal jeg sannelig prøve! Aner meg at det er billigere å lage den selv enn å kjøpe i Norge. Her koster den jo 16 kroner for halvkiloet og knappest det.

Det sto forøvrig 2.5g karbo på boksen min, ikke 3.3. Bonus!


#30

Jabba sa for siden:

Hvor kjøper dere denne? Kanksje de har på MEGA? REMA?


#31

Georgine sa for siden:

Mega og Ultra har her. Har aldri sett den på Rema, Rimi osv. :)


#32

Jabba sa for siden:

Da skal jeg lete etter denne på MEGA....


#33

trillian78 sa for siden:

Jeg har kjøpt på Meny og Spar (tror jeg).


#34

Jabba sa for siden:

Søren - den Mascarponen de hadde på MEGA stod det ikke karb innhold på.....
Prøvde å google bilde av den - men jeg finner ikke....tror det var ei ku på....



#36

arnakristin sa for siden:

Helt klart en ost jeg må teste ut, særlig etter å ha googlet litt fant jeg bl.a. disse interessante oppskrifter:
[color=#000000][/color]
Mascarpone panna cotta, bare å bytte ut sukkeret med søtningsmiddel.
[color=#000000][/color]
Jordbærmisu, fingerkjeks kan man kanskje lage med utgangspunkt i Grunnoppskrift, kakedeig til sukkerbrød, formkake, muffins
[color=#000000][/color]
Sukrinmarinerte bær med mascarponekrem
[color=#000000][/color]
Denne oppskriften finnes det flere varianter av på nettet og igjen er det bare å bytte ut sukkeret med det søtningsmidlet man ønsker Balsamicomarinerte jordbær med mascarponekrem

Mascarpone krem
1 beger mascarpone
1 stk vaniljestang
1 ss sukrin
[color=#000000][/color]
Denne mascarponekremen ble servert til sveler, lavkarbo sveleoppskrifter finner du her.
2 dl mascarponeost
2 ss vaniljesukker
3 dl tyttebær


#37

LilleNøtt sa for siden:

Hei :)

Tenkte jeg skulle dele en nyfunnet mascarpone herlighet :)

2ss mascarpone
1egg
en liten dæsj vanilje essens eller vaniljefrø fra stang
en liten dæsj søtning av ønske
en liten dæsj rom

røres sammen og med litt kakao på toppen. Helt nydelig.

Noen av dere som vet om mascarpone kan være en partystopper? Kan det blir for mye fett?


#38

Jabba sa for siden:

Nam, nam....



#40

nonta sa for siden:

Jeg dytter litt på denne...elsker mascarpone, og det er jo lynraskt å lage en superdigg dessert :) -genialt med oppskrift på hjemmelagd versjon på denne tråden!

Jeg har bilde av ferdig dessert og forslag til enkle smaksvarianter på bloggen min,
nytlavkarbo.blogspot.com/2012/02/lynrask-dessert-mascarponekrem.html

Bland mascarpone med ønsket mengde søtstoff. Jeg brukte Sukrinmelis. Pisk sammen. Ønsker du et høyere fettinnhold kan du røre inn en eggeplomme i kremen. Ønsker du en lett og luftig dessert kan du i tillegg eller i stedet tilsette en stivpisket eggehvite.

Forslag til forskjellige smaksvarianter:

1-2 ts vaniljepulver
1-2 ts rå kakaopulver
2 ts mandelsmør

Mulighetene er uendelige..... :

1 ss revet mørk sjokolade
1 ss smeltet sjokolade
1-2 ss tinte bringebær ( eller andre bær)
1 ss hakket fudge /coco fudge
Et lite kaneldryss
Kaffe
Frysetørret kaffe finknust. Kakao pulver på toppen
Bitte litt Cognac eller whiskey, kakaopulver på toppen (likør for de karboliberale )

Hvis du har en kraftig smak på kremen kan det være digg med pisket (søtet) kremfløte på toppen...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.