Ja, dette har jeg tenkt litt på. Kombinasjonen høyfett+høykarbo skjønner jeg at ikke er bra, men telles dette utifra et enkelt måltid eller over lengre tid?
Jeg spiser jo lavkarbo. Dessverre gjør vel min nærmeste familie stort sett det motsatte (tenk deg et halvt fat med ris til middag og brødskiver med sjokade til kvelds). Jeg vil gjerne prøve å styre dem litt vekk fra dette, for de klager ofte om at de har så vondt i kroppen og de er så slitne. Jeg hadde tenkt å gjøre det gradvis ved å vise at den maten jeg spiser kan være god og mettende den óg, og at de virkelig ikke trenger alt dette hersens sukkeret... men gjør jeg dem da egentlig en bjørnetjeneste ved å servere dem lavkarbomat når jeg er innom? Det siste jeg vil er jo å gjøre situasjonen enda verre...
Du gjør nok ikke situasjonen verre, men min personlige mening er at ET lavkarbomåltid neppe vil gi dem noen hallelujaopplevelse...feks opplever jeg selv mye sultfølelse de første dagene på lavkarbo etter å ha spist mye høykarbomat.
Men det er jo ingenting i veien for å vise dem at lavkarbomat er GODT! Lag et godt, sunt måltid til dem, og vis dem hva du snakker om.
Høyfett/høykarbo er mye bedre enn lavfett/høykarbo. Mye fett i kostholdet demper blodsukkerstigningen, og dermed insulinproduksjonen. Hvis man ikke lider av en eller annen spiseforstyrrelse, så stopper man å spise når men er nogenlunde mett. Fett metter svært godt, så hvis du serverer en god porsjon fet mat vil den naturlig erstatte en del av av den karbohydratrike maten.
Det er aldri naturlig animalsk fett som er "synderen" i et feil kosthold, det er ofte overinntak av karbohydrater...
De vil neppe merke noen forskjell i det hele tatt. Og å omvende noen på et måltid eller to er heller ikke det letteste. Dessuten er jo lavkarbo en total endring av alle måltider, ikke bare et par. Man må nok spise lavkarbo et par uker eller fler for å oppdage de trivselsmessige fordelene, selv om man raskt kjenner seg friskere, lettere og mindre oppblåst :)
[color=indigo][/color]
Jeg har levd lavkarbo i mange mange år, og serverer alltid lavkarbomat til mine gjester. Til tider har jeg MYE gjester. De vet ikke engang at de har spist lavkarbo, men de liker maten min veldig godt da. Og jeg har gitt mange oppskrifter videre til ivrige hobby kokker... Disse serverer igjen lavkarbomat til sine, uten egentlig å vite at det er det de gjør :)
Takk, det var godt å høre :) Jeg gikk og trodde at mye fett og mye karbo var den verste kombinasjonen, men nå vet jeg altså bedre.
Og nei, jeg regner nok med at det blir små steg om gangen. Får jeg dem ned i 150g pr. dag, så er jeg storfornøyd. I helga blir vi for eksempel å bake lavkarbo brød, så da krysser jeg fingrene for at det faller i smak og kan bli en ok erstatning fremover. :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.