< Tilbake til oversikten

Kyllingfilet med brie (bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Av og til legger jeg handleturen til andre butikker er den vanlige "kjedelige " Butikker med litt finere kjøttdisk og delikatesseavdeling. Denne helgen fant jeg en slik butikk -var på jakt etter noe snadder til lørdagsmiddagen og det var nok av ting velge i. Det som fristet mest var likevel noe jeg fint kunne lage selv - kyllingfilet med brie og bacon. Jeg har laget fylt kyllingfilet før, men aldri med brie så dette fristet. Prisen var relativt høy så jeg nøyde meg med et stykke brie og gikk hjem og fisket kyllingfilet og bacon ut av frysen og lagde det selv.

En skive brie og en skive bacon til hver kyllingilet
Skjær en lomme i filetene og putt brien inn i den -lukk igjen og surr bacon rundt -Jeg hadde et dryss med kyllingkrydder på toppen. Brune lett i en stekepanne med godt med smøpr og legg over i ildfast form -Stek v 200 grader i 15-20 min (sjekk at kyllingfileten er gjennomstekt. La hvile i ti min før servering

[CENTER][/CENTER]

Som tilbehør freste jeg sopp, purre parika og kinakål - hadde en skvett fløte i og helt til slutt en god spise skje med jacob rødvinssaus. Denne sausen er geleaktig når den er kald så er lett å ta litt av.

[CENTER][/CENTER]


#2

Jabba sa for siden:

Ser og høres nydelig ut!


#3

nellie sa for siden:

Det er utrolig godt:sikle:
Sliter litt med at brien flyter noe innmari utover, sånn at det nesten ikke er noe igjen i kyllingen, men det skjer kanskje ikke hvis baconet er surret godt rundt?


#4

babydoll sa for siden:

Det kan faktisk lønne seg å banke kyllingfileten flat, da får du litt mer kylling å brette rundt brien også!


#5

nellie sa for siden:

Stakars kyllingen..


#6

blåbær sa for siden:

Denne lagde jeg til gjester i går. Den var veldig god, men 20 minutter ved 200 grader var ALT for lite steketid for min ovn, hvertfall! La fram til servering, og så var den rå inni ... Da måtte den inn i stekeovnen igjen, og jeg guffa opp varmen for å få det til å gå litt fort på slutten, siden alt annet var klart. Osten hadde holdt seg pent inni kyllingen til da, men da varmen ble sterkere, forsvant alt ut. Neste gang skal den få 30, kanskje 40 minutter.

Men den var kjempegod! Strødde også litt urter på kyllingen før jeg rullet inn osten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.