Hei. Det har seg slik at jeg skal ta blodsukkerbelastning. Det jeg lurer på da er om det er best at jeg gjør dette når jeg er på lavkarbo eller om det er best at jeg forut for testen er innkjørt på "normalt" kosthold?
Kanskje vanskelig å forstå hva jeg mener. Men jeg tenker som så at dersom jeg over en periode har vært i ketose og drikker denne sukkerdrikken man skal gjøre når man tar blodsukkerbelastning, så vil det bli større utslag på blodsukkeret dersom man er følsom for dette. Og derav få et mer korrekt resultat? Eller er jeg helt på bærtur i denne tankegangen?
Eller vil lavkarbokostholdet ordne opp i dette slik at jeg får dårligere resultat av testen fordi lavkarbo er så fint for kroppen og ordner opp i ting og tang?
Sukk, vanskelig dette her. Håper noen skjønner hva jeg mener og kan komme med tilbakemelding på dette for jeg vil gjerne gjennomføre denne testen så snart som mulig :)
jeg vil tro at det er mulig du blir skikkelig dårlig. jeg ble uvel, og jeg tok den da jeg levde høykarbo. en halv liter lunken sukkerlake på fastende mage, og du får ikke lov til å drikke vann etterpå. til nød skylle munnen. så var det å sitte 2 timer og prøve å la vær å brekke seg..
aner ikke om utslaget forandres, men jeg som diabetiker reagerer like mye på sukker idag som før om jeg skulle skeie ut. jeg føler det bare mer siden jeg ikke lenger spiser karber hele tiden :p
Dette kan diskuteres i det vide og det brede!
Poenget er jo å finne ut hvor fort og effektivt kroppen din klarer å få blodsukkeret ned til normalen igjen!
Da spiller det litt rolle hvorfor du skal ta denne testen, hva fastende blodsukker har ligget/ligger på, langtidsblodsukker etc.
Dersom du spiser lavkarbo og har tenkt til å fortsette med det, ville jeg ha spist som vanlig før testen. Dersom dette er et blaff of du ikke tror du kommer til å fortsette p spise lavkarbo, kan du heller spise "vanlig" mat frem til testen! Tenker jeg! som fikk diagnosen dia2 uten dette sølet
Jo, Annika Dahlqvist. Det er en tråd om det her inne et sted...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.