Kitsu sa for siden:
Bruker denne basisoppskriften til flere typer muffins/tekaker, alt fra snacks til middag.
Basisrøre:
2 egg
30g olje
10g fiberhusk
15g kokosmel
1tsk bakepulver
Evt. tilsetninger - f. eks. krydder, ost, skinke, sjokolade o.l.
Visp egg og olje godt sammen - jeg har brukt extra virgin kokosolje om de har skullet være søte på smak og rapsolje om de har vært middagsmat.
Tilsett fiberhusk, og la svelle litt. Synes fiberhusk "knaser" om den ikke får stå noen minutter.
Sikt i kokosmel (er nødvendig synes jeg, kokosmel klumper) og bakepulver.
Fyll 4 vanlige muffinsformer, nesten fulle. De hever, men har ikke opplevd at de har rent over enda. Blir bare store og fine.
Stek på 170grader i 15-20 min.
Har laget de med sjokoladebiter og kanel (da med litt søtning), med tilsiterost og spinat (pluss litt salt og tandoorikrydder) og med pizzakrydder. Alle versjonene har gått ned på høykant - men tror de er best med en eller annen smakstilsetning, om enn bare krydder. De er på en måte ganske grove, så de trenger litt smak.
Diett.no sier rett i overkant av 2g karbo for hele røra, da med Aman Prana sitt kokosmel.