Jeg har akkurat kjøpt en sjokolade hvor det var et visst antall karbohydrater. Noen var sukkerarter og andre var sukkeralkoholder. Mens andre bare var karbohydrater hvis dere skjønner hva jeg mener?
Setter opp eks(sjokladen ble spist opp i helga og dum som jeg var kasta jeg papiret :eek::eek:)
Karbohydrat: 59 g
sukkerarter2g
sukkeralkoholder: 54g
hvordan regner man på dette? blir det da 59-54 altså 5 g ?? for hvis man regner sammen sukkerartene og sukkeralkoholene blir jo det 56. hvor/hva er de siste 3 grammene?
Du skal regne med 5 karber. Sukkeralkoholer/polyoler er det eneste du kan trekke fra. Hvor de andre karbene befinner seg er ikke godt å vite siden du ikke har noe næringsinnhold. Men det er karber i kakao også :)
Karbohydrater - sukkeralkoholer, altså 5 gr. som du har skrevet, er riktig. De resterende grammene er karbohydrater som ikke er i sukkerform, kan sikkert være stivelse e.l., altså noe som gir samme blodsukkerøkning. Det er det samme som står på en del andre matvarer, f.eks. kjeks sikkert x gr. karbohydrater, hvorav y gr. sukker. Det hjelper ikke å bare se på sukkeret, du må se på "hele pakka"
Ok, da ble jeg litt klokere ;) tusen takk for svar :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.