Så akkurat på kakebakingsinnslag på God Morgen, Norge - vil vel ikke akkurat kalle dette en lavkarbokake...? Hvordan kan noe med mel og sukker være lav GI?
Tja, brunt sukker lavere GI enn hvitt osv? Og tilsammen så vil ingrediensene påvirke hverandre slik at kaken totalt sett har lav GI? Aner ikke jeg - holder meg til de fine lavkarbooppskriftene her inne jeg ;)
Lav GI vil jeg vel ikke kalle det, men lavere enn om hun hadde brukt hvetemel er det vel:) tror ikke brunt sukker har lavere GI? Valnøttene hjelper vel til å balansere litt:)
Så det samme å jeg begynte å le... Hadde jeg spist en liten bit av den hadde jeg ødelagt hele ketosen min... Syns det var litt feil av henne å kalle det en kake med lav GI...
GI har jo ikke noe med ketose å gjøre, så man kan ikke akkurat gå ut i fra et ketogent kosthold når man snakker om det. Det var flere komponenter der som gjorde at den hvertfall har lavere GI enn "vanlige" brownies med hvetemel, da.
Står jo ikke lavkarbo da, men lav GI. Og i og med at den har havremel og sm spelt, i kombinasjon med en god del fett og egg, så har den vel lavere GI enn mange andre kaker.
Ja den ble presentert som en lavkarbo kake... Å jeg vil da påstå at GI har noe med ketose å gjøre.. Så lenge man skal spise mat med lav GI på ketolyse.... I denne kaken var det både speltmel, brunt sukker og havre, å det er ikke akkurat lavkarbo;)
Man spiser også mat med lav GI på Lindberg, men uten mål om å være i ketose, så man kan fint kalle en rett for lavkarbo/lav-GI, uten at det er ketosevennlig:)
Ja var det jeg tenkte jeg også... Det skal jo ikke så veldig mange bananer eller druer til for å få i seg vanvittig mye karbohydrater. Hvor mye karbohydrater spiser man om dagen på Lindberg egentlig?
Man teller ikke karbohydrater på Lindberg, man balanserer måltidene og holder på den måten blodsukkeret nede, på nesten samme vis som man holder det nede ved å ikke spise karbohydrater.. Prøver hvertfall på det da:)
Vet ikke helt jeg. Er det ikke sånn mellom 100 og 150 tro? Jeg spiser mye mer fett, så jeg spiser ikke noe særlig mye karbohydrater. Det finnes flere variasjoner av Lindberg/Eurodiett, så er litt vanskelig å gi noe eksakt tall.
Jeg skal over på Lindberg når jeg er ferdig med denne runden av ketolyse, men det er ikke før til høsten da... Tenkte jeg skulle sette meg ordentlig inn i det først... Man føler seg som regel utrolig mye tryggere da :)
Les noen av de nyeste bøkene, så får du litt oversikt:) Det er nok ikke bare enkelt å omstille seg fra å tenke minst mulig karbohydrater til å tenke på balansen isteden.
Nei det er ikke enkelt i det hele tatt gitt... Skal jammen i meg lese de nyeste bøkene:) Jeg er veldig redd for å legge på meg, å det å skulle lære meg å spise på en helt annen måte enda en gang... Men du har vel et langt friere kosthold når du spiser Lindberg?
Her er det mer det psykiske stresset som ødelegger. Klarer tydeligvis ikke spise bra og være stresset samtidig. Men det er jo hele tiden stressende ting som skjer og skal gjøres osv, så må bare lære å kombinere de to.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.