Hei
Jeg har gått på lavkarbo en stund nå, men hver gang jeg lager noe som kalles "brownies" e.l, så går alltid kaken rett i søpla. Har alle rette ingredienser, men syns alt smaker kunstig, bittert eller skumgummi-aktig.
Er det noen som kan hjelpe med noen kakeoppskrifter som faktisk smaker omtrent som vanlig? Vet det finnes, har en oppskrift på noen supre muffins, de redder meg på lørdagskveldene - men jeg vil ha KAKE også!!
Jeg har brukt halvparten bakemix og halvparten kokosmel istedet for kun kokosmel, det gjør dem enda mer "vanlige" (selvom de er knall med bare kokosmel også!)
Har servert til masse folk, og alle digger dem. Supre med den kremen på toppen...Yum!
Jeg må ærlig innrømme at lavkarbokaker ikke kan sammenlignes med "vanlige" kaker. Syns både konsistens og smak ikke stemmer.
Så jeg tok heller en flis av vanlig kake i stedet for å lage noe jeg ikke likte. (den tiden jeg brukte ketolyse til slanking)
Rett og slett for å tilfredstille smaksløkene. Ikke ofte. Ikke hver helg f.eks. men kanskje 2-3 ganger på 6 mnd.
Nå er jeg ikke noe glad i søtsmak lenger og syns "mørk" smak er best. For det smaker noe annet enn søtt :ja:
Tusen takk for tips, Gerd! Jeg er ikke så gla i proteinblandinger i bakst, men kanskje jeg like godt kunne brukt bakemix? Hmm...Jeg aner ikke, men den så iallefall god ut.
Å spise vanlig kake nytter ikke - da trigger jeg søtsuget mitt og jeg havner "utpå" igjen, og det vil jeg ikke ;) hehe, funker kanskje for noen, men ikke for meg.
Er det noen av dere som har prøvd dere på sånn "gul kake", suksesskake heter det vel? Ligger en oppskrift på funksjonellmat.no bl.a, og den SER jo god ut, men om den SMAKER godt er noe helt annet!
Har forøvrig tenkt å prøve få tak i boken "Bakeglede uten sukker", kanskje noen tips der også...
Jeg baker ikke så mye lenger men Gerds ostekake forsvinner som dugg for solen. Ser at dissee er ganske populær her inne: Nigellas melfrie brownies og Black Sunday
Ferskenbeinet: Ja, den er super, har smakt den en gang i tiden - men MYE jobb ;)
Arnakristin: Takk for tips :) Har smakt Nigellas - og den likte jeg ikke. Altfor kunstig i smaken.
Black Sunday har jeg til gode å smake, men er redd den ikke slår an...Vi får se ;)
Kanskje ikke direkte kake, men jeg kan anbefale sjokkokakemousse med konjakk!
Den er bare himmelsk. ALLE liker den! I allfall de voksne.. :ja:
Sjokolademoussekake!
Mandelbunn
125 g. malte mandler
3/4 -1 dl Splenda kjørt til melis i foodprocessor (Om du liker det søtt ta største mengde Splenda)
4 eggehvitter
Stivpisk eggehvittene, bland det andre forsikt i. Ha i rund kakeform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek ved 175 grader i ca 20 -25 minutter, avkjøles i forma. Når kaka er kald tar du den ut av forma, rengjør forma og har kaka tilbake i den.
Mousse
250 g. sukkerfri (helst 70%) mørk sjokolade feks Cavalier eller Valor
4 Eggeplommer
½ dl. Cognac eller Whisky
7 dl. Kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at det ikke kommer vanndamp på den, da blir den kornete. Bland whiskeyen i sjokoladen, kjøl ned til ca 25 grader, pisk inn 1 og 1 eggeplomme, bland godt mellom hver. Pisk fløten stiv, tilsett 1/3 av den i sjokoladekremen, bland godt men med LETT hånd, tilsett resten av kremen og vend den lett inn med slikkepott. Hell moussen over kaka som ligger i den rengjorte forma. Sett kaldt, 6 t i kjøleskap eller 1 t i fryseren. Pynt med smeltet, mørk sukkerfri sjokolade du ringler over - eller kremdotter og hele kaffebønner. Sett kaldt igjen til du serverer.
Ingredienser:
250 g sukkerfri sjokolade (70 % eller mer) fra Cavalier eller Valor
2 ss cognac eller whiskey
6 dl kremfølte
4 ts instant kaffepulver
1 ts malt kanel
kakaopulver (100 %) til å drysse over
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med 1,5 dl fløte og 2 ss brennevin - ikke bruk for sterk varme så det svir seg. La avkjøle til ca 40 grader.
Mens du venter, kler du en springform med bakepapir el plastfilm (kaken skal ikke i ovnen)
Pisk fløten, kaffepulveret og kanelen - MEN IKKE STIVT! Den skal være som tjukk milkshake - Når fløten renner fra vispen skal sporet den etterlate forsvinne etter ett til to sek.
Bland sjokoladen og kremen forsiktig, vær lett på hånden. Rør med metallskje til konsistensen er myk og lett.
Hell røren i den kledde formen, og glatt ut overflaten med baksiden av en skje. Sett kaken i kjøleskapet, og la den "sette" seg en times tid. La gjerne stå over natten (men da må formen være dekket med plastfolie).
Åpen springformen, fjern forsiktig sidene. Legg et serveringsfat over kaken, vend opp ned, fjern springform-bunnen og alt bakepapiret / plastfilmen. Dryss kakaopulver (gjennom en sikt, så den ikke klumper) over. Server kaken kjølig i tynne skiver.
Dette smaker som en blanding mellom sjokolademousse og sjokoladekake - virkelig ubeskrivelig god - og den SER sinnsykt fristende ut også!
Kanutten: DEN skal prøves! Hjertelig takk for oppskrift, jeg har tro på at en sånn bunn kan bli bra - og lavkarbmousse har jeg smakt før, og det var godt...ergo, denne må vel bli bra? ;) Tror jeg får prøve denne til helgen. Vet du karb-innholdet?
jeg lager bløtkake med denne bunnen ganger to forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=13315 (bytter ut søtstoffet med sukrin og splenda som jeg bare smaker til) dynker bunnen med litt appelsin fun light saft. fyller med eldorado vaniljekrem og valnøtter og har vanlig krem søtet med sukrinmelis oppå og så pynter jeg med enten bringebær eller revet cloetta sjokolade. den er kjempegod og ungene merker ikke forskjell på den og vanlig bløtkake :)
Mmm...den hørtes god ut, og nå har jeg lest gjennom hele tråden og ser jo at mange skryter av denne. Må prøves! :)
Takk skal du ha, frøken. Jeg har alle ingredienser unntatt sånn johannesbrødkjernemel (steike for et langt ord)...Mååå man ha det oppi tror du? Hmmm....får vel i såfall skaffe meg det, da ;)
Aha, der lærte jeg noe nytt! ;) Takk. Håper noen vil svare oss!
Og takk for kake-tips, har sett på den oppskriften selv, og tenkt at den sikkert er god!!
Sååå gøy med tips her - jeg er bare drittlei av å hive ting i søpla, dyrt blir det òg, så nå....nå skal jeg satse på en av disse, tror jeg :)
kos deg med kake i helgen :)
det skal jeg også gjøre. jeg har hatt en boks med brownies mix fra spis deg slank stående i skapet alt for lenge uten å prøve den ut;) kanskje jeg putter i litt hakka nøtter også :D
halkatlala: Kos deg du også!! Håper den mixen din blir god :)
Imp: Jupp, Gerds ostekake er en slager her hjemme, og den spises OFTE. Men så kan jeg ikke baaare spise den heller...savner litt sjokoladekake eller noe...
Må nok prøve kanuttens kake, ja...bare dropper konjakken og sånn, har ikke sånt i hus. ;)Ps. Ser på profilbildet ditt at du også "bærer" dine små. Kult. Jeg og, er hekta!
SÅ bra!! :D Tusen takk for svar!! :) Gleder meg til å prøve den ut :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.