Satt å leste gml oppskrifter fra min mor og fant en hun laget da vi var små som erstatting til sjokoladepålegge,t som en kjøpt å butikken .
har byttet ut sukker med sukrin og står nå i kjøleskaper for avkjøling til i morgen.
oppskrift:
3 egg ( ca 1, 6 karb ) (177 g)
150 g sukrin ( 0 net karb )
1 tsk vanilje sukker ( hadde ikke noe annet ca 2 karb ) ( 2 gram ) Dette vispes god sammen
50 gr Defia fett ( 0 karb )
150 margarin ( hadde ikke smør, men prøver det neste gang 1,5 karb)
3-4 ss kakao ( ca 3,8 karb ) ( 22 gram ) smeltes sammen i en kjele og avkjøles
Bland alt sammen til slutt og sett i kjøleskapet til det stivner litt, jeg la det stå natta over.
Ble totalt 486 g eller 6 dl og det blir da 1,8 karb per 100 gram eller 1,5 gram per dl. ( etter det jeg har kommet fram til.
synes sukrin har lett for å legge seg igjen i bunn selv om vispet egge og sukker godt, andre som har opplevd det ?
Jeg synes dette er kjempe godt og smaken ble veldig lik med sukring istedet for sukker
Sukrin " knaser " i tenner, men smaken er det samme som jeg husker fra jeg da jeg var barn, men må nok prøve med Splenda eller sukrin melis neste gang.
jeg også "sliter" med at sukrin legger seg i bunn når jeg lager forskjellige ting- må liksom hjelpe kjøkkenmaskinen min ved f.eks kakebaking. Men meliset er en annen sak, så kanskje det funker i denne oppskriften?:)
Hvordan blir dette da? Sjokade-aktig eller mer nugatti-aktig? Jeg gjetter på sjokade og det er ikke sååå godt som nugatti, men jeg fikk veldig lyst til å prøve! :sikle:
Må bare dra opp denne. Det var uuutrolig godt!! :love: Hadde det på pannekakene mine. Jeg gjorde noen endringer som å ikke bruke smør, og jeg brukte cocosa isteden, og brukte en blanding av tagatesse, og stevia karamell som søtningsstoff, og vaniljepulver isteden for vaniljesukker, og det smakte helt herlig! Takk for oppskriften! :D
Dette var farlig godt ja. Laget en liten testporsjon. Må skaffe sukrin slik at ungene kan smake. Laget med tagatesse nå, og den vil jeg ikke at ungene skal spise av.
Jeg har bevisst unngått søtstoff og har derfor lite kunnskap om det de forskjellige.
Hva er grunnen til at du ikke vil at barna dine skal spise tagatesse? Jeg trodde det var et godt valg..
Bare bittelitt får magen min til å rumle sinnsykt. Mannen opplever det også. Jeg vil ikke at ungene skal få slike magesmerter og løs mage pga dette søtstoffet. Stevia og sukrin er naturlig og noe ingen av oss reagerer på fysisk på små mengder.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.