< Tilbake til oversikten

Kjempegod erstatning for sjokoladepålegg er hva du vil bruke det til!

#1

Gitte66 sa for siden:

Satt å leste gml oppskrifter fra min mor og fant en hun laget da vi var små som erstatting til sjokoladepålegge,t som en kjøpt å butikken .
har byttet ut sukker med sukrin og står nå i kjøleskaper for avkjøling til i morgen.

oppskrift:

3 egg ( ca 1, 6 karb ) (177 g)
150 g sukrin ( 0 net karb )
1 tsk vanilje sukker ( hadde ikke noe annet ca 2 karb ) ( 2 gram )
Dette vispes god sammen

50 gr Defia fett ( 0 karb )
150 margarin ( hadde ikke smør, men prøver det neste gang 1,5 karb)
3-4 ss kakao ( ca 3,8 karb ) ( 22 gram )
smeltes sammen i en kjele og avkjøles

Bland alt sammen til slutt og sett i kjøleskapet til det stivner litt, jeg la det stå natta over.

Ble totalt 486 g eller 6 dl og det blir da 1,8 karb per 100 gram eller 1,5 gram per dl. ( etter det jeg har kommet fram til.

synes sukrin har lett for å legge seg igjen i bunn selv om vispet egge og sukker godt, andre som har opplevd det ?

Jeg synes dette er kjempe godt og smaken ble veldig lik med sukring istedet for sukker


#2

Gitte66 sa for siden:

Sukrin " knaser " i tenner, men smaken er det samme som jeg husker fra jeg da jeg var barn, men må nok prøve med Splenda eller sukrin melis neste gang.


#3

Nerthus sa for siden:

Hm - verdt å prøve :) Takk for at du deler :)


#4

wafle4 sa for siden:

mmmm... høres godt ut, må prøves


#5

Livsglede sa for siden:

Hmmmmm, hørtes jo digg ut. Hva med å byttedelfiafettet med cocosa, noen som har prøvd det?


#6

Gitte66 sa for siden:

cocosa var en god ide, det skal jeg prøve neste gang :)


#7

Akori sa for siden:

jeg også "sliter" med at sukrin legger seg i bunn når jeg lager forskjellige ting- må liksom hjelpe kjøkkenmaskinen min ved f.eks kakebaking. Men meliset er en annen sak, så kanskje det funker i denne oppskriften?:)


#8

TrillTrall sa for siden:

Hvordan blir dette da? Sjokade-aktig eller mer nugatti-aktig? Jeg gjetter på sjokade og det er ikke sååå godt som nugatti, men jeg fikk veldig lyst til å prøve! :sikle:


#9

Dane sa for siden:

Kan man tilsett malte nøtter for å få mer nugatti? Liker best nugatti ;)


#10

LilleTrilleMaren sa for siden:

Må bare dra opp denne. Det var uuutrolig godt!! :love: Hadde det på pannekakene mine. Jeg gjorde noen endringer som å ikke bruke smør, og jeg brukte cocosa isteden, og brukte en blanding av tagatesse, og stevia karamell som søtningsstoff, og vaniljepulver isteden for vaniljesukker, og det smakte helt herlig! Takk for oppskriften! :D


#11

Yonah sa for siden:

Dette var farlig godt ja. Laget en liten testporsjon. Må skaffe sukrin slik at ungene kan smake. Laget med tagatesse nå, og den vil jeg ikke at ungene skal spise av.


#12

Karrbis sa for siden:

Jeg har bevisst unngått søtstoff og har derfor lite kunnskap om det de forskjellige.
Hva er grunnen til at du ikke vil at barna dine skal spise tagatesse? Jeg trodde det var et godt valg..


#13

Yonah sa for siden:

Bare bittelitt får magen min til å rumle sinnsykt. Mannen opplever det også. Jeg vil ikke at ungene skal få slike magesmerter og løs mage pga dette søtstoffet. Stevia og sukrin er naturlig og noe ingen av oss reagerer på fysisk på små mengder.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.